Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért csinálja ezt az "anyósom"?

Miért csinálja ezt az "anyósom"?

Figyelt kérdés

Barátommal 2,5 éve vagyunk együtt,nagyon sokat vagyok náluk.Szeretem a családját,és ők is engem.Anyósommal is jól megvagyunk,azonban vannak olyan dolgai amit nem szeretek.Például:ebédelünk,és én csak keveset szedtem magamnak mert nem vagyok éhes,akkor rám förmed,hogy szedjél,egyél még.Vagy ha elmegyünk egy cukrászdába,és tényleg nem kívánom a sütit,akkor is rám tukmálja,hogy egyek sütit.Vagy ha mondjuk megyek el tőlük,akkor is marasztal,de nem kedvesen,hanem erélyesen.Barátomnak mondtam már,hogy ez zavar,mert én is el tudom dönteni mit akarok csinálni,de ő azt mondja hogy csak jó indulatból csinálja.Én viszont úgy érzem,hogy gyerekként kezel.Azt hozzá kell tenni,hogy a barátom a legfiatalabb a családban,1 nővére és 1 bátyja van,mi 20 évesek vagyunk mindketten.

Nem akarok konfliktust vele,de hogyan állítsam le erről a szokásáról?Bátyjának a barátnőjével nem csinál ilyeneket...

2014. nov. 11. 14:08
 1/5 anonim ***** válasza:
28%

Mert ezt hozod ki belőle.

Máskor a szerelem-szex kategóriába írd, mert nem az anyósod.

2014. nov. 11. 14:19
 2/5 anonim ***** válasza:
54%
Vannak ilyen típusú anyósok, de jó szándék vezérli őket, még kell pár év, hogy ezt ne vedd fel. Az enyém is ilyen: Szedjek tésztát a levesbe. Mondom neki, köszönöm, de csak a lét szeretem. Erre kiakad, hogy miért nem szeretem a tésztát, pedig finom. És ez a párbeszéd minden alkalommal lezajlik ,pedig ismer 15 éve. :-D Meg egy csomó más kajával is ezt csinálja. Mondom, hogy nem kérek. Mé' nem? pedig finom. De ezen nem kell kiakadni, örülök, hogy ad és tudom, hogy jó szívvel adja.
2014. nov. 11. 14:20
 3/5 csabika1971 ***** válasza:
81%

Idősek más világban nőttek fel. A mai szexszimbólumok számukra gebék. Valószínű ezért szeretne téged is tömni, csak tényleg jót akar.

Próbált viccesre venni vele a dolgokat, ahogy leírod tényleg nem bántani akar. És ezért ezen felesleges rágódnod vagy foglalkozni vele. Fogad el és ne vedd magadra.

2014. nov. 11. 14:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Megmondod, hogy ennyit kérsz és kész. Ha többet szedet? Egyszerűen mikor úgy érzed, teli vagy, befejezed. Ha sokszor ki kell dobnia a kaját, majd rájön.

A cukiban meg nem sütizel, mondjuk rendelsz egy kv-t, pl.

20 éves vagy, de nem csodálom, hogy gyerekként kezel, mert úgy viselkedsz.

Ne a párod mögé bújj, hanem mondd el a bajodat kulturáltan, aztán vagy felfogja, vagy nem.

Engem is mindig etetni próbáltak, aztán leültem velük megbeszélni, miért eszek keveset, láss csodát, azóta nem szekálnak.

2014. nov. 11. 15:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Én megerőltetném magam :

1.addig kérnék tésztát a levesbe,mig elfogyna,aztán édesdeden megkérdezném,mért csinált már megint ilyen keveset ?

2.Ha marasztal, maradnék és nem akarnék hazamenni még estefelé se.Mondogatnám:maradnék még egy picinykét.Ezt kb.reggelig csinálnám.A siker biztos.Legközelebb nem marasztalna,az tuti !

2015. febr. 8. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!