Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tennének a helyemben?...

Mit tennének a helyemben? Anyós menthetetlen...

Figyelt kérdés

Röviden, férjem 10 éve a nyugati határhoz költözött a jobb élet reményében, én ide valósi vagyok, ő az Alföldről jött.

10 éve együtt vagyunk, 7 éve hazasok, van 2 gyerekünk. A kisebb most kezdi az ovit ősszel, anyós friss nyugdíjas, após közmunkás otthon, bár néha hónapokig az sincs.

Egyrészt állandóan sír, hogy hogy hiányoznak az unokák, meg idén még csak x-szer látta őket, meg ilyenek. Másrészt ha a kicsi is ovis lesz, nekem reggel korán kell munkába mennem vagy délután későn érek haza, 6 körül megyek vagy akkor jövök műszaktól függően.

Nekem van egy lakásom tőlünk 10 km-re, jelenleg albérletbe van kiadva. Felmerült, hogy ha ide költöznének, lakhatnának a lakásban -ingyen, és akkor vagy reggel vagy délután tudna az unokákkal lenni, nekem segítség lenne, meg ők is elkerülnének abból a koszfészekből, amiben laknak.

Szó szerint egy romos vályogházról beszélünk.

Erre jön nekem, hogy majd ha kell segíteni, inkább eljön (minden nap kéne vagy reggel, vagy délután, és 400km-re van), meg hogy egy pár évre maximum eljön, de ő ott akar élni, meg ilyenek.

Ok, akkor keresek valakit, aki óránként 2000ért vigyáz a gyerekekre, az albérleti díjból kijön...

DE

Idén, tavaly is mi vettük nekik a fűtő anyagot, a gázelszámolásnál mi fizettük ki a csekket, év közben 2x adtunk nekik pénzt, amit nem kértünk vissza.

A férjemnek mondtam, hogy majd még egyszer ezt felhozzuk, de ha nem kell nekik, akkor oldják meg az életüket, mert nem fogom a saját gyerekeimtől elvenni azt a pénzt, amit rájuk is költhetnék vagy félre rakhatnánk nekik, vagy bármi...

Férjem meg gyakrabban akar hazamenni hozzájuk a gyerekekkel,

hogy tobbet lássa őket. Körönként 60-70e csak az üzemanyag, bár az anyja reakcióján ő is leült, hogy inkább ott hal meg, minthogy jobb körülmények között éljen, az unokái mellett.

Lehet ebből jól kijönni?

tegnapelőtt 15:09
 71/97 anonim ***** válasza:
73%

70, milyen albérlet???

Van egy kiadott lakásuk is...

Sok sebből vérzik az egész.

tegnap 09:28
 72/97 A kérdező kommentje:

El kéne olvasni a leírást, már abban benne van, hogy NEKEM van egy lakásom, amiben jelenleg albérlők élnek, ott lakhatnának.

Nem az ő pénzüket akarom beolvasztani a miénkbe, hanem a miénket inkább a gyerekeink jövőjére fordítani, mert én is úgy látom, hogy ha 80+osak lennének és munkaképtelenek, nyilván segítünk, de itt 2 60 alatti egészséges emberről van szó, akik egyszerűen nem bírnak kijönni a vízből.

És ha ide költöznének, tuti lenne munkájuk, az unokáját látná felnőni és ha visszamegyek dolgozni, nekem sem kell keresni egy bébiszittert, aki talán nem veri őket, míg senki sem látja.

Szóval ezzel mindenki csak nyerne, így meg megy ki a pénz rájuk, mert ez után sem hagyjuk megfagyni őket, meg a bébiszitter elviszi majd, ami a lakasból bejön, plusz mi is meg fogunk öregedni, nyugdíjra nem számítunk, jó lenne félre tenni valamit, hogy aztán a mi gyerekeinknek meg ne mi legyünk a gondjuk.

A gyerekeknek szezononként 100e körül van a ruhájuk, mert nőnek és tönkre teszik, egyik nem igazán tudja hordani a másikét, iskola, óvoda, sportfoglalkozások, hiteltörlesztő, rezsi, kaja, autók, nekünk is van kiadásunk, nem a kútból merjük a pénzt.

Így kiesne a lakás bevétele de mama tudna vigyázni a gyerekekre reggel, ami abból állna, hogy itt van és felöltöznek, elsétál velük az ovi, suliba. Aztán övé a nap 8tól, csinál amit akar.

Egy panel rezsije 40e, a gáz tavaly 190e volt, úgy, hogy a havi gázszámla is 40, mivel az utcára megy a meleg. Egy adag fa 130e, 2x,3x kell egy télen, mert az utcára megy a meleg.

Igen, diplomás tanítónő és úgy él, mint a cgánysoron sem sokan.

Nem kér segélyt, mert az hogy nézne ki, de tőlünk elfogadja, különben már éhen haltak volna.

