Mennétek terhesen rokonlátogatóba úgy, hogy esetleg ti vagy a gyereketek elkap valamit?
Nemsokára szülni fogok, van már egy kisfiam, aki imád homokozni. Anyósomék odavettek magukhoz egy girhes macskát, akinek kismacskái lettek. Beteg mind a három. A férjem is ki van akadva a macskákon, azt mondta a szüleinek, hogy amíg ott vannak, addig mi nem megyünk hozzájuk, elmagyarázta nekik, hogy milyen fertőzéseket hordozhatnak, azt mondták tudják.
Én nagyon félek a toxoplazmózistól, nálunk nem is szűrik ezt rutinszerűen. Mégis én érzem magam bunkónak, mert nem megyünk. Állatorvoshoz sem vitték a macskákat...
Szerintetek?
Nem akarom bántani a macskabarátokat, de elég nagy sötétség van a fejetekben! Én utánaolvastam, ti nem, de hát a dolgok nem ismerete mentesít, igaz? A kérdés mindenesetre nem az volt, hogy egy másfél éves gyereket hogyan kell nevelni, mert azt végképp nem itt tenném fel nektek. Súlyos szövegértési problémáitok vannak, de nem baj, olvasgassatok csak, hátha fejlődtök valamit ezen a téren.
A normális stílusban válaszolóknak köszönöm a választ!
Nem olvastam válaszokat, túl sok oldal...
Csak a vastag betűsreválaszolva:
Nem, nem mennék bárányhimlősök közé pl..,stb
Kifejtésre:
Ez akkora baromság ugy, ahogy van.
Pánikolós kismama vagy..pha nem nyúlkálsz a macskához semmi bajod nem lezs, az ég adta világon.
Egyébként a toxoplazmózis, egy új pánikot keltő dolog. Akkor vagy veszélyben, ha a a feláliáját te takarítod az alomból, puszilgatod.. Simogatás után eszel kézmosás nélkül, stb.
Mivel a leirásból adódik, hogy nem vagy macskabarát, ez kizárt.
Ha pedig macskabarát volnál, akkor valószínűleg rég átestel volna a betegségen, akkor amikor nem volt veszélyes rátok nézve.
Azért megnézem, hogy a macskákat az esetek hány %ában viszik oltatni, kivizsgálásra, stb, segítek, nem sűrűn. Max ha lakában tartják, vagy fajmacska, de a házikat..
Homokozó..
Szerinted hány kóbormacska jár át, vagy a szomszéd macskája?
Egy kandurnak 3 négyzetkm a sajt területe, ugye ez kicsit nagyobb, mint az udvar, ahol "lakik"
Nem nyúltok, hozzájuk, majd a gyerekek sem fog, mert nem engeded, ennyi...
Szerintem ezt ti nagyon felfújjátok.
62! Szerintem is az lenne a felelős macskatartás, amit te leírtál.
63! Nem hinném, hogy túlpánikolom, de egy másfél évest nem lehet visszatartani az udvartól ha egész nap ott vagyunk. Mint már írtam, én kibírom, hogy nem nyúlok macskákhoz, de ő gyakorlatilag átesik rajtuk, mivel ezek a macskák a bejárati ajtó előtt élnek.
Kérdező, te annyira hülye vagy, hogy rémes. Mit kell kiforgatni más szavait? És még te beszélsz szövegértelmezésről?
Nem kell anyóshoz menni. Ennyi. Ja, de nem csak most, hanem addig míg meg nem halnak, mert nyilván állatok mindig lesznek náluk, amelyek örökké veszélyt jelentenek a gyerekeidre. Később mégis mikor vinnéd át a gyerekeket, nyolc évesen, mikor már értik mit nem szabad? Borzasztó egyszerű, szakítsd meg a kapcsolatot anyóssal, akkor nem kell aggódnod, csak a játszótéri homokozó miatt, ahová még a gyerekek is becsinálnak.
Hát, én végigolvastam ezt a pár oldalt és nem értem miért kellett ezt a kérdést feltenni, ha már egyszer eldöntöttétek, hogy nem mentek. Ti dolgotok, de miért kellett a feszültséget kelteni? Egy 1,5 éves mellett ennyire unatkozol, hogy erre ráérsz?
