Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tennének a helyemben?...

Mit tennének a helyemben? Anyós menthetetlen...

Figyelt kérdés

Röviden, férjem 10 éve a nyugati határhoz költözött a jobb élet reményében, én ide valósi vagyok, ő az Alföldről jött.

10 éve együtt vagyunk, 7 éve hazasok, van 2 gyerekünk. A kisebb most kezdi az ovit ősszel, anyós friss nyugdíjas, após közmunkás otthon, bár néha hónapokig az sincs.

Egyrészt állandóan sír, hogy hogy hiányoznak az unokák, meg idén még csak x-szer látta őket, meg ilyenek. Másrészt ha a kicsi is ovis lesz, nekem reggel korán kell munkába mennem vagy délután későn érek haza, 6 körül megyek vagy akkor jövök műszaktól függően.

Nekem van egy lakásom tőlünk 10 km-re, jelenleg albérletbe van kiadva. Felmerült, hogy ha ide költöznének, lakhatnának a lakásban -ingyen, és akkor vagy reggel vagy délután tudna az unokákkal lenni, nekem segítség lenne, meg ők is elkerülnének abból a koszfészekből, amiben laknak.

Szó szerint egy romos vályogházról beszélünk.

Erre jön nekem, hogy majd ha kell segíteni, inkább eljön (minden nap kéne vagy reggel, vagy délután, és 400km-re van), meg hogy egy pár évre maximum eljön, de ő ott akar élni, meg ilyenek.

Ok, akkor keresek valakit, aki óránként 2000ért vigyáz a gyerekekre, az albérleti díjból kijön...

DE

Idén, tavaly is mi vettük nekik a fűtő anyagot, a gázelszámolásnál mi fizettük ki a csekket, év közben 2x adtunk nekik pénzt, amit nem kértünk vissza.

A férjemnek mondtam, hogy majd még egyszer ezt felhozzuk, de ha nem kell nekik, akkor oldják meg az életüket, mert nem fogom a saját gyerekeimtől elvenni azt a pénzt, amit rájuk is költhetnék vagy félre rakhatnánk nekik, vagy bármi...

Férjem meg gyakrabban akar hazamenni hozzájuk a gyerekekkel,

hogy tobbet lássa őket. Körönként 60-70e csak az üzemanyag, bár az anyja reakcióján ő is leült, hogy inkább ott hal meg, minthogy jobb körülmények között éljen, az unokái mellett.

Lehet ebből jól kijönni?

tegnapelőtt 15:09
 41/97 anonim ***** válasza:
0%
33 2000 Ft egy napos országbérlet.
tegnapelőtt 18:05
 42/97 anonim ***** válasza:
85%

Az a nyugdíjas szülő, akit állandóan támogatni kell a létfenntartásban, az igenis teher egy kisgyerekes család számára. Nem tudják pozitív dolgokra költeni a megkeresett pénzüket, mert állandóan az anyósék nyomorára kell gondolni és azt kell finanszírozni. Megmondhatjátok, hogy nincs több pénz arra, hogy még egy háztartást fizessetek és a hétvégék is a gyerekek szociális életére, tanulásra, sportra, mosásra, pihenésre kellenek, ezért nem fogtok 8-10 órát utazni hozzájuk.

Én biztos nem hagynám, hogy a férjem lemondjon valamit a gyerek nevében, mert neki hiányzik az anyja. Menjen és látogassa meg, de ha edzés van, akkor ott lesz a gyerek. A férjed egyetértése is szükséges ahhoz, hogy ezt végig tudjátok vinni. Menni fog nektek?

tegnapelőtt 18:06
 43/97 A kérdező kommentje:

38

Az anyós pár hónapja nyugdíjas, eddig keresett. Az após meg akkor úgy írom hogy munkaképes, de cseszik normális állás után nézni.

Persze, új autót veszek, hogy kevesebbe legyen havonta 1000m-t menni hozzájuk...

