Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Meddig normális, hogy az...

Meddig normális, hogy az anyós beleszól az életetekbe?

Figyelt kérdés
2,5 éves kapcsolat, 4 hónapja jegyesség. 3 hónapja költöztünk közös lakásba, anyósjelölték 20 km-re laknak. Párom (30F) minden nap beszél az anyjával telefonon, aki lelkesen osztogat nekünk kéretlen tanácsokat. Pl. megegyeztünk a párommal, hogy hány órát játszik hetente a gépen, erre az anyja megjegyzi neki, hogy elég szűken van mérve a játékideje. Másik kedvenc témája, hogy én nem főzök a fiának megfelelően. Vasárnap érkezett egy üzenet, hogy küld nekünk ebédet, és leendő apósom fél óra múlva csengetett az éthordókkal. Továbbá elvárás, hogy minden héten legalább egy délutánt ott töltsünk. Úgy érzem, hogy hárman vagyunk ebben a kapcsolatban. Párommal többször beszéltem erről, ma is előjött a téma, azt mondta, hogy neki is igénye van a heti szintű hazalátogatásra és egyetért az anyjával abban, hogy pl. keveset engedem játszani is. Megmondtam neki, hogy nálam azok a szabályok vannak, aminek megbeszéltünk, az anyjánál meg mások, el lehet dönteni, hogy hol szeretne élni. Erre nem mondott semmit. Ilyenkor mit lehet tenni? El vagyok keseredve.

dec. 18. 23:51
1 2 3 4 5
 11/49 Darius- ***** válasza:
17%
Nem kötném időhöz. Állj magad a sarkadra és tedd a helyére. Nincs mit beszélni, nem születne kompromisszum. Kidobod, ha hozzátok megy és ennyi.
tegnapelőtt 02:00
 12/49 anonim ***** válasza:
80%

Nem anyós szól az életetekbe, hanem a "vőlegényed" szimplán még nem nőtt fel és nem vált le.

És melletted se fog, ha pont úgy kommunikálsz vele, mint az anyja.

Komolyan megtiltottad, hogy játsszon? :) Nem érzed a problémát?

Felnőttek közt ez nem így megy! Hanem: "szívem, úgy érzem, hogy túl sok időt töltesz játékkal, ami rámegy a kapcsolatunkra. Ha fontosnak érzed a boldogságunkat, akkor kérlek, ne játssz ennyit"

Na erre hozhat egy döntést, ami vagy megfelel, vagy kivágod a francba.

De rég megette a fene azt a kapcsolatot, ahol tiltások vannak.

tegnapelőtt 03:36
 13/49 anonim ***** válasza:
93%
Én is megrökönyödtem, hogy az előző kapcsolataidban egyáltalán nem toleráltad a játékot. Akkor most is csak azért tolerálod, mert tudod, hogy senki sem maradna meg melletted, aki amúgy szeret játszani. Ha ez neked ekkora gond amúgy, miért nem egy olyan krapek mellett vagy, aki eleve nem szereti a számítógépes játékokat?
tegnapelőtt 03:41
 14/49 anonim ***** válasza:
89%
Fordