Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tennének a helyemben?...

Mit tennének a helyemben? Anyós menthetetlen...

Figyelt kérdés

Röviden, férjem 10 éve a nyugati határhoz költözött a jobb élet reményében, én ide valósi vagyok, ő az Alföldről jött.

10 éve együtt vagyunk, 7 éve hazasok, van 2 gyerekünk. A kisebb most kezdi az ovit ősszel, anyós friss nyugdíjas, após közmunkás otthon, bár néha hónapokig az sincs.

Egyrészt állandóan sír, hogy hogy hiányoznak az unokák, meg idén még csak x-szer látta őket, meg ilyenek. Másrészt ha a kicsi is ovis lesz, nekem reggel korán kell munkába mennem vagy délután későn érek haza, 6 körül megyek vagy akkor jövök műszaktól függően.

Nekem van egy lakásom tőlünk 10 km-re, jelenleg albérletbe van kiadva. Felmerült, hogy ha ide költöznének, lakhatnának a lakásban -ingyen, és akkor vagy reggel vagy délután tudna az unokákkal lenni, nekem segítség lenne, meg ők is elkerülnének abból a koszfészekből, amiben laknak.

Szó szerint egy romos vályogházról beszélünk.

Erre jön nekem, hogy majd ha kell segíteni, inkább eljön (minden nap kéne vagy reggel, vagy délután, és 400km-re van), meg hogy egy pár évre maximum eljön, de ő ott akar élni, meg ilyenek.

Ok, akkor keresek valakit, aki óránként 2000ért vigyáz a gyerekekre, az albérleti díjból kijön...

DE

Idén, tavaly is mi vettük nekik a fűtő anyagot, a gázelszámolásnál mi fizettük ki a csekket, év közben 2x adtunk nekik pénzt, amit nem kértünk vissza.

A férjemnek mondtam, hogy majd még egyszer ezt felhozzuk, de ha nem kell nekik, akkor oldják meg az életüket, mert nem fogom a saját gyerekeimtől elvenni azt a pénzt, amit rájuk is költhetnék vagy félre rakhatnánk nekik, vagy bármi...

Férjem meg gyakrabban akar hazamenni hozzájuk a gyerekekkel,

hogy tobbet lássa őket. Körönként 60-70e csak az üzemanyag, bár az anyja reakcióján ő is leült, hogy inkább ott hal meg, minthogy jobb körülmények között éljen, az unokái mellett.

Lehet ebből jól kijönni?

jan. 13. 15:09
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/108 anonim ***** válasza:
81%

"Ezt bíróilag is megítélik."

Szerinted mennyi szulotartast itelnenek meg ugy, hogy ket kiskoru gyerek is van a fiataloknal?

Kozel sem annyit, mint amennyit most kapnak tamogataskent.

Elarulom, hogy nagysagrendileg kevesebbet!

jan. 21. 03:28
 102/108 anonim ***** válasza:
72%
101# Semmennyit sem ítélnének meg 55 éves jövedeemmel rendelkező, munkaképes embereknek. A szülőtartás nem ilyenekre vonatkozik.
jan. 21. 16:32
 103/108 anonim ***** válasza:
40%

Anyósékat is hallani akarom, hogy ők hogyan látják ezt a helyzetet.

Mert ez így nem korrekt.

I-gaz-sá-got a-ka-rok! )

Meg Torgyán József monggyon le!)))

Plussz még, szerencsétlen anyós nem érti, hogy miért csuklanak már hetek óta. ))

jan. 21. 19:01
 104/108 anonim ***** válasza:
73%
Én se mennék a helyében. Míg végigolvastam a leírást, magam előtt láttam hogy úgy pörög a fejedben a számológép, mint a nyerőgépen a dollár jelek.
febr. 13. 08:51
 105/108 anonim ***** válasza:
41%
Én se mennék a helyükben. Nem is tudom, hogy képzeled: ha elválnátok, vagy --Isten ments!- meghalna a férjed mi lenne velük? Ilyen kiszolgáltatott helyzetbe semmilyen putriból nem mennék bele. Viszont erőn felül nem is támogatnám őket. Ideje lenne megtanulni gondoskodni magukról!
febr. 13. 10:39
 106/108 anonim ***** válasza:
42%

104.

A vénasszonynak is a putriban, amikor követeli a pénzt.

febr. 13. 14:13
 107/108 anonim ***** válasza:
106# A "vénasszony" mindössze 55 éves, tehát távolról sem vén, vagy gyámolításra szoruló öreg.
febr. 13. 14:46
 108/108 anonim ***** válasza:
9%

107.

Igen. Olvastam.

Mégis úgy kuncsorog, mint egy magatehetetlen, hogy eltartsák

A kérdezőnek meg beszólt a 104. teljesen alaptalanul.

febr. 13. 14:51
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!