Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennétek terhesen rokonlátogat...

Mennétek terhesen rokonlátogatóba úgy, hogy esetleg ti vagy a gyereketek elkap valamit?

Figyelt kérdés

Nemsokára szülni fogok, van már egy kisfiam, aki imád homokozni. Anyósomék odavettek magukhoz egy girhes macskát, akinek kismacskái lettek. Beteg mind a három. A férjem is ki van akadva a macskákon, azt mondta a szüleinek, hogy amíg ott vannak, addig mi nem megyünk hozzájuk, elmagyarázta nekik, hogy milyen fertőzéseket hordozhatnak, azt mondták tudják.

Én nagyon félek a toxoplazmózistól, nálunk nem is szűrik ezt rutinszerűen. Mégis én érzem magam bunkónak, mert nem megyünk. Állatorvoshoz sem vitték a macskákat...

Szerintetek?

2014. jún. 30. 22:17
 81/93 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben elmennék anyósékhoz, de ha te úgy érzed, nem tenne jót, akkor ne menj. Nálunk egész gyerekkoromban, anya terhessége alatt is volt otthon macska, homokozó. Semmi bajom nem lett.
2014. júl. 1. 23:06
 82/93 anonim ***** válasza:
60%

Húúú... Jesszus...Itt ennyi bátor kismama van?Imádom az állatokat,van nekem is két spanim,de hogy BETEG macskákhoz nem mennék úgy hogy épp van egy pocaklakóm,plusz egy kisfiam az tuti.Ha nem lennének betegek a cicák az megint más kérdés,de miután szó esett a betegségükről(nem kell állatorvosnak lenni hogy lásd vmi nem oké egy állatnál!!) így nem gondolnám hogy hisztizik a kérdező.Egy kismama eleve aggódékony,pláne ha még tudja is hogy beteg állatok közelében van.

A többiekről meg annyit.Ha beteg a macska akkor miért nem tudtátok normálisan azt megírni,hogy -Figyu,sztem menj el nyugodtan nem lesz bajod,csak próbáljátok kerülni a cicákat,stb?Hogy a francba mertek más életébe,gyermeknevelésébe beleszólni,ráadásul egy kisfiút illetve még egy meg sem született babát a szátokra venni?!Plusssz!!!!Ezek után még a kérdező viselkedését vitatjátok!Őszintén...Ha bármi,de ha bármi bajotok van az életetekkel akkor azt otthon rendezzétek le.Próbáljatok meg kibékülni magatokkal,mert az mindent elárul amit itt 9 oldalon keresztül műveltetek névtelenül.Itt élitek ki amit a valóságban nem mertek vagy mi a p.csa?Egyből a szart feltételezni másról?Milyen világban élünk mi?Másnap meg lehet épp összemosolyogtok a kérdezővel ismeretlenül is,mert épp segít megfogni a villamos ajtaját hogy még ne induljon el...És akkor ti osztogattok nevelési tanácsokat?Milyen szülők vagytok ti akik ennyire negatívan állnak embertársaikhoz?!Jó ha ezt látva nőnek fel a ti gyermekeitek?Gondolkozzatok el rajta!

2014. júl. 3. 01:53
 83/93 anonim ***** válasza:
30%

Utolsó..

Igen, egy beteg állathoz nem megyek...

De a kérdező "macskautáló" neki a legjobbban tartott macska is kb girhws volna.

Itt néhány sanyarúsorsú cicáról van szó, akiket magukhoz vetek,, valőszínűleg tényleg "girhesek" tehát vekonykákk, alultápláltak. A kérdező csak feltételezi, hogy beteg a 3 macska...vagy netán ő maga llatorvoa is. Ha nem s megy a közelükbe honnan tudná?

Persze egyértelmű, hogy beteg állattal, de emberrel is kerülöm a kontaktot nem csak kismamakébt, de itt nem erről van szó.

A kérdező a toxoplazmőzistól fél, ami egy teljesen egésséges macska is hordozhat, vagy ebben az esetben mondjuk azt, hogy egészségesnek tűnő, de még ember is...

"Ahhoz, hogy a macskától kapjuk el a fertőzést, a következő körülmények mindegyike szükséges:

A macskának fertőzöttnek kell lennie. Ez általában a ragadozó életmód miatt következik be vagy a nyers, illetve nem megfelelően hőkezelt sertés- és juhhús, esetleg csótány vagy földigiliszta fogyasztása révén.

A macskának ürítenie kell a kórokozót a bélsarával. Ez csupán 10 napig tart a fertőződés után és jellemzően soha többé nem ismétlődik meg.

Ahhoz, hogy a bélsárral ürült kórokozó fertőzőképessé váljon, 1-5 napig érnie (sporulálódnia) kell a külvilágon. Ezért a friss macskabélsár nem okozhat fertőzést.

A külvilágon megérett (sporulálódott) Toxoplazmákat le kell nyelni ahhoz, hogy fertőzést okozzanak. A kórokozó nem terjed légi úton.

Nagyon kicsi az esély arra, hogy valaki a macskájától fertőződjön meg. A nem megfelelően hőkezelt, főleg sertés- és juhhús a fertőzés leggyakoribb forrása. A legjellemzőbb fertőzési ok a sertéshússal kevert marhahúsból készült hamburger fogyasztása. "

2014. júl. 3. 06:18
 84/93 A kérdező kommentje:

Köszi 82-es, de szerintem értelmetlen engem védeni, hiszen nem olvassák el érdemben amiket írtam.

