Mit tennének a helyemben? Anyós menthetetlen...
Röviden, férjem 10 éve a nyugati határhoz költözött a jobb élet reményében, én ide valósi vagyok, ő az Alföldről jött.
10 éve együtt vagyunk, 7 éve hazasok, van 2 gyerekünk. A kisebb most kezdi az ovit ősszel, anyós friss nyugdíjas, após közmunkás otthon, bár néha hónapokig az sincs.
Egyrészt állandóan sír, hogy hogy hiányoznak az unokák, meg idén még csak x-szer látta őket, meg ilyenek. Másrészt ha a kicsi is ovis lesz, nekem reggel korán kell munkába mennem vagy délután későn érek haza, 6 körül megyek vagy akkor jövök műszaktól függően.
Nekem van egy lakásom tőlünk 10 km-re, jelenleg albérletbe van kiadva. Felmerült, hogy ha ide költöznének, lakhatnának a lakásban -ingyen, és akkor vagy reggel vagy délután tudna az unokákkal lenni, nekem segítség lenne, meg ők is elkerülnének abból a koszfészekből, amiben laknak.
Szó szerint egy romos vályogházról beszélünk.
Erre jön nekem, hogy majd ha kell segíteni, inkább eljön (minden nap kéne vagy reggel, vagy délután, és 400km-re van), meg hogy egy pár évre maximum eljön, de ő ott akar élni, meg ilyenek.
Ok, akkor keresek valakit, aki óránként 2000ért vigyáz a gyerekekre, az albérleti díjból kijön...
DE
Idén, tavaly is mi vettük nekik a fűtő anyagot, a gázelszámolásnál mi fizettük ki a csekket, év közben 2x adtunk nekik pénzt, amit nem kértünk vissza.
A férjemnek mondtam, hogy majd még egyszer ezt felhozzuk, de ha nem kell nekik, akkor oldják meg az életüket, mert nem fogom a saját gyerekeimtől elvenni azt a pénzt, amit rájuk is költhetnék vagy félre rakhatnánk nekik, vagy bármi...
Férjem meg gyakrabban akar hazamenni hozzájuk a gyerekekkel,
hogy tobbet lássa őket. Körönként 60-70e csak az üzemanyag, bár az anyja reakcióján ő is leült, hogy inkább ott hal meg, minthogy jobb körülmények között éljen, az unokái mellett.
Lehet ebből jól kijönni?
53 éves vagyok, nagyszülő. Biztos, hogy nem költöznék csak azért 400 km-re a lakhelyemtől, hogy az unokáimra vigyázzak, ráadásul nem is a saját ingatlanomba.
Azt, hogy támogatjátok őket anyagilag, a férjeddel kellene lerendezned, ha zavar a dolog. Én is szoktam venni Anyukámnak ezt-azt, nagyobb kiadásnál megbeszélem a férjemmel, de még sosem volt ebből gond közöttünk és nem hánytorgatta fel. Anyám sem várja el, de nekem jó érzés segíteni, adni neki valamit, Ő is mindenét nekem adta.
Anyukám sokat segített, amikor kicsik voltak a gyerekeink. 8 km-re van a lakása a miénktől, de csak akkor kértem kifejezetten, hogy jöjjön, ha pl. lázas volt a gyerek és nem akartam hurcolni. Amúgy mi vittük át hozzá, nem Őt ugráltattuk.
Szerintem szállj le a magas lóról, ne nézd le a férjed szüleid. Ők neveltek olyan fiút, aki most neked jó férjed. Lehet, hogy egysezrű emberek, lehet, hogy csórók, de ne gondold, hogy úgy rángathatod őket, ahogy neked éppen tetszik, vagy kényelmes.
"Nem értem ezt a távolságot... 400 km, 8 óra...
Hol laktok?
Ha az Alföldön, pl Kecskeméten és Sopronba kellene menni, az simán ennyi!
A kérdezö írta, hogy 4 vonat, ebböl annyi jön át, hogy az elsö nagyobb csomópontba - a példámban Kecskemét - kell egy vonatozás, onnan BP (kb egy óra) , onnan a példában szereplö Sopron (kb 2 óra) és onnan még egy másik vonalon utazás.
Minden átszállásra nyugodtan lehet minimum fél órát számolni, plusz az utak hossza sem kevés.
"keresek valakit, aki óránként 2000ért vigyáz a gyerekekre," Ez a jó ötlet, nem az anyósodat rángatni oda, 400 km-ről, és nincs
DE
A szülők anyagi támogatása nem jelenti azt, hogy cserébe elvárjuk, hogy mindent, az otthonukat is feladják, mert nekünk pillanatnyilag az az érdekünk.
