Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tennének a helyemben?...

Mit tennének a helyemben? Anyós menthetetlen...

Figyelt kérdés

Röviden, férjem 10 éve a nyugati határhoz költözött a jobb élet reményében, én ide valósi vagyok, ő az Alföldről jött.

10 éve együtt vagyunk, 7 éve hazasok, van 2 gyerekünk. A kisebb most kezdi az ovit ősszel, anyós friss nyugdíjas, após közmunkás otthon, bár néha hónapokig az sincs.

Egyrészt állandóan sír, hogy hogy hiányoznak az unokák, meg idén még csak x-szer látta őket, meg ilyenek. Másrészt ha a kicsi is ovis lesz, nekem reggel korán kell munkába mennem vagy délután későn érek haza, 6 körül megyek vagy akkor jövök műszaktól függően.

Nekem van egy lakásom tőlünk 10 km-re, jelenleg albérletbe van kiadva. Felmerült, hogy ha ide költöznének, lakhatnának a lakásban -ingyen, és akkor vagy reggel vagy délután tudna az unokákkal lenni, nekem segítség lenne, meg ők is elkerülnének abból a koszfészekből, amiben laknak.

Szó szerint egy romos vályogházról beszélünk.

Erre jön nekem, hogy majd ha kell segíteni, inkább eljön (minden nap kéne vagy reggel, vagy délután, és 400km-re van), meg hogy egy pár évre maximum eljön, de ő ott akar élni, meg ilyenek.

Ok, akkor keresek valakit, aki óránként 2000ért vigyáz a gyerekekre, az albérleti díjból kijön...

DE

Idén, tavaly is mi vettük nekik a fűtő anyagot, a gázelszámolásnál mi fizettük ki a csekket, év közben 2x adtunk nekik pénzt, amit nem kértünk vissza.

A férjemnek mondtam, hogy majd még egyszer ezt felhozzuk, de ha nem kell nekik, akkor oldják meg az életüket, mert nem fogom a saját gyerekeimtől elvenni azt a pénzt, amit rájuk is költhetnék vagy félre rakhatnánk nekik, vagy bármi...

Férjem meg gyakrabban akar hazamenni hozzájuk a gyerekekkel,

hogy tobbet lássa őket. Körönként 60-70e csak az üzemanyag, bár az anyja reakcióján ő is leült, hogy inkább ott hal meg, minthogy jobb körülmények között éljen, az unokái mellett.

Lehet ebből jól kijönni?

jan. 13. 15:09
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/108 A kérdező kommentje:

87 nem igaz, a csecsemő az 1 év alatti baba.

6 hétig újszülött, 1 évig csecsemő, ezek a kisgyermekkor állomásai, de én hivhatom babámbak 20 évesen is, csak hülyén hangzik.

Attól függetlenül itthon vagyok babával, már 3 éves lesz, de én még babázok.

Olyan szakasz nincs is hogy baba, mégis babát vartam és aztán otthon voltam babával és még most is.

Attól, hogy belekötsz az élő fába is, még nem lesz igazad, meg a privát üzenetedtől sem.

És a véleményed totál irreveláns a kérdés szempontjából, hogy most itthon vagyok babával vagy itthon vagyok kisgyermekkel.

jan. 14. 14:03
 92/108 anonim ***** válasza:
25%
Sosem írok privát üzenetet és megcsak válaszolni se szoktam rá, de ne zavarjon. Nekem innentől kamu az egész történet, egy majdnem óvodás gyerekre nem írja egyetlen épeszű ember se, hogy baba. Téma részemről lezarva, szia.
jan. 14. 14:17
 93/108 A kérdező kommentje:
92 Ok, remélem vissza sem nézel írogatni hogy kamu, kamu.
jan. 14. 14:23
 94/108 anonim ***** válasza:
54%

90,

Na, és ha kamu, hát kamu.

Az sem egy nagy tragédia.