Nem fogok egy fillért sem belerakni egy olyan lakásba, ami tőlem 500 ezer fényévre van, aztán cseszhetem a pénzem eladásnál, mert oda senki sem akar menni, mindenki eljönni akar.

Na mindegy, a férjem is ki van rájuk bukva, úgyhogy valószínűleg az lesz, hogy ha: amit adni tudunk, nem kell, akkor sajnálom, pénzt többet nem kapnak. Ha el tudják dönteni hogy márpedig ők ott akarnak élni, éljenek, de ne belőlünk.

És ezzel a férjem is így van, nem azért jött ide, hogy ugyanúgy 0n legyen hó végén, mert 2 munkaképes felnőtt ember nem rugalmas, akkor sem, ha az éhhalál szélén állnak.

tegnapelőtt 18:10
 44/97 Katona Dius ***** válasza:
92%

Én elfogadom, amit sokan írnak. Az az otthonuk, oda húzza az életük, nem akaronak költözni. Elfogadható. Az viszont nem, hogy úgy akarnak ott élni, hogy azt ti finanszírozzátok, mikor van másik lehetőség is.

Szóval igen. Maradjanak csak. De nem várhatják el, hogy ti meg minden hónapban küldjétek a pénzt nekik.

Após menjen el dolgozni. Anyós is tud nyugdíj mellett. Van ha jobban tetszik nekik a semmittevés, akkor azt tegyék a lakásban.

tegnapelőtt 18:23
 45/97 anonim ***** válasza:
51%
Legalább a férjednek is helyén van az esze és nem egy hülye altruista, mint rengetegen, ilyen háttérrel.
tegnapelőtt 18:32
 46/97 anonim ***** válasza:
84%
18-as : csak azt nem vetted figyelembe, hogy Kecskemétre is oda kell utazni, illetve Sopronból is tovább, ami megint csak idö, föleg, hogy kisebb vonalakon ritkábbak a járatok.
tegnapelőtt 18:39
 47/97 anonim ***** válasza:
15%
Amúgy férjednek nincs tesója? Mert akkor az anyósékkal való terhet még el is lehetne osztani.
tegnapelőtt 18:42
 48/97 anonim ***** válasza:
81%

47, de anyósék 55 évesek. Mi lesz velük később?

Simán elmehetnének mindketten dolgozni. Nyilván van az a helyzet amikor nem megy, pl betegség, egyebek, de itt nincs ilyenről szó. Lazább gyári melók is vannak, vagy tanárként magánóra, stb.

Nyilván segítsenek ha úgy van, de ez már azért sok.

tegnapelőtt 18:51
 49/97 anonim ***** válasza:
51%
48: max a férj dörrent rá, hogy vagy elhúznak pár órába napszámozni-sok fitt 70es is nyomja meleg házban alkalmanként- és avval ki tudják egészíteni, amit kapnak tőlük vagy így jártak. Mert ha az asszony teszi, abból még nagyobb a balhé.
tegnapelőtt 19:02
 50/97 A kérdező kommentje:

Van egy egyedülálló öccse, aki albérletet fizet, és nem keres milliókat, ha tud is segiteni, az max.10ezres nagyságrend és neki is hiányzik.

Itt valakinek a 400km, az 800 ám oda-vissza, a gyerekeknek itt vannak a barátai, szukinapok, közös játékok, edzés, meccs, minden hétvégén van valami, nem is akarnak a mamához menni annyit, és minél nagyobbak lesznek, annál kevésbé fognak akarni.

Mi meg nyilván nem fogunk oda költözni mellé az osztrák határ mellől, ahol mind a ketten kint dolgozunk, hogy mi is közmunkások legyünk Alföld-alsón.

Ők jöhetnének ide, de ha nem a szájba megy a sült galamb, már nem is kell nekik, ez a szomorú igazság.

tegnapelőtt 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!