Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A párom és apósom csak azt...

A párom és apósom csak azt eszi meg amt anyósom főz. Nálatok is volt már ilyen?

Figyelt kérdés
Anyóséknál lakunk, így anyósom szokott főzni. Tegnap én főztem mert anyósom vizsgálaton volt és apósom nem evett a főztömből mivel nem tettem a nokedlihez krumplit. Párom úgyszintén meg sem kóstolta. Többször sem fogok főzni az már biztos.
2014. nov. 27. 13:44
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
86%

Igen, de te a férjed írod, köztetek lehet más a szokás, de eddig vendégségről beszéltünk, nem?

Egyébként attól még, hogy nem ragaszkodunk az illemhez, még létezik, és a nem ismerése nem mentség sajnos.

A gyerekes hiszti egy felnőtt embertől, csak mert nem úgy van elkészítve a kaja, ahogy ő elképzelte, az meg maga a szégyen.

2014. nov. 27. 14:26
 22/54 anonim ***** válasza:
95%
20. vagyok. Hozzáteszem, én is főztem már meg jobban nokedlit és tésztát is, pedig rendszeresen főzök. És a férjem meg is mondta, hogy ez most nem lett olyan jó, mert tocsogós lett. Legközelebb figyeltem. Szóval csak kommunikálni kellett volna, de nem így ahogy ők tették.
2014. nov. 27. 14:26
 23/54 anonim ***** válasza:
20%

Azért örülök, hogy a mi családunk nem csinál kardinális kérdést abból, hogy megkóstola-e a papa a nokedlit krumpli nélkül, vagy nem. Komoly szorongás lehet ott az asztalnál, ahol ilyen illemet használnak.

Egyébként elég jól ismerem az illemkönyveket, és sehol sincs olyan, hogy ILLIK megkóstolni mindent.

2014. nov. 27. 14:28
 24/54 anonim ***** válasza:
83%
Érdekes, én pedig kifejezetten úgy tudom, hogy mielőtt valamiről véleményt mondasz (vagyis rossz ízű), meg kell bizonyosodni róla, hogy az tényleg úgy van. Ellenkező esetben csak hiszti. Utolsó, attól, hogy nálatok így mennek a dolgok, ez még bunkó hozzáállás. Persze ezt önmagáról senki sem szokta beismerni, főleg, ha teljesen normálisnak tartja a dolgot.
2014. nov. 27. 14:32
 25/54 anonim ***** válasza:
73%

Nem gondolod, hogy attól még, hogy te nem ismered, attól még létezhet ilyen?

A szavaimat pedig nem kell kiforgatni azért, hogy te tűnj bölcsnek és demokratikusnak. Ez sem illik...

2014. nov. 27. 14:33
 26/54 anonim ***** válasza:
11%

Nos, ez új nekem. Legközelebb iszom egy kicsit az utcai sárból, különben illetlenség azt mondani, hogy nem iszunk belőle. Vagy mindjárt belenyúlok a tűzbe, különben honnan tudnám eldönteni, hogy forró-e?

Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy a családi vacsora jó hangulatú legyen, és nem náci kiképzőtábor, hogy "márpedigmegeszedtebüdösdisznó".

Hál'Istennek, a mi vacsoránk jó hangulatú ;)

2014. nov. 27. 14:35
 27/54 anonim ***** válasza:
79%

Kedves előző, nem arról bvan szó, hogy megeszedtebüdösdisznó. Ilyet hol olvastál? A két falat az ezt jelenti nálad?

Annál az asztalnál, ahol nézik a másik munkáját valamibe, nem szorongás van, hanem tisztelet. A családban a szokásjog felülírhatja ezt természetesen, de a kérdésben kiírt szituban szvsz ez nem állt fenn (még). Igenis illik egy falatot megkóstolni, ha nem olyasmi, amitől beteg leszel.

Illik, igen.

Ahogy az én szavaimat a te javadra kiforgatni továbbra sem.

2014. nov. 27. 14:37
 28/54 piroska és a farkas ***** válasza:
80%
Azért itt nem pacalról meg eleve utàlt ételekről van szó, hanem olyanról amit elvileg a 2 ember szeret. Mindeniivel előfordulhat , h egy étel nem sikerül úgy ahogy tervezte aki főzte, de igenis bunkósàg meg sem kóstolni. Ràadàsul itt az anyóssal szemben is tapintatlanok a férfiak hiszen ezekszerint mindennap főznie KELL. valószinű h szivesen teszi, de ha lebetegszik , talàn neki jól esne ha a menye ebben tehermentesítené. Ha a néni normàlis, akkor itt vmi anyós-meny összefogàs kell...mondjuk főzöl, és ketten megeszitek, a csalàd férfiai edig ha kérnek, kapnak, ha nem kérnek, így jàrtak. Ha én főzök, és elrontok vmit, már előre mondom a férjemnek. Soha az életben nem fordult még elő, h ennek ellenére ne kostolnà meg, sőt,legtöbbször megeszi, mert tudja h fàradtam vele. Holott nem bàntódnék meg hisz mondom is neki h nyugodtan hagyja ott, nem úgy sikerült... Azt gondolom h ez a fajta tisztelet egy nő felé nagyon fontos egy kapcsolatban, és bizonyos értelemben szàmomra fokmérője annak h mennyire Férfi egy fèrfi. Szóval gondold àt...
2014. nov. 27. 14:40
 29/54 anonim ***** válasza:
10%

Mondom - mi nem csinálunk büszkeségi kérdést abból, hogy ki eszik az ételből és ki eszik mást. Ezért is jó hangulatú nálunk a vacsoraidő. Én ebből, ő abból, anyu ebből, apu mindenből.

Ahol ILLIK legyűrni a torkunkon, NEHOGY megsértődjön Jancsi néni, ott nem szeretnék családtag lenni.

További kellemes hajtépést, törlöm ezt a kérdést a megválaszoltjaim közül. Elmondtam, amit gondoltam, nem változik a véleményem.

2014. nov. 27. 14:40
 30/54 anonim ***** válasza:
89%

Igen, mivel látod, hogy nincs igazad, a legkönnyebb törölni a kérdést, nehogy tovább kelljen nézned, hogy nincs igazad.

Totál félreolvasod és félreértelmezed, amit leírtam, és aztán kikéred magadnak, amit csak odaképzelsz.

Beteg ember vagy, az illemhez közöd sincs, és századjára sem érted, hogy az egy falat az nem "torkon való legyűrést" jelent!!!

További jó hangulatú vacsorázgatást.

2014. nov. 27. 14:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!