De változtatni nem akar, mert ő ott valaki, ott köszönnek az utcán neki, kár hogy abból nem lehet megélni.

Igen, derrogál nekik segélyt kérni, és "ők ott valakik" attitűddel omlik rájuk a ház. Sajnos mégiscsak van ilyen.

tegnap 10:02
 73/97 anonim ***** válasza:
62%

Én rangsort állítanék, hogy mire költöm a havi bevételt és a szűk család szükségletei, igényei után tenném a léhűtő anyósékra szánható összeget. Előbb fizetek számlát, veszek ruhát, és teszek félre havi szinten X összeget, majd ha marad és nem akartok abból kirándulni menni vagy nem kell a sportversenyre beugró, akkor nézem meg, hogy mennyi marad anyóséknak.

De a fő kérdés a férjed véleménye, ő mit szeretne kezdeni ezzel a deficites helyzettel?

tegnap 10:14
 74/97 anonim ***** válasza:
71%

72.

Simán hihető a történet az ország 90%-a ilyen együgyű élettelen, mint anyósék.

Az összeg amit rájuk áldoztok, döbbenetesen sok.

Mi az, hogy nem hagyjátok őket megfagyi, mert nem kérnek segítséget kivagyiságból?

Ne finanszírozzátok tovább az eltartását két ilyen herének, meg ez a vérszívó típus elél 90 évig, ti meg feláldozzátok az életeteket, pénzeteket meg a gyerekekkel közös élmenyekre sem jut pénz!

tegnap 10:16
 75/97 A kérdező kommentje:

Így csináljuk, ami marad, abból adunk, de azzal mást is csinálhatnánk.

Férjem is ki van rajtuk, hogy itt ez a lehetőség, ide jöhetnének, kényelmesen élhetnének, lenne munka, kényelmes lakás, unoka, napsütés, de nem.

Ő is úgy adja nekik a pénzt, hogy szívja a fogát, mikor sír a telefonba, hogy nagyon fogy a fa, de nincs szíve nem venni nekik. Meg hát én sem vagyok egy boszorkány, de most elgondolkoztam hogy hogy lesz, ha megyek vissza dolgozni, eszembe jutott ez a megoldás, és le vagyok döbbenve hogy nem kell. Így viszont már bennünk is átértékelődött a segítségnyújtás mértéke és minősége. A férjem sem érti, szerinte is ez szuper lenne mindenkinek.

tegnap 10:26
 76/97 anonim ***** válasza:
62%
Ha így marad a helyzet, én a helyetekben változtatnék a támogatásukon. Egyszer-egyszer lehet adni nekik pénzt, de ne legyen benne rendszer, mert akkor számítanak rá, és előbb utóbb úgy veszik, hogy az jár nekik. Sőt zokon vennék, ha elmaradna, mert éppen nektek kellett valamire, miközben ők számítottak rá.
tegnap 10:29
 77/97 anonim ***** válasza:
72%
Sajnos mi beleestunk ebbe, bar nem pont ugyanez, de hasonlo helyzetben voltunk. Az en anyosom munkakerulo, alkoholista, a szamlait elfelejtette befizetni, ellenben a pia es a cigi allandoan fogyott. Harom evig finansziroztuk, penzen kivul vottunk neki mosogepet, tv-t, hutot, gaztuzhelyet. Sogornom szerint folyamatosan penzelni kellett volna, de belefaradtunk a ferjemmel, nekunk is hiteleink vannak, meg ket gyerekrol kell gondoskodni. A penzcsap elzarasa utan a ferjem hugaval osszerugtuk a port, masfel evig tarto mosolyszunet lett belole.
tegnap 10:47
 78/97 anonim ***** válasza:
60%

75# "ez szuper lenne mindenkinek." Ezek szerint mégsem.

Egyébként valahol megértem öket, hogy nem akarnak az ország másik végébe költözni a szülőfalujukból, én sem mennék. Gyökértelen lennék ott. Azt viszont nem fogadom el, hogy ilyen idősen nem gondoskodnak magukról. Ebben a korban már rendben szokott lenni nagyjából a házunk, hogy ne az utcát fűtsük, mert azt nem lehet pénzzel győzni. Ők valszeg egész életükben felelőtlenül gazdálkodtak, azért állnak így. Ez pedig aligha fog változni.

tegnap 10:53
 79/97 anonim ***** válasza:
57%
70:óóóó, tudnék neked pár tanárt mondani, aki konkrétan úgy néz ki, mint egy csöves a Blahán, pedig 50 sincs...
tegnap 11:07
 80/97 anonim ***** válasza:
83%
Azt kell megértenetek, hogy nem fognak Meg fagyni. Hidd el, ha nem adnátok pénzt, hirtelen találnának megoldást. De nekik ez most nagyon kényelmes. Nektek kell elzárni a pénzcsapot és utána ők megoldjak.
tegnap 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!