Mennétek terhesen rokonlátogatóba úgy, hogy esetleg ti vagy a gyereketek elkap valamit?
Nemsokára szülni fogok, van már egy kisfiam, aki imád homokozni. Anyósomék odavettek magukhoz egy girhes macskát, akinek kismacskái lettek. Beteg mind a három. A férjem is ki van akadva a macskákon, azt mondta a szüleinek, hogy amíg ott vannak, addig mi nem megyünk hozzájuk, elmagyarázta nekik, hogy milyen fertőzéseket hordozhatnak, azt mondták tudják.
Én nagyon félek a toxoplazmózistól, nálunk nem is szűrik ezt rutinszerűen. Mégis én érzem magam bunkónak, mert nem megyünk. Állatorvoshoz sem vitték a macskákat...
Szerintetek?
91 én elhiszem, hogy ezt mondták neked, de azt NEM CSAK A MACSKÁTÓL LEHET ELKAPNI, ez tévhit. A levegőből meg főleg nem! Ha a levegőből szippantottad be, akkor nem hiszed, hogy mindenki más is elkapta volna, aki ugyanarra járt, mint te? Nincs minden egészségügyi dolgozó a toppon, ezt elhiheted, nem csak ezzel kapcsolatban beszélnek ostobaságokat.
Ez nem a macskák védése ez józan paraszti ész és tájékozottság, te jó isten!
hát, elég konkrétan megmondták melyik bakrétiumról van szó, és hidd el, ritkán vagyok beteg de akkor nagyon. És általában minden olyat elkapok ami 100-ból 1. 16 évesen például egy olyan baktériumot, amit firss műtétesek szoktak, és se műtve nem voltam, se nem találkoztam friss műtétessel, de még csak kórház közelében sem jártam. Az orvosok is csak néztek, hogy hát akkor hogyan...
Nyilván nem azt mondom, hogy minden 2. ember a macska betegségeiből/baktérium hordozása miatt beteg, de nem lehetetlen elkapni ám ezt-azt, még ha ritka is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!