Mennétek terhesen rokonlátogatóba úgy, hogy esetleg ti vagy a gyereketek elkap valamit?
Nemsokára szülni fogok, van már egy kisfiam, aki imád homokozni. Anyósomék odavettek magukhoz egy girhes macskát, akinek kismacskái lettek. Beteg mind a három. A férjem is ki van akadva a macskákon, azt mondta a szüleinek, hogy amíg ott vannak, addig mi nem megyünk hozzájuk, elmagyarázta nekik, hogy milyen fertőzéseket hordozhatnak, azt mondták tudják.
Én nagyon félek a toxoplazmózistól, nálunk nem is szűrik ezt rutinszerűen. Mégis én érzem magam bunkónak, mert nem megyünk. Állatorvoshoz sem vitték a macskákat...
Szerintetek?
68-as,
"...legveszélyesebb módja az emberi fertőzésnek: ha egy várandós anya frissen fertőződik meg, akkor a T. gondii az anyából a méhlepényen keresztül eljuthat a magzatba. A magzatban súlyos, sőt halálos betegség alakulhat ki.
A felnőtt ember ép immunrendszere általában könnyen leküzdi a fertőzést, nem igen alakul ki súlyos betegség. Veszélyes azonban a toxoplasmosis az olyan emberekre, akiknek valami ok miatt károsodott az immunrendszere. A várandós anyák magzatainak még nagyon fejletlen az immunrendszere. Így ha a várandós anya frissen fertőződik T. gondii-val, a kórokozó áthatolhat a méhlepényen, és megtámadhatja a magzatot.
Ép immunrendszerű emberben a fertőzés legtöbbször nem okoz tüneteket, de olykor hőemelkedés, általános gyengeség, nyirokcsomó megnagyobbodás jelentkezhet. A fertőzött magzatban és az újszülöttben a szem egyes részeinek gyulladása, vakság, agyi elmeszesedés, vízfejűség okoz súlyos panaszokat, ha csak már korábban be nem következett a magzati elhalás." /Idézet az Országos Epidemiológiai Központ tanulmányából., nem a wikipédia a hiteles forrás./
Előfordul, hogy nem azonnal derül fény az újszülött fertőzöttségére, hanem kb. 6 éves korig bármikor jelentkezhetnek a tünetek.
Macskatartó vagyok, ezerszer láttam, hogy a macska nem használt WC-papírt, a nyelvével intézte el. Aztán a fején, hátán végigpucolkodott a lenyalogatott nyelvével. Mit gondolsz, mit kent a szőrére? Sz@rmaradványokat, benne toxot, meg a giliszta petéket.
Igen, tényleg elszomorító, hogy itt nagyon sokan ott leragadtak, hogy én megfelelően nevelem-e a gyerekemet, illetve, hogy utálom-e az anyósomat, holott ennek az égvilágon semmi köze a kérdésemhez. Én is utánaolvastam a témának, és eléggé lesokkolt. Sajnos mire ezek a macskák meglettek, már kicsúsztam abból az időből, hogy értelme legyen a toxo szűrésnek. Megcsináltattam, de ha el is kaptam, már nincs idő kikezelni.
A gyerekek pedig nem egyformák. Nem én vagyok a földkerekség legszuperebb anyucija és a gyerekem sem szuperzseni, csak egy átlagos, mindent felfedezni akaró kiskrapek. Ez a dolga, de elhiszem, hogy itt sokaknak olyan szuperzseni gyerekük van, akik másfél évesen mindenben szót fogadnak, folyékonyan beszélnek, stb. Az enyém nem ilyen, de nem is a gyereknevelési stílusomról kértem véleményeket, hanem, hogy mások mit tennének a helyemben. Én tudom mit teszek, nem picsogok, és nem fröcsögök azért, mert képtelen vagyok felfogni egy vastagbetűs mondatot. Ennyi.
Egy hozzászólás nagyon kiakasztott, erre reagálnék.
"Akkor itt inkább az a baj, hogy nem neveled a gyerekedet!