Kedves 83-as! Nem vagyok állatorvos, de ha egy macskának pl. foltokban hullik a szőre attól ha hozzáérnek, akkor az nem egészséges. Számomra mindegy, hogy hány betegséget hordoznak, nem kívánok egyet sem elkapni. Nem kell kiszínezni a dolgot a sanyarú sorsú állatokról, mert itt mint ahogy már felelős macskatartók is írták, kóbor macskák etetéséről és odaszoktatásáról van szó, és ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy szeretem-e a macskákat. A kérdés nem az volt, hogy én szeretem-e a macskákat, vagy, hogy hogyan neveljem a gyerekemet. Ti levontátok a következtetést, hogy egy hisztis p.csa vagyok egy retardált gyerekkel. Nekem is az a véleményem egyébként amit a 82-es hozzászóló írt, hogy itt élitek ki magatokat, mert valami nagyon nem stimmel nálatok. Ti osztogattok gyereknevelési tanácsokat, miközben a gyerekeiteket előítéletekre nevelitek, mert ti is részinfókat kiragadva általatok aranyigazságnak vélt dolgokat kreáltok. Hát sok sikert! Számomra az jött le az egészből, hogy akinek van némi felelősségérzete, az nem viszi beteg állatok közelébe a gyerekét. A többiekről nem tudok nyilatkozni, mert szerintem a kérdést sem értettétek, leragadtatok a mocskolódásnál. A stílusotokon tényleg érdemes lenne elgondolkodni, és ezt minden rossz szándék nélkül írom - veletek ellentétben.

2014. júl. 3. 07:45
 85/93 anonim ***** válasza:
35%
NE menj, teljes mértékben megértelek és egyetértek veled. Ha szeretném a macskákat se mennék a közelükbe terhesen, főleg, ha betegek Üdv: Egy tényleg macskautáló kétgyerekes anyuka.
2014. júl. 3. 14:42
 86/93 anonim ***** válasza:
42%

Semmit nem fogsz attól elkapni, ha ott vannak. Tudod amitől félsz azt hogy kaphatnád el? Először is szájon át. CSAK szájon át.

A macska jól figyelj EGÉSZ ÉLETÉBEN összesen kb. 10 napig üríti azt, ami megfertőzhet. De miután kiszarta, azután egy napot kell neki a levegőn aszalódni, ahhoz, hogy fertőzőképes legyen. Tehát a macská(k)nak pont abban az egy hétben kéne üríteni egész életükben egyszer, mikor te ott vagy. Ki kéne figyelned hova szarnak, azt figyelni egy napig, hogy nehogy valaki eltüntesse, majd pusztakézzel összefogdosni és lenyalni a szart a kezedről.

Ekkor van rá esélyed, hogy elkapod, de valószínűleg már ezer és ezer éve megfertőződtél vele és észre sem vetted, és már egész életedben védett leszel. Kóstoltál már nyers fasírtot, hogy milyen íze van? Került már a kezed a szádba miután nyershússal érintkezett? Sokkal nagyobb esély van így elkapni, mint a macskától.

Más nyavajája nem fog rátok ragadni. Max. macskanáthásak vagy pánleukopéniásak lehetnek, de a pánleukopéniával már elhullottak volna. Egyik sem terjed emberre! Sehogy sem! Soha! Sőt semmilyen betegségük. Max. ha gombásak, de az ritka és előbb kapod el a strandon, vagy a felpróbált cipőből a boltban, mint a macskától, ráadásul a gombát a macska is kint szedi fel a kertben, és nélküle is felszedheted, ha ott van! Ne is menj ki sose! De be se engedj senkit, aki kintről jön, még valamit bevisz!

Nem kell szeretni a macskát, semmilyen állatot nem kell szeretni, de legalább ne legyetek primitív parasztok, akik azt hiszik, hogy a szemmel verés korában élünk, meg az égből jönnek a betegségek. Legalább normális helyen utána lehetne nézni!

2014. júl. 5. 00:23
 87/93 anonim ***** válasza:
49%

"Nem vagyok állatorvos, de ha egy macskának pl. foltokban hullik a szőre attól ha hozzáérnek, akkor az nem egészséges."

Várjál, nem bírlak követni... Még oda se mentél, de már látod milyenek?

2014. júl. 5. 00:25
 88/93 anonim ***** válasza:
50%

Jah 86-os..

Ő tudja..

És lepontozza a tényekkel alátamasztott válaszokat....azt kérdezted mennék-e

Igen én mennék

Ennyi..

84

2014. júl. 5. 08:06
 89/93 A kérdező kommentje:

Nem, 86-os, nem kóstoltam nyers fasírtot, és ha nyers húst fogok, akkor kezet mosok utána.

Tényekkel alátámasztott válasz??? Képzeld, tudom, hogy a macskasz.r 24 óráig nem fertőz, de utána igen. Nem gondolnám, hogy napi szinten összeszedik a macskakakát az udvaron, tehát ha van bennünk toxo, akkor az fertőz is. Nyilván nem fogom a kakát nyalogatni a földön, de az általatok retardáltnak kikiáltott gyerekemből viszont kinézem, hogy megfogja a kakás homokot és betömi a szájába, vagy a szemébe. Tudod, ilyenek a gyerekek.

Légy szíves ne parasztozz le senkit azért, mert te máshogy tudod a dolgokat. Vannak néhányan, akik megvakultak a macskasz.rtól, és attól ezek még tények maradnak, hogy te nem vagy hajlandó tudomást venni róla.

2014. júl. 5. 15:27
 90/93 anonim ***** válasza:
0%
Csak mondom, hogy attól, hogy anyósodék kirakják a macskákat az egész utca macskái nyugodtan teleszarhatják még a kertet, amit majd megeszik a gyereked. Úgyhogy jobb, ha sose mentek. De inkább ti se költözzetek kertes házba, vagy csak üvegbúra alá.
2014. júl. 5. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!