Szerintetek "menthetetlen"? (Vitát kerüljük el)
Anyósról lenne szó..Évek óta rossz a kapcsolatunk.
Ő az a tipikus "mindent jobban tudó" nő, aki nem képes elfogadni hogy a legkisebb gyereke is külön életet él családjával!
Amikor párommal összeköltöztünk, már akkor kezdte a mi lakásunkat szépítgetni a saját elképzelései alapján.
Eleinte még csak csak elviseltem, gondoltam ha elmegy, visszarendezek mindent..na de! Lányom születése után már nagyon nem volt kedvem még anyós után is rámolni. Lett neki szépen szólva, hogy ezt bízza ránk.
Mindhiába, csinálta tovább csak még párosult a lányom feletti pótanyáskodásával. Ha szóltam neki hogy ezt vagy azt ne tegye vagy ne úgy csinálja...nem érdekelte.
Kezdett fogyni a türelmem, de párom végett nem veszekedtem vele, még mindig normális hangnemben kértem meg dolgokra.
Na de az én idegrendszerem sem kötélből van, nem bírtam sokáig, néha a fáradtság miatt is ingerült voltam, ő meg jött a hülyeségeivel, és volt egy pár vitánk.
Második terhességem alatt semmit nem érdeklődött felőlünk, hogy vagyunk, picivel minden rendben van-e. Itt megjegyzem, ők nem tartották helyesnek hogy a 2 éves lányom mellé ilyen korán jön a tesó.
Szülés előtt mindent elrendeztem a picinek, cumisüveg,takaró, ruhák, kiságy stb...mivel előző lányomnál mindent úgy elpakolt hogy semmit nem találtam meg hazaérkezés után, szóltam neki, hogy minden kész, semmihez ne nyúljon hozzá. Ekkor jött az oltári nagy hiszti, hogy én útálom, meg eltiltom a gyerekeimet stb,,
Több hónapig nem beszéltünk, még a gyerekekre se volt igazán kíváncsi, a kicsire meg pláne..2 hónap alatt vagy 3x látta pár percre,
Múlthéten gondoltam megpróbálom még utoljára...eleinte egész jól elvoltunk, de aztán ki is használta, és minden kezdődött előről!
Jelzem, bosszúképp még tavaly elég meseszépeket híresztelt rólam, pl. hogy iszok, meg hogy meglopom őt,nem takarítok stb...
Szerintetek hol az a bizonyos határ az anyósok számára?
Szia! Férjed mit szól ehhez? Az fontos lenne, hogy vele megegyezzetek, hogy mit szabad az anyósnak és mit nem. Ezt nem írtad le expliciten, de úgy értem, hogy külön laktok - együtt lakva nagyon nehéz lenne.
Ha a férjeddel megegyeztek ezekben, utána az anyós felé mint egységfront képviseljétek a megegyezéseteket. Pl. hogy nem pakolhatja arrébb a dolgokat. Ha arrébb pakol, mehet is haza azonnal. Ebben a férjednek is ki kell tartania. De ha az anyós ilyen személyiség, akkor neki se lesz könnyű vele szemben, támogassátok egymást lelkileg.
Nálam a híreszteléssel lépte volna át azt a bizonyos határt.
Én a helyedben beszélnék a férjeddel, és elmondanám neki a bajom. Megkérdezném az ő véleményét is, de szerintem 7 évente akarnék találkozni anyóssal.
Megj: nekem nagyapám ilyen. Azt híresztelte anya munkahelyén (kórház), hogy apám veri, meg ilyenek. Azonnal lebukott, mert mentek a kollégák anyához hogy segítsenek neki stb :)
Meg azt is mondja nagyapám, hogy a fia felesége (a nagynéném) alkoholista. Mindezt azért, mert ha mentek vendégségbe és megkínálta őket házival, akkor elfogadta... Ugyanez fateromra.
Hány éves az anyós, nem túl öreg?
Nagyon türelmes ember vagy. Nálam ott lett volna a határ, hogy a saját kénye-kedve szerint rendezkedik az mi saját otthonunkban. Tényleg, van kulcsa? Miért nem cseréltek zárat? Ez így nagyon nem egészséges.
Szerintem ott rontottad el, hogy te próbáltál vele békülni, mert ezzel olyan, mintha szabad utat engedtél volna neki.
Én a helyedben nem kezdeményeznék, megvárnám amíg ő lép, akkor pedig szépen udvariasan elmagyaráznám neki a játékszabályokat.
Egyébként férjed mit szól ehhez az egészhez? Főleg a rosszindulatú pletykákra mit reagált?
Ezt még a férjem kedvéért sem viselném el.
Köszönöm a válaszokat!
Párom is tud mindenről, nagyon sokszor szólt neki már, sőt, még csúnyábban összeveszett vele mint én..és igazából már ő sem tud hatni rá, mert anyós rögtön jön az önsajnálattal! így persze könnyű.
Te ignoráld, férjed meg látogassa meg havonta egyszer a gyerekekkel, vagy ahányszor gondolja, de nélküled! Gyerekeket soha ne hagyja rájuk,ha elkezdenek szidni téged, álljon fel szó nélkül és menjen haza. Egyszer csak megunják, ha meg nem, akkor majd a férjed unja meg és nem jár többet.
A helyedben már nem fektetnék több energiát a kapcsolatba.
Egyik hozzászóló kérdezte miért adok kulcsot? Nem adok neki kulcsot, sokszor olyankor jött amikor a gyerekekkel pl. édesanyáméknál voltam amíg párom pl. autót javított, vagy pihent.
Lehet csúnya dolog, de az unokákkal tudom megfogni a legjobban.
Mondtam neki hogy majd akkor unokázhat ha ő is betartja amit mi kérünk tőle.
Az én ízlésem szerint már jó sok határt átlépett,
talán ez: "ők nem tartották helyesnek hogy a 2 éves lányom mellé ilyen korán jön a tesó."
De mindegy, a fontos, hogy a férjeddel legyetek egy család.
" Nem adok neki kulcsot, sokszor olyankor jött amikor a gyerekekkel pl. édesanyáméknál voltam amíg párom pl. autót javított, vagy pihent. "
Akkor hogy a fenébe ment be, amikor otthon sem voltatok? Beteleportált?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!