Persze valószínű, hogy nevelés helyett csinálod. Érdekes, az én fiam már 1,5 éves korában is megértette, mit jelent a "nem szabad", pedig elég akaratos egy gyerek. Lehet meg kellene próbálnod nevelni és akkor nem fetrengene a porban.
Ha megbeszéltétek a férjeddel, hogy nem mentek, akkor mit picsogsz itt?
Igen, igen, igazad van! Fúúúj anyós!
Bevallom fogalmam sincsen, hogy mi az a toxoplazmózis. Talán a korom miatt (42) mert én gyerekként állatok között nevelkedtem (ahogy a kis testvéreim is) de nem emlékszem, hogy anyám aggódott volna a toxoplazmózis miatt.
Így utána olvastam: Ezeket tudtam meg. Idézem őket:
"- A toxoplazmózis (toxoplasmosis) egy parazita-fertőzés, amit a Toxoplasma gondii nevű protiszta okoz.
- Az állatok fertőzött húst fogyasztva, vagy a macska ürülékével érintkezve fertőződnek meg.
- Embernél a fő fertőző forrás a rosszul átsütött húsok fogyasztása.
- A betegség általában enyhe formában jelentkezik. A világ népességének kb. egyharmada fertőzött valamilyen formában Toxoplasmával.[
- A felnőttkorra az emberek 30-50%-a átesik az első toxoplasma fertőzésen, ami alatt egy életre szóló védettség alakul ki.
- A fertőzés többnyire a macskák székletének szóródásával következik be, ezért macskatartók körében magasabb a védettek aránya.
- Előfordulhat még fertőzöttség nem kellően sült, főtt birka- vagy disznóhús fogyasztásával, a szennyezett föld szájüregbe kerülésével, vértranszfúzióval vagy szervátültetéssel is
- A betegség emberről emberre nem terjed.
Megelőzése:
- Egészséges leánygyermekeknél a megelőzés legjobb módszere, ha minél fiatalabb korban átesnek a betegségen. Ezért nem szabad a gyermeket eltiltani a macskáktól. Nagyon fontos a megfelelően hőkezelt hús fogyasztása. Felnőttkorban a megelőzésnek terhesség alatt van különös jelentősége, ezért a várandósoknak kerülniük kell a nyers vagy félig főzött hús fogyasztását, valamint a macskaürülékkel való kontaktust. A macska ürülékében a parazita 48 óra alatt válik fertőzőképessé, ezért a macskaalmot, ürüléket naponta el kell távolítani.
Amit jó ha tudunk:
- Jóllehet a betegség legfontosabb terjesztője a macska, a fertőzés továbbvitelében segítenek a házi- és vadállapotok, madarak. Fertőző forrást jelenthet a fertőzött ember is, aki székletével, vizeletével terjesztheti a betegséget. A nem megfelelően hőkezelt hús, tej, tojás is szerepelhet fertőző forrásként. "
Az idézeteket olvasva nekem az jön le, hogy végül is ez a
toxoplazmózis betegséget bárki ki tudja védeni:
Nem kell macska ürülékben turkálni. Vagyis nem a macska az ami fertőző, hanem az ürüléke.
Nem tudom ki hogy él, de én soha nem szoktam a macska kaka között turkálni és a gyerekeim már egész pici korban tudják nem nyúlnak semmiféle állatkakihoz.
65-66-67! Látom nem sikerült felfognotok mi volt a kérdés. A stílusotokon is volna mit csiszolni.
68! Köszönöm, te legalább utánaolvastál és normális választ adtál, még ha nem is értünk mindenben egyet.
szomorú, hogy a válaszadók (és gondolom az emberek úgy általában) nagy része ennyire nincs tisztában a toxoplazmózissal és ezek szerint terhesség alatt sem tájékoztatták őket. Nagyon is veszélyes tud lenni a macska olyan kismamákra, akik korábban nem estek át rajta...
èn a helyedben addig nem mennék hozzájuk, amíg ki nem derül, hogy te átestél-e már rajta.
bunkóság, nem bunkóság, ez nem erről szól
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!