Mit tennének a helyemben? Anyós menthetetlen...
Röviden, férjem 10 éve a nyugati határhoz költözött a jobb élet reményében, én ide valósi vagyok, ő az Alföldről jött.
10 éve együtt vagyunk, 7 éve hazasok, van 2 gyerekünk. A kisebb most kezdi az ovit ősszel, anyós friss nyugdíjas, após közmunkás otthon, bár néha hónapokig az sincs.
Egyrészt állandóan sír, hogy hogy hiányoznak az unokák, meg idén még csak x-szer látta őket, meg ilyenek. Másrészt ha a kicsi is ovis lesz, nekem reggel korán kell munkába mennem vagy délután későn érek haza, 6 körül megyek vagy akkor jövök műszaktól függően.
Nekem van egy lakásom tőlünk 10 km-re, jelenleg albérletbe van kiadva. Felmerült, hogy ha ide költöznének, lakhatnának a lakásban -ingyen, és akkor vagy reggel vagy délután tudna az unokákkal lenni, nekem segítség lenne, meg ők is elkerülnének abból a koszfészekből, amiben laknak.
Szó szerint egy romos vályogházról beszélünk.
Erre jön nekem, hogy majd ha kell segíteni, inkább eljön (minden nap kéne vagy reggel, vagy délután, és 400km-re van), meg hogy egy pár évre maximum eljön, de ő ott akar élni, meg ilyenek.
Ok, akkor keresek valakit, aki óránként 2000ért vigyáz a gyerekekre, az albérleti díjból kijön...
DE
Idén, tavaly is mi vettük nekik a fűtő anyagot, a gázelszámolásnál mi fizettük ki a csekket, év közben 2x adtunk nekik pénzt, amit nem kértünk vissza.
A férjemnek mondtam, hogy majd még egyszer ezt felhozzuk, de ha nem kell nekik, akkor oldják meg az életüket, mert nem fogom a saját gyerekeimtől elvenni azt a pénzt, amit rájuk is költhetnék vagy félre rakhatnánk nekik, vagy bármi...
Férjem meg gyakrabban akar hazamenni hozzájuk a gyerekekkel,
hogy tobbet lássa őket. Körönként 60-70e csak az üzemanyag, bár az anyja reakcióján ő is leült, hogy inkább ott hal meg, minthogy jobb körülmények között éljen, az unokái mellett.
Lehet ebből jól kijönni?
Ne irjatok mar, hogy menet kozben derult ki apos-anyos eletkora. Kerdezo a 4. (!) valaszban leirta. Csak alaposan el kellett volna olvasni.
Azzal meg en is egyet ertek, hogy ez az egesz felhaborito. Ne koltozzenek kozelebb, de akkor penzcsap elzarva, kesz. Nekik nem kellemetlen, hogy az unokajuktol veszik el a penzt a makacssaguk miatt?
Egyikojuk sem demens, sem agyhozkotott, siman tudnanak dolgozni. De krva kenyelmes igy hogy kb az egesz eletuk meg van oldva, mert mas finanszirozza. Es ha neadjisten a kerdezo vagy a ferje lerobbannak? Akkor is tartanak a markukat? Es akkor anyos nyafog..kicsit erdekes.
Először is a kérdésed tele van hibákkal, másodszor nagyon követelőző, kivagyi stílusban írsz. Inkább így kellene feltedd a kérdést, de magadnak: -Én laknék a gyerekem párjának lakásában ingyen? Lehet azt fogod írni, hogy igen, de ha mindenki felteszi magának a kérdést, úgy gondolom több lenne a nem. Ők független emberek, dönthetnek szabadon és nem akarnak függni másoktól. Nem rád tartozik a magánéletük és azt sem igazán hiszem, hogy ilyen fiatalon nyugdíjasok. Valami azt súgja nekem, hogy nem azok és azért nem mennének. Ha a fia kifizeti nekik a gázt, tegye. Ennyiben segíthet a szülein, akik felnevelték őt.
Viszont abban neked van igazad, ha mégis nyugdíjasok, hogy a ritka gyereklátogatás miatt nem lehet szavuk. Az kiderült, hogy az életüket nem adnák fel értük. Ha ismét panaszkodnak emiatt, szerintem erélyesebben le lehet tolni őket. Ha akarják, látogassák meg őket. Ráadásul a nyugdíjasoknak olcsóbb vagy ingyenes az utazás (nem tudom biztosan, több ezer kilométerre élek)
"és nem akarnak függni másoktól"
Valóban nem akarnak mástól függeni...csak küldje a gyerek a pénzt 😄.
Vicces, mennyien elhittétek...
55 éves. 15 éves korától dolgozik, ezt csak így lehet. Nem kizárt, anyukám is estin tanult és dolgozott 15 évesen.
De aki ilyen fiatalon dolgozik, két gyerek mellett, munka mellett leérettségzik, diplomát szerez, arról nem tudom elképzelni az összes többit.
A szokásos dupla sorközös kamugép, kár, hogy hülye az élethez, legalább a vonatokat meg a benzinárat megnézhetné előbb.
55 éves AZ nem öreg nyugdij melett IS tudna dolgozni.
Apos IS ha akarnak.
