Mennétek terhesen rokonlátogatóba úgy, hogy esetleg ti vagy a gyereketek elkap valamit?
Nemsokára szülni fogok, van már egy kisfiam, aki imád homokozni. Anyósomék odavettek magukhoz egy girhes macskát, akinek kismacskái lettek. Beteg mind a három. A férjem is ki van akadva a macskákon, azt mondta a szüleinek, hogy amíg ott vannak, addig mi nem megyünk hozzájuk, elmagyarázta nekik, hogy milyen fertőzéseket hordozhatnak, azt mondták tudják.
Én nagyon félek a toxoplazmózistól, nálunk nem is szűrik ezt rutinszerűen. Mégis én érzem magam bunkónak, mert nem megyünk. Állatorvoshoz sem vitték a macskákat...
Szerintetek?
Én nyilván kibírom, hogy ne macskázzak, de a kisfiam nem. Imádja a kutyákat is, és imádja a homokot. Mégis meddig tart, hogy betömje a szájába és megdörgölje a szemét? Tudom, hogy nem a levegőben terjednek ezek a betegségek, hanem a macskaürülékkel. Gyereknél vakságot okoz, magzatnál agykárosodást.
Egyébként nem hisztériázok ezen, szimplán csak nem akarom, hogy baja legyen a gyerekemnek.
Arra meg miért lennék büszke, hogy girhes macskát tartanak??? Vannak kutyák, nyulak, tyúkok, kacsák is. A macskák befertőzhetik az összes többi állatot. Szerintem ez felelőtlenség inkább.
Kérdező, ne menj az ellenőrizetlen egészségi állapotú macskát tartókhoz, amíg terhes vagy, nagyon VESZÉLYES!
/előző/
Sok kérdező nem érti a lényeget: attól, hogy a gyerek nem gyömöszöli meg a macskát, még elkaphat fertőzéseket, például a homokozóból, amit ugye kifejezetten szeretnek ürítésre használni a cicák. Egy kismama pedig nehezen tud lépést tartani egy energiabomba kisgyerekkel - akik amúgy is szeretnek minden vackot a szájukba venni játék közben.
A felelős állattartásba pedig szerintem az állatorvoshoz való elvitel is beletartozik.
Kérdező: ha ennyire félsz, illetve ennyire rozzant állapotban vannak a cicák inkább maradjatok otthon - gondolom anyósék is meg tudnak látogatni, ha nagyon akarnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!