Egy normális anyának a normális gyereke nem kezd el az út porában homokozni, és nem mászik bele más virágágyásába sem.
Próbáld ki a bűvös kombinációt: megfogod a gyerek kezét + "nem szabad" kifejezés használata.
Nálunk a c.i.gányok gyerekei játszanak a porban. Képzelem milyen tiszta lehet a gyereked...
Többet ártasz neki TE, mint a girhes macskák."
1. Normális anyának a normális másfél éves gyereke aktívan felfedezi a környezetét, neki minden inger új, ezek alapján képezi le a világot a kis fejében. Teljes mértékben normális, sőt, szükségszerű, hogy ha a nagymama vadregényes kertjében van a gyerek, ott belemászik a porba és a virágágyásba.
2. Az általad említett bűvös kombináció van, hogy szükséges, de amúgy jobb elkerülni. A nem szabad helyett érdemesebb a "Gyere, mássz ki a virágágyásból, mert..." használata. csodálatos kis deficitek alakulhatnak ki az örökös nemszabad-ból.
3. A gyereknek az a dolga, hogy összekoszolja magát. Most az mért baj, ha koszos lesz? Majd az anyukája megfürdeti. Egy másfél éves még sokat ül, mászik a földön, nyilván koszos lesz. Ez is az exploráció része. Vagy te gumizsákban szoktad kiengedni a tiedet a kertbe? És nem hiszem, hogy egy másfél éves aktuális koszossága bármiféle összefüggésben lenne a rasszal.
Mi van a gyerekeddel? Nem kéne rákenni, amiért TE nem akarsz menni. Miért a fiadra hárítod a felelősségeD?
"megfogja, játszik vele..." ÉS? Ezek szerint kendő van az orra előtt és semmihez nem nyúlhat, nehogy átadjon valamit. Ez esetben os.toba vagy, kérdező, ha mágsem, akkor a játszótértől, a többi gyerektől miért nem félted? Vagy azt sem engeded, hogy valamihez hozzáérjen? A játszótéri homokozóban is csupa pisi minden.
Meg lehet mondani, hogy nem szeretsz anyósékhoz járni, nem a gyerekedet meg a magzatot felhozni indokként.
Amúgy van rá szűrés, tessék elmenni.
76. más dolog, hogy az alap lehetséges káros dolgoknak tesszük ki a gyereket, vagy konrétan oda visszük 3 rühes macskához, amit az egy nap alatt valószínűleg vagy így vagy úgy, de meg fog fogni.
amúgy kérdező, szerintem lépj le gyakoriról, ne stresszeld magad ennyi negatív kommenten. de ha számít valalmit, a hozzászólásaid alapján hasonlóan gondolkodunk, szóval egyetértek veled.
A 71-es válaszoló mindent leírt. Én nem mennék az biztos. És igen, nekem is van gyerekem, hogy mennyire lehet neki megtiltani valamit.
A homokozóról meg annyit, hogy nálunk egy lefedhető kagyló alakú homokozó van, hogy ne tudjanak belepiszkítani a szomszédból rendszeresen átjáró macskák, mert még a macska vizelete is sok bajt okozhat.
Visszatérve a szomszédék macskáira, sajnos van amelyik nem ássa el a produktumát, hanem épp a fűben hagyja, vagy ahol rájön a szükség. Ez már sokmindenkinek mondtam, de mindenki állította, hogy egy macska sosem csinálna ilyet.
Aztán olvastam egy cikket, hogy a macska mindig elássa az ürülékét, kivéve az alfa-hím, mert ezzel is jelöli a saját területét.
Szóval ahol macskák vannak, könnyen bele lehet futni bármibe. A kisgyerek meg alapból mindent megfogdos, ebben a korban még a szájába is töm. Én nem kockáztatnék.
Ugyan, csak azt szeretnéd, hogy mindenki neked nyaljon és legyen igazad. De akkor miért nem keresel erre alkalmas célcsoportot?
Nem is a macska itt a fő kérdés. Ilyen erővel sehová sem szabad menni kisgyerekkel meg terhesen, mert az élet csupa veszély. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!