Számtalan olyan kérdés van itt a GyK-n pl. amit láthatólag kamasz korú gyerekek tettek fel. És egy az egyben le is írják sokan, hogy ez és ez jutott éppen eszébe egy képzelt probléma kapcsán, kinek mi a véleménye róla.

És nem kezdik el elküldeni a toszba, hanem sokan válaszolnak nekik.

Szóval ha kamu, vedd úgy, hogy tanmese, brainstorming, vagy bármi.

Meg ugye senki nem kényszerített rá fegyverrel, hogy válaszoljál.

Békés, nyugodt napot Neked! ))

jan. 14. 14:32
 95/108 anonim ***** válasza:
23%
94: meg lehet, hogy evvel a kamu brainstorminggal már talált valami megoldást és már megérte.
jan. 14. 14:36
 96/108 anonim ***** válasza:
46%

95,

Persze, bármi lehet.

Felnőtt ember nem írogat itt ennyit ok nélkül, az biztos.

Valamiben biztos segít ez neki.

Vagy ha csak annyi, hogy ettől lenyugszik az illető, már akkor is megérte vele "beszélgetni" vele.

jan. 14. 15:02
 97/108 anonim ***** válasza:
15%

Felnőtt ember nem írogat itt ennyit ok nélkül, az biztos.

Ahelyett, hogy a gyerekkel foglalkozna... mert kb egész nap itt lóg.

jan. 14. 15:47
 98/108 anonim ***** válasza:
30%

Erdekes ... En a 20 ebes fiamnak is szoktam mondani h babam... Nem sertodott meg meg emiatt! Inkabb rohog a 2m magasaagabal. 🙂

Amugy...

Nalunk is ez ment jo par evig anyos kellett folyamatosan penzelni mert jaja o nem jon ki keves a penz, nagy a haz sokba kerul a futes... 3 szintes nagy telkes haz volt. De futi mind a 3 szintet pesig egyedul elt benne. Apos elhalt regen.

Aztan meghalt a fia egyedul maradtam a gyerekekkel de elvarta h tovabra is kuldozgessem neki 100e-ket neki telen. Meg h majd az arvasagit ozvegyit neki kell adnom. Nem volt eleg gondom meg ez is. Atjott orditva h azonnal adjak neki mert o ehen hal ha nem. Mondtam h nem kap tobbet. Oriasi balhe lett belole. Az osszes rokon engem ocsarolt honapokig, van aki most is evekkel kesobb.

Megis megoldotta kesobb a solgot, eladta a hazat vett kislakast es mar nem kell neki fizetni. Rakenyszerult.

Igaz azota felenk sem nezett halistennek. Mink is hamarosan elkoltozunk jobb helyre ahol van jobb munka.

Azoval ha rakenyszerulnek meg fogjak oldani igy vagy ugy de meg.

jan. 15. 21:22
 99/108 anonim ***** válasza:
31%

Nagy tévedésben vagy!

A férjed szülei. Ha rászorulnak, bizonyos mértékig törvényi kötelessége tàmogatni a dzüleit!

Ezt bíróilag is megítélik.

A másik vonzata: te, ti az élet minden területén mintát, példát adtok a gyerekeiteknek.

Amit ti tesztek a szüleitekkel, ti azt fogjàtok visszakapni a gyerekeitektől!

jan. 18. 18:56
 100/108 A kérdező kommentje:

99

Bizonyos mértékben boldogan támogatjuk őket.

De nem úgy, hogy amíg ők vakarják otthon (első sorban apósom), addig mi vert izzadva vesszük nekik a fát.

A gyerkeink soha nem fogják azt látni, hogy nem mozgattunk meg minden követ, nem vittünk arrébb 2 hegyet és nem változtattunk a szokasiankon, akár relokáció árán, mielőtt segítséget fogadunk el. És soha nem fog az megfordulni a fejemben, hogy "nem baj, majd a gyerekek gondoskodnak róla"

Mert itt erről van szó, gondolom 98 hozzászólás megtekintése sok lett volna.

jan. 18. 19:43
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!