Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tennének a helyemben?...

Mit tennének a helyemben? Anyós menthetetlen...

Figyelt kérdés

Röviden, férjem 10 éve a nyugati határhoz költözött a jobb élet reményében, én ide valósi vagyok, ő az Alföldről jött.

10 éve együtt vagyunk, 7 éve hazasok, van 2 gyerekünk. A kisebb most kezdi az ovit ősszel, anyós friss nyugdíjas, após közmunkás otthon, bár néha hónapokig az sincs.

Egyrészt állandóan sír, hogy hogy hiányoznak az unokák, meg idén még csak x-szer látta őket, meg ilyenek. Másrészt ha a kicsi is ovis lesz, nekem reggel korán kell munkába mennem vagy délután későn érek haza, 6 körül megyek vagy akkor jövök műszaktól függően.

Nekem van egy lakásom tőlünk 10 km-re, jelenleg albérletbe van kiadva. Felmerült, hogy ha ide költöznének, lakhatnának a lakásban -ingyen, és akkor vagy reggel vagy délután tudna az unokákkal lenni, nekem segítség lenne, meg ők is elkerülnének abból a koszfészekből, amiben laknak.

Szó szerint egy romos vályogházról beszélünk.

Erre jön nekem, hogy majd ha kell segíteni, inkább eljön (minden nap kéne vagy reggel, vagy délután, és 400km-re van), meg hogy egy pár évre maximum eljön, de ő ott akar élni, meg ilyenek.

Ok, akkor keresek valakit, aki óránként 2000ért vigyáz a gyerekekre, az albérleti díjból kijön...

DE

Idén, tavaly is mi vettük nekik a fűtő anyagot, a gázelszámolásnál mi fizettük ki a csekket, év közben 2x adtunk nekik pénzt, amit nem kértünk vissza.

A férjemnek mondtam, hogy majd még egyszer ezt felhozzuk, de ha nem kell nekik, akkor oldják meg az életüket, mert nem fogom a saját gyerekeimtől elvenni azt a pénzt, amit rájuk is költhetnék vagy félre rakhatnánk nekik, vagy bármi...

Férjem meg gyakrabban akar hazamenni hozzájuk a gyerekekkel,

hogy tobbet lássa őket. Körönként 60-70e csak az üzemanyag, bár az anyja reakcióján ő is leült, hogy inkább ott hal meg, minthogy jobb körülmények között éljen, az unokái mellett.

Lehet ebből jól kijönni?

tegnapelőtt 15:09
 81/97 anonim ***** válasza:
58%

Egy járható utat látok, beszélni közösen a férjed szüleivel. Elmondani nekik, hogy azért (is) ajánlottátok fel a költözés lehetőségét, mert nem tudjátok tovább azon a szinten finanszírozni az életüket. Továbbá úgy látjátok, hogy ha költöznek, akkor nekik is könnyebb lenne munkát találni, megélni és a kapcsolattartás is könnyebb lenne. A házukat el lehet adni, abból törleszteni az adósságukat. Ha bizonytalannak érzik a lakhatásukat a Te lakásodban, arra találjatok ki valamit, ami megnyugtatja őket (haszonélvezet, vagy valamilyen szerződés, nyilatkozat, akármi).

Ha nem hajlandóak így sem változtatni, akkor zárjátok el a pénzcsapot. Ha sírnak, hogy megfagynak, akkor se adjatok, mert így sosem lesz ennek vége. Ha nem kényszerítitek őket a változtatásra, akkor maguktól sosem fognak.

Amúgy nehéz dolog a költözés. Mi 3 éve költöztünk önszántunkból, a fővároson belül, társasházból kertesbe, ez volt a vágyunk. Imádjuk, csodás, de olyan honvágyunk van mindkettőnknek, hogy nem is gondoltuk volna. Nem akarnék társasházban lakni már, de azon a környéken éltem le az életem nagyon jelentős részét (53 vagyok), minden oda köt. Nem bántuk meg ennek ellenére, de azért átérzem, amikor valaki gyökértelennek érzi magát öregsérége új helyen.

tegnap 11:32
 82/97 anonim ***** válasza:
59%

Tényleg, ez a megfagyás dolog...

Mennyi ideje pénzelitek őket?

A férjed már előtted is eltartotta a here, életképtelen szüleit?

Vagy te kerestél ilyan jól, voltál olyan pénzes, hogy a házassagotokban merült fel?

Hogyan jutottatok idáig?

tegnap 11:47
 83/97 anonim ***** válasza:
60%

79,

Biztosan vannak ilyenek is, de a nagy átlag nem ilyen.

Feltételezzük, hogy normális emberek.

