A párom és apósom csak azt eszi meg amt anyósom főz. Nálatok is volt már ilyen?
Igen, de te a férjed írod, köztetek lehet más a szokás, de eddig vendégségről beszéltünk, nem?
Egyébként attól még, hogy nem ragaszkodunk az illemhez, még létezik, és a nem ismerése nem mentség sajnos.
A gyerekes hiszti egy felnőtt embertől, csak mert nem úgy van elkészítve a kaja, ahogy ő elképzelte, az meg maga a szégyen.
Azért örülök, hogy a mi családunk nem csinál kardinális kérdést abból, hogy megkóstola-e a papa a nokedlit krumpli nélkül, vagy nem. Komoly szorongás lehet ott az asztalnál, ahol ilyen illemet használnak.
Egyébként elég jól ismerem az illemkönyveket, és sehol sincs olyan, hogy ILLIK megkóstolni mindent.
Nem gondolod, hogy attól még, hogy te nem ismered, attól még létezhet ilyen?
A szavaimat pedig nem kell kiforgatni azért, hogy te tűnj bölcsnek és demokratikusnak. Ez sem illik...
Nos, ez új nekem. Legközelebb iszom egy kicsit az utcai sárból, különben illetlenség azt mondani, hogy nem iszunk belőle. Vagy mindjárt belenyúlok a tűzbe, különben honnan tudnám eldönteni, hogy forró-e?
Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy a családi vacsora jó hangulatú legyen, és nem náci kiképzőtábor, hogy "márpedigmegeszedtebüdösdisznó".
Hál'Istennek, a mi vacsoránk jó hangulatú ;)
Kedves előző, nem arról bvan szó, hogy megeszedtebüdösdisznó. Ilyet hol olvastál? A két falat az ezt jelenti nálad?
Annál az asztalnál, ahol nézik a másik munkáját valamibe, nem szorongás van, hanem tisztelet. A családban a szokásjog felülírhatja ezt természetesen, de a kérdésben kiírt szituban szvsz ez nem állt fenn (még). Igenis illik egy falatot megkóstolni, ha nem olyasmi, amitől beteg leszel.
Illik, igen.
Ahogy az én szavaimat a te javadra kiforgatni továbbra sem.
Mondom - mi nem csinálunk büszkeségi kérdést abból, hogy ki eszik az ételből és ki eszik mást. Ezért is jó hangulatú nálunk a vacsoraidő. Én ebből, ő abból, anyu ebből, apu mindenből.
Ahol ILLIK legyűrni a torkunkon, NEHOGY megsértődjön Jancsi néni, ott nem szeretnék családtag lenni.
További kellemes hajtépést, törlöm ezt a kérdést a megválaszoltjaim közül. Elmondtam, amit gondoltam, nem változik a véleményem.
Igen, mivel látod, hogy nincs igazad, a legkönnyebb törölni a kérdést, nehogy tovább kelljen nézned, hogy nincs igazad.
Totál félreolvasod és félreértelmezed, amit leírtam, és aztán kikéred magadnak, amit csak odaképzelsz.
Beteg ember vagy, az illemhez közöd sincs, és századjára sem érted, hogy az egy falat az nem "torkon való legyűrést" jelent!!!
További jó hangulatú vacsorázgatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!