Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennétek terhesen rokonlátogat...

Mennétek terhesen rokonlátogatóba úgy, hogy esetleg ti vagy a gyereketek elkap valamit?

Figyelt kérdés

Nemsokára szülni fogok, van már egy kisfiam, aki imád homokozni. Anyósomék odavettek magukhoz egy girhes macskát, akinek kismacskái lettek. Beteg mind a három. A férjem is ki van akadva a macskákon, azt mondta a szüleinek, hogy amíg ott vannak, addig mi nem megyünk hozzájuk, elmagyarázta nekik, hogy milyen fertőzéseket hordozhatnak, azt mondták tudják.

Én nagyon félek a toxoplazmózistól, nálunk nem is szűrik ezt rutinszerűen. Mégis én érzem magam bunkónak, mert nem megyünk. Állatorvoshoz sem vitték a macskákat...

Szerintetek?

2014. jún. 30. 22:17
 11/93 anonim válasza:
86%
Tavaly én is kismama voltam, és kértem beutalót a nőgyógyásztól toxoplazma szűrésre. Mondd el neki a problémádat és ad beutalót. Nekem így nem kellett semmit fizetnem.
2014. jún. 30. 22:42
 12/93 anonim ***** válasza:
26%
Ja, és úgy mondom, hogy koszos állatok, hogy ez már a 4. macskám. De szerintem több nem lesz, még egyszer nem kockáztatom ezt a magas fertőzésveszélyt minden betegségre... a macska alig van benn a szobámban, rendszeresen bolhaírtva van, mégis múltkor bolhák ugráltak az ágyamon. Pedig rendszeresen bolhaírtó nyakörve van + a spot on is írtja őket. A macska meg életében nem járt az ágyamon, egyedül nem is lehet a szobában, mégis odakerültek. A bolha meg ugye a galandféreg köztigazdája... hát köszönöm szépen, még egyszer állat nem kell.
2014. jún. 30. 22:43
 13/93 A kérdező kommentje:

Én nyilván kibírom, hogy ne macskázzak, de a kisfiam nem. Imádja a kutyákat is, és imádja a homokot. Mégis meddig tart, hogy betömje a szájába és megdörgölje a szemét? Tudom, hogy nem a levegőben terjednek ezek a betegségek, hanem a macskaürülékkel. Gyereknél vakságot okoz, magzatnál agykárosodást.

Egyébként nem hisztériázok ezen, szimplán csak nem akarom, hogy baja legyen a gyerekemnek.

Arra meg miért lennék büszke, hogy girhes macskát tartanak??? Vannak kutyák, nyulak, tyúkok, kacsák is. A macskák befertőzhetik az összes többi állatot. Szerintem ez felelőtlenség inkább.

2014. jún. 30. 22:44
 14/93 anonim ***** válasza:
62%
Kisfiad gondolom ért a szóból. Megmondod neki, hogy az állatokhoz nem szabad nyúlni, nem szabad most megfogni, betegek.
2014. jún. 30. 22:45
 15/93 anonim ***** válasza:
48%
7-es, a butaságodat mégsem kellene ennyire nagy hangon és teli szájjal világgá kiáltani. A terhességi toxoplazmózis tragikus következménnyel járhat a magzatra, mert a méhlepényt megjárva fertőzi őt. Attól, hogy te síkhü**e vagy, és nem tudsz róla, bizony létezik. Bárcsak ne úgy lenne!
2014. jún. 30. 22:46
 16/93 anonim ***** válasza:
64%
Te meg odaszültél egy girhes kölyköt, és mindjárt szülsz még egyet. Csak megsúgom, hogy a gyereked nyálában 5000-szer annyi baktérium van, mint egy állat ürülékében. Egyébként meg, ha minden külső forrástól elzárod őket, akkor nagyobb korukra olyan betegesek lesznek, hogy hetente járhattok orvoshoz. Ettől függetlenül anyósodéknak sem ártana állatorvoshoz vinni a cicákat, de nem a ti gyereketek miatt...
2014. jún. 30. 22:47
 17/93 A kérdező kommentje:
11-es, én is kértem beutalót, most várom az eredményt, de a doki mondta, hogy már nincs jelentősége (ha el is kaptam volna, már nincs idő kikezelni).
2014. jún. 30. 22:47
 18/93 anonim ***** válasza:
45%

Kérdező, ne menj az ellenőrizetlen egészségi állapotú macskát tartókhoz, amíg terhes vagy, nagyon VESZÉLYES!

/előző/

2014. jún. 30. 22:48
 19/93 anonim ***** válasza:
79%

Sok kérdező nem érti a lényeget: attól, hogy a gyerek nem gyömöszöli meg a macskát, még elkaphat fertőzéseket, például a homokozóból, amit ugye kifejezetten szeretnek ürítésre használni a cicák. Egy kismama pedig nehezen tud lépést tartani egy energiabomba kisgyerekkel - akik amúgy is szeretnek minden vackot a szájukba venni játék közben.

A felelős állattartásba pedig szerintem az állatorvoshoz való elvitel is beletartozik.

Kérdező: ha ennyire félsz, illetve ennyire rozzant állapotban vannak a cicák inkább maradjatok otthon - gondolom anyósék is meg tudnak látogatni, ha nagyon akarnak.

20/93 anonim ***** válasza:
43%
Te is csak ürügyet keresel, hogy utálhasd az anyósod, és ne kelljen hozzájuk mennetek

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!