Csak akkor én meg azt nem értem, hogy hogy nem tudtak annyit megtenni, hogy a házukat felújítsák olan szintig, hogy legalább ne fújjon át rajta a szél. Meg hogy nyugdíjas korukra a nyugdíj mellé legyen valami kis tartalékuk. Mindig ledöbbent a környezetemben is, mikor azt látom, hogy emberek boldog együgyűséggel élnek, és láthatólag eszükbe sem jut, miből fognak élni 60-70-80 éves korukban. Amikor jelenleg, 40-50 éves koruk tájékán is alig tudják kihúzni fizetéstől fizetésig.

De azt, amit keresnek, azt mindig elköltik az utolsó fillérig.

Ez a "majdcsakleszvalahogy" gondolkodásmód, ez egyszerűen felelőtlenség saját maguk iránt.

Aztán idős korukban, amikor betegek és a nyugdíj a gyógyszerre neg a rezsire sem elég, nemhogy egy átlag normális életvitelre, akkor hibáztatnak mindenkit maguk körül. A kormányt, a gyerekeiket, bárkit, csak önvizsgálatot nem tartanak. Egyedül csak magukban nem látnak hibát.

Én úgy nőttem fel, hogy azt hallottam a nagyszülőktől, hogy a pénzt ésszel kell kezelni, mert "nincs olyan kevés, amiből ne lehetne valamennyit félretenni, meg nincs olyan sok sem, amit ne lehetne mindet elkölteni."

Meg hogy a portát, a házat, mindig kifogástalanul rendben kell tartani, s akkor idős korában is kiszolgálja majd az embert.

Az, hogy amikor van rendszeres jövedelem, annak egy részéből aranytartalékot kell képezni a szűkebb napokra,ez alap volt a családunkban.

Pedig nem pénzügyi tanácsadók voltak, hanem csak egyszerű paraszt emberek.

Én e szerint is élek egész életemben.

Elképzelni sem tudom, hogy lehet máshogyan.

tegnap 11:47
 84/97 A kérdező kommentje:

Igen, mi is ezt beszéltük itthon, még egyszer el lesz nekik mondva, hogy miért van ez az egész, ha akkor sem kell, akkor oldják meg, ahogy tudják.

Érdekesség, hogy mind a 2 fia ahogy tudott elment onnan és mindkettő itt él ezen a környéken, szóval együtt lenne a család is.

Kb 3 éve kezdődött, amikor bejött ez az új rezsidémon, azóta nem férnek bele a keretbe, felmentek az árak, papa vagy dolgozik vagy nem, akkor is havi 80ezerért, feléltek minden tartalékukat, ezért mondom, hogy ez nem lesz jobb. Előtte is épp kijöttek, új ruhájuk 20 éve nincs, a házra semmi nem jutott, papa otthon ül, néha hónapokig, de egy kalapácsot nem fog meg.

Őszintén én emiatt nagyon-nagyon mérges vagyok rájuk, mert én sem ezt láttam otthon.

Meg kell fogni, meg kell csinálni, javítani, ha itt nincs munka, ingázni, költözni, stb., ha nem elég a pénz, mellekállást vállalni vagy tanulni valami piacképeset, én az ő mentalitásukat nem bírom feldolgozni.

És a jó meg nem kell, csak a kp.

tegnap 11:57
 85/97 anonim ***** válasza:
56%

"...van 2 gyerekünk. A kisebb most kezdi az ovit ősszel,"

Aztan a 69. komment ugyanigy toled, kerdezo;

"Nem kamu..."

"Én jelenleg itthon vagyok babával..."

tegnap 12:48
 86/97 anonim ***** válasza:
54%
85, hát ha ősszel kezdi az ovit, akkor otthon van még ha nem bölcsis.
tegnap 12:55
 87/97 anonim ***** válasza:
51%

86

"Én jelenleg itthon vagyok babával..."

A baba az egy év alatti csecsemő.

tegnap 12:58
 88/97 A kérdező kommentje:
86 Köss bele, ha ettől jobb. Itthon vagyok a kisebbel. Tessék.
tegnap 13:01
 89/97 anonim ***** válasza:
65%

87,

Ez most valamit számít?

A kérdező anyuka, otthon van 2 kis gyerekkel.

Az alap probléma nem ez, hogy a kisebbik kevesebb mint 1 éves, vagy több mint 3..?

Muszáj egy ember minden szavába belekötni?

Agyal egy probléman. Ha nem tudsz neki konstruktív tanácsot adni, legalább ne b....gasd. Ilyen egyszerű ez.

tegnap 13:14
 90/97 anonim ***** válasza:
33%

89

Nos, az alap probléma innen nézve az, hogy a történet kamu. 😘

tegnap 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!