Szerintetek "menthetetlen"? (Vitát kerüljük el)
Anyósról lenne szó..Évek óta rossz a kapcsolatunk.
Ő az a tipikus "mindent jobban tudó" nő, aki nem képes elfogadni hogy a legkisebb gyereke is külön életet él családjával!
Amikor párommal összeköltöztünk, már akkor kezdte a mi lakásunkat szépítgetni a saját elképzelései alapján.
Eleinte még csak csak elviseltem, gondoltam ha elmegy, visszarendezek mindent..na de! Lányom születése után már nagyon nem volt kedvem még anyós után is rámolni. Lett neki szépen szólva, hogy ezt bízza ránk.
Mindhiába, csinálta tovább csak még párosult a lányom feletti pótanyáskodásával. Ha szóltam neki hogy ezt vagy azt ne tegye vagy ne úgy csinálja...nem érdekelte.
Kezdett fogyni a türelmem, de párom végett nem veszekedtem vele, még mindig normális hangnemben kértem meg dolgokra.
Na de az én idegrendszerem sem kötélből van, nem bírtam sokáig, néha a fáradtság miatt is ingerült voltam, ő meg jött a hülyeségeivel, és volt egy pár vitánk.
Második terhességem alatt semmit nem érdeklődött felőlünk, hogy vagyunk, picivel minden rendben van-e. Itt megjegyzem, ők nem tartották helyesnek hogy a 2 éves lányom mellé ilyen korán jön a tesó.
Szülés előtt mindent elrendeztem a picinek, cumisüveg,takaró, ruhák, kiságy stb...mivel előző lányomnál mindent úgy elpakolt hogy semmit nem találtam meg hazaérkezés után, szóltam neki, hogy minden kész, semmihez ne nyúljon hozzá. Ekkor jött az oltári nagy hiszti, hogy én útálom, meg eltiltom a gyerekeimet stb,,
Több hónapig nem beszéltünk, még a gyerekekre se volt igazán kíváncsi, a kicsire meg pláne..2 hónap alatt vagy 3x látta pár percre,
Múlthéten gondoltam megpróbálom még utoljára...eleinte egész jól elvoltunk, de aztán ki is használta, és minden kezdődött előről!
Jelzem, bosszúképp még tavaly elég meseszépeket híresztelt rólam, pl. hogy iszok, meg hogy meglopom őt,nem takarítok stb...
Szerintetek hol az a bizonyos határ az anyósok számára?
" Nem adok neki kulcsot, sokszor olyankor jött amikor a gyerekekkel pl. édesanyáméknál voltam amíg párom pl. autót javított, vagy pihent. "
????? Köszönés, meg minden egyéb nélkül beosont a házba (feltételezem nem volt bezárva az ajtó), amíg a párod az udvaron kocsit javított? És átrendezte a lakást?
Néhányszor nem zárta be a lakást párom míg elugrott a szomszéd boltba, csak a kaput hajtotta rá, hisz belátott az udvarra. nem volt gond bejutni anyósnak sem..
amikor először mentem szülni, párom is ideges volt nem tudta mit hogy csináljon stb...ekkor anyóssal szemben is engedékenyebb volt. Mire hazaérkeztünk a picivel, sok sok dolgot nem a helyén találtam, áttette máshová.
A kiságyat is átrendezte amit én már előkészítettem, hlye szokása hogy a falra tesz egy rakás díszrongyot, ami nekem nagyon nem jön be...na ő kitapétázta a falunkat ilyenekkel..volt mit helyretennem. számtalanszor állított be kopogás nélkül, rengetegszer lett szólva neki emiatt, amit néha betart néha nem.
Nem kamukérdés...hidd el nem azért írtam ki mert unatkozok.
Egyébként meg nem egy nagy város hogy még akkor is be kelljen zárni az ajtót ha a lábát kiteszi a kertbe,
ismerek itt olyat aki ha elmegy dolgozni, sem zárja be a lakást, csak a kutyán engedi el, és soha senki be nem ment még hozzá!
egyébként meg nem kötelező elolvasnod és válaszolnod ha értelmeset nem tudsz írni, gondolom neked más világod van mint nekünk, ezért sem értesz meg!
És az évek alatt nehogy már ne fordulhasson elő az hogy anyós akkor jön amikor párom boltba van.
Mellesleg a másik két gyerekével is így viselkedett egészen addig amíg besokalltak.
Szerintem épp ideje a sarkatokra állni. Ha egyik gyereke sem áll szóba vele, szerintem majd észbe kap, úgy tűnik másból nem tanul.
Az ajtót meg zárjátok függetlenül attól, hogy kisvárosban élsz. Én megszoktam, hogy mindent zárok, de itt a faluban, ahová költöztem simán mindenki mindent nyitva hagy. Én sem félek, hogy itt bárki bármimet elvinné (volt, hogy a kocsiban felejtettem a kulcsot és a tárcámat az udvaron), de mostanában történt néhány betörés. És biztosan nem a helyiek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!