Alkalmanként lehet segiteni
De 2 háztartás ne pénzeljetek.
És igen IS menjetek nyaralni a gyerekeknek fontos a nyaralás AZ ilyen emlékek.
Ha felnönek legyen jó emlékeik stb
És nektek IS Kell pihenés nyaralás
64,
Elég szigorú hangnemben értékeled a Kérdezőt.
Én azért ezt nem tenném. Nem látunk bele senki életébe, nem tudjuk ki hogyan él, milyen problémák közepette.
S azzal úgysem segítünk, hogy ha pszichésen beledöngöljük a földbe. Csak rosszabb lesz neki, miközben a kritizálónak meg nem lesz jobb.
dén, tavaly is mi vettük nekik a fűtő anyagot, a gázelszámolásnál mi fizettük ki a csekket, év közben 2x adtunk nekik pénzt, amit nem kértünk vissza
Oké, de két bér, albérleti díj mellett ez nem annyi, hogy később azt írod, azért nem tudtok évek óta nyaralni, mert őket kell pénzelni.
Ezt vállaltad, amikor összeházasodtál egy olyan férfival, akinek a szülei az ország full másik végében élnek.
Amúgy: mit vártál, úgy őszintén? Tudtad, hogy messze laknak, ergo, hogyha látogatni kell, vagy segíteni az nem egyórára átugrok móka lesz.
Azt viszont nem árhatod el, hogy anyósodék végleg odaköltözzenek hozzátok, el a szülővárosukból. Az teljesen ok, hogy amíg a gyerekek kicsik, közelebb költöznek, de ne te gazdálkodj már az ő ingatlanjuk felett.
Nem kamu, és én sem értem, hogy diplomás ember hogy lehet ilyen.
Én jelenleg itthon vagyok babával, kapok valamit, de van nekünk is lakáshitelünk, a házon van mit csináljunk, a kerten, jut mindenre
és igen, azt adjuk nekik, amit félre tennénk. Vagy nyaralásra, vagy bármi másra.
Nem akarom én, hogy végleg ide költözzenek, maradjanak ott, de nem fogjuk tovább finanszírozni az egész téli fűtésüket, a ház ablakai oregebbek, mint én, gyakorlatilag semmit nem szigetel, se hangot, se mást. A szél fújja a függönyt.
Amúgy én, ha így élnék, akarnék a gyerekek/menyem lakásában lakni ingyen, de akár fizetnék is érte, és fel van nekik ajánlva a lakás de ha nekik jobb, fizethetnek is valamennyit.
Ha mind a 2 dolgozik, itt laknak, 5 év alatt összegyűlne nekik egy lakás ára ott. Vagy 6.vagy 7.
"67"
Nem annyira egyértelmű ez, mert nem tudjuk mire elég ez a két bér, albérlet, meg 2-3 gyerek nevelése mellett.
Lehet a hölgy azért is szeretné ha anyósék odaköltöznének hozzájuk, mert gondolom akkor a mama is beadná a nyugdíját a közös kasszába. Az após is hozna haza valamit közmunkásként. Tehát szerintem nem jókedvében hívogatja őket, hanem azért mert nehezen húzzák ki anyagilag a hónapokat.
Az még senkinek nem jutott eszébe okként, hogy azért sem mennek hozzájuk lakni az anyósék, mert Kérdező nem egy saját tulajdonú lakásba hívja őket, hanem albérletbe. S megeshet könnyen, hogy vagy ők elveszítik a munkájukat, és/vagy egyszerűen a lakás tulajdonosa felmondja a bérleti szerződést. S ekkor mi van? Mindenki "megy a levesbe"?
Így meg, ha nagyon csórón is, de legalább a sajátjukban laknak. Ezért számukra az általad putrinak nevezett ház a biztos pont.
Én nem látom Kérdező ajánlatát megalapozottnak. Nem az összeköltözés itt a megoldás.
Ami anyósék fűtését illeti. Vidéken, főleg a hátrányos helyzetű településeken, a rászorulóknak az önkormányzatok adnak kedvezményes vagy ingyenes tűzifát. Szokták ők ezt ígényelni? Vagy az meg degradáló nekik?
Anyóséknak szerintem helyben kell megoldani a problémájukat. Munkát találni, dolgozni, igényelni a fűtési támogatást telente, plusz kérni az önkormányzat szociális osztályától segítséget kérni, ha bajban vannak. Meg ugye csak ti is adtok nekik valamennyit. És így rendben lesznek.
A végére annyit, mivel többször is putrinak említed az otthonukat, hogy egyszerűen nem áll bennem össze a kép. Nem tudom elhinni, hogy egy tanárnő, aki elvileg egy tanult, diplomás ember, az így élt volna. Hogy a munkája közben diplomás közegben mozog, - faluhelyen egyébként közelebbinek tartják őket az önkormányzati tisztség viselőkhöz, mint a sima lakossághoz, de ugyanakkor a munkanapját befejezve minden nap egy putriba tér haza. Ez így nem működött volna. A falu közössége sem fogadta volna ezt el.
Kérdezőnek üzenem, hogy nincs ilyen! Ebben a történetben sajnos vannak csúsztatások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!