Mit tennének a helyemben? Anyós menthetetlen...
Röviden, férjem 10 éve a nyugati határhoz költözött a jobb élet reményében, én ide valósi vagyok, ő az Alföldről jött.
10 éve együtt vagyunk, 7 éve hazasok, van 2 gyerekünk. A kisebb most kezdi az ovit ősszel, anyós friss nyugdíjas, após közmunkás otthon, bár néha hónapokig az sincs.
Egyrészt állandóan sír, hogy hogy hiányoznak az unokák, meg idén még csak x-szer látta őket, meg ilyenek. Másrészt ha a kicsi is ovis lesz, nekem reggel korán kell munkába mennem vagy délután későn érek haza, 6 körül megyek vagy akkor jövök műszaktól függően.
Nekem van egy lakásom tőlünk 10 km-re, jelenleg albérletbe van kiadva. Felmerült, hogy ha ide költöznének, lakhatnának a lakásban -ingyen, és akkor vagy reggel vagy délután tudna az unokákkal lenni, nekem segítség lenne, meg ők is elkerülnének abból a koszfészekből, amiben laknak.
Szó szerint egy romos vályogházról beszélünk.
Erre jön nekem, hogy majd ha kell segíteni, inkább eljön (minden nap kéne vagy reggel, vagy délután, és 400km-re van), meg hogy egy pár évre maximum eljön, de ő ott akar élni, meg ilyenek.
Ok, akkor keresek valakit, aki óránként 2000ért vigyáz a gyerekekre, az albérleti díjból kijön...
DE
Idén, tavaly is mi vettük nekik a fűtő anyagot, a gázelszámolásnál mi fizettük ki a csekket, év közben 2x adtunk nekik pénzt, amit nem kértünk vissza.
A férjemnek mondtam, hogy majd még egyszer ezt felhozzuk, de ha nem kell nekik, akkor oldják meg az életüket, mert nem fogom a saját gyerekeimtől elvenni azt a pénzt, amit rájuk is költhetnék vagy félre rakhatnánk nekik, vagy bármi...
Férjem meg gyakrabban akar hazamenni hozzájuk a gyerekekkel,
hogy tobbet lássa őket. Körönként 60-70e csak az üzemanyag, bár az anyja reakcióján ő is leült, hogy inkább ott hal meg, minthogy jobb körülmények között éljen, az unokái mellett.
Lehet ebből jól kijönni?
Márpedig a férjednek kell rádörrenteni, hogy vagy szépen elmennek valami nyugdíjkiegészítő alkalmi munkára, aminél még céges busz is van-pl. minőségellenőrzés ilyen és akkor mennek, amikor akarnak-, vagy így jártak...
Itt van 2 link, nyögdíjas állásokról:(kecskemétet jelöltem be, mivel ez volt érintve útvonalnak, úgyhogy ha a földrajzi hely nem stimmel, bocsi)
Elmennek a fenébe anyósodék, az omladozó kulipintyójukkal együtt.
Ezek csak élősködnek rajtatok.
Egyidősek velem és a férjemmel, nekem lesülne a bőr a képemről, ha gyerekemnek kellene pénzelni úgy, hogy unokáim vannak.
A hozzászólók is más pöszijével veregetik a csalánt, miszerint a tehetelen kis öregeket, kötelesek vagytok támogatni.
Ti nem nyaraltok, mert 2 55 éves megfagy?
Normálisak vagytok?
Lehet, hogy 15 évesen dolgozott, már mind a 2 gyereke megvolt, amikor diplomázott tanítóként, abban dolgozott 30 akárhqny évet. Hallgatom is hogy diplomás így, úgy.
Apósnak a kanyarban sincs a nyugdíj, szerintem sose lesz annyi ledolgozott éve a közmunkájával meg az off időszakaival.
Szóval a gond nem is az, hogy segítünk nekik, hanem hogy a helyzet csak rosszabb lesz, és a ház is rosszabb, a pénzük kevesebb, az árak magasabbak, az egészségük is rosszabb...
Ezért gondoltunk hogy ha ide jönnének, az életminőségük 300%ot javulna, a pénzükből kijönnének, az unokájuk ismerné őket, nem csak úgy, mint egy fogalom és plusz még nekem is megoldódna az a reggeli 1 óra munka és iskolakezdés között.
De ők nem akarnak onnan eljönni. Ezt megértem valahol. Másrészt viszont nem, mert nyilván ők is érzik hogy ez gáz, és sokat panaszkodnak, hogy nincs munkalehetőség, meg a többi. Valtoztatni viszont nem.
Á, m1-et néznek éjjel -nappal, Szarházi Ákosnak hívják a Hadhazyt, meragyurcsányjobbvót.
Annyit mondunk nekik, legalább a képviselőket nézzék meg, ne legyen 2/3, de azt hiszik, ez a csúcs, és ennel mindenki rosszabb lenne.
Azért nem akarnak változtatni, mert egyrészt ott szoktak meg. És minél idősebb egy ember, annál jobban ragaszkodik a régi megszokott otthonához. Legyen az bármilyen. Másrészt meg, ha szegények is ott, de az mégis egy stabil pont az életükben. Ha meg nálatok laknak majd, az az első nagyobb vitáig lesz csak előnyös nekik. Utána azt érzik majd, hogy mindegy mit gondolnak, be kell fogni a szájukat, ha nem akarják, hogy kenyértörésre kerüljön a sor. És így lehet, hogy nálatok komfortosabban élnek majd mint egy "omladozó putriban", csak boldogtalanul, mert kiszolgáltatottnak érzik majd magukat.
A meleg lakás, meg élelem egy dolog...az a testnek kell. De a lélekb mindig gyötrőbben szenved, mint a test. Lehet ezért nem vállalják.
Persze azzal én is egyetértek, hogy 55 évesen jobban össze kellene kapni magukat, az vitathatatlan. Az Alföldi térségben annyira nincs munka, hogy kikátástalan a helyzetük?
Ha anyós tanár, akkor miért ment nyugdíjba, ha még csak 55 éves? Főleg, ha anyagilag ilyen gyengén állnak? Ismerek olyan tanárnőt aki 80 évesen is aktívan tanít. Egyrészt kell neki a jövedelem is, másrészt ez tartja fitten testileg és szellemileg egyaránt.
Szóval az eddigi információk birtokában megítélve, anyósék viselkedése nem egyértelmű. Finoman szólva sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!