Lehet hogy úgy jön le, hogy lenézem őket, de nem. Az a koszos vályogház szó szerint az összeomlás szélén áll, nem túlzás, vizes, repedt, itt ott a valyogtégla, ott a gerenda lóg ki, mert ledobja a vizes fal a vakolatot, nem ilyen életet érdemel, anyósom főleg.
Évek óta nem voltunk nyaralni, mert ha van egy kis pénzük, azt nekik adjuk, nem sajnálom, de nem akarom úgy végezni, mint ők. Nem éhezünk emiatt, de mi sem sz.rjuk a pénzt.
Igen, Sopron - Nyíregyháza mellet 3al az utolsó fa után, nem fél órára laknak.
Az én szüleim korán meghaltak, 19 éves korom óta magam vagyok, úgyhogy ezt is meg fogom oldani.
Itt arról van szó, hogy lehetne jobb életük, de nem akarják, így viszont a miénk romlik.
Ezt vállaltam, tudtam, minden, de ha ők semmire nem hajlandók a változás érdekében, akkor nem a gyerek edzeseit fogom lemondani, meg még 20 évig nem nyaralunk, míg élnek. Van választásuk, sír, rí, hogy jajj úgy félek, megint fát kell venni, meg jajj egy vihar ne jöjjön, rakja belénk az ideget, hogy tényleg rájuk omlik az a ház.
Erre lenne lehetősége, de nem kell, így értem hogy menthetetlen.
Ismerős. Soha nem volt koszfészek amíg tudott tenni, de amikor a lányára volt hagyva akkor még a szag is olyan volt. Nem akart eljönni onnan, mert az mégiscsak az ő háza. Amit meg is értek, csak közben ő ment rá a mindennapos ordibálásokra, meg hát a putri sem segített sokat.
Szép hogy odaakarod vinni, de amúgy általában a viszony megromlik ha egy háztartás alá kerültök az esetek többségében. 10-ből egy ha tudja kezelni a helyzetet. Hacsak nem tudsz neki külön lakteret adni.
Az hogy a férjed menni akar, sztem nincs vele gond, ha van rá kapacitása. Egy idő után fárasztó ám a sok hercehurca és nem kevés km-ről van szó. Ezt majd ő is észre fogja venni.
Sztem érdemes lenne egy keretet megszabni hogy mennyit vagy/tok hajlandóak segíteni, és ezt nem túl haladni.
14 - Annyit tehetsz, hogy beszéltek erről a férjeddel. Ez a Ti közös életetek, ha nem vagyok ilyen fontos kérdést illetően közös nevezőn, abból még gond lehet. Mond el neki, hogy mi zavar, hogy szeretnél közös nyaralást, nem mindig és nem feltétlenül, de nem akarod az egész életedet a szüleire áldozni. Nem gond, ha támogatjátok őket, de ne mindenáron. Mert ahogy írtad, nem akarod úgy végezni, mint ők. Ez teljesen jó, ahogy leírtad!
Beszéljétek meg a férjeddel, hogy ne legyen egyikőtökben sem tüske.
12,
Sopron – Kecskemét, vonat
A Sopron és Kecskemét közötti út a vonat által 249,62 km és 4 ó és 7 p. Naponta 12 kapcsolat van, az első indulás 10:21, az utolsó pedig 16:21. A Sopron-ről a Kecskemét-re a vonat-val már 4 637,72 Ft vagy 6 213,68 Ft áron lehet utazni. A legjobb ár erre az útra: 4 637,72 Ft.
Ezt az internet dobta válaszul.
De nem is ez volt az üzenetem lényege, ha láttad, volt folytatás is.
Mégpedig az, hogy ilyen távról egyik fél sem várhat gyakori látogatást.
Tehát unokákkal való segítségre kérje meg a kérdező a saját anyukáját, az úgyis helyben van. (De valami miatt ő róla hallgat.)
Az anyósnak meg, aki nem lusta leutazni 400 km-t unokázni ne hánytorgassa fel, hogy kifizetik a tűzifáját. Mert az természetes gesztus, és szerintem megérdemlik.
Minden szülő megérdelmi azt a minimális gondoskodást a gyerekeitől, hogy ne fagyjon meg, és ne éhezzen.
Szánalom ezt még csak megvitatni is. Családon belül is, nem hogy nyílvánosan. Magától értetődő kellene, hogy legyen.
Előző vagyok.
Közben kérdező beírta, hogy az ő szûlei korán elmentek, stb, stb...
Így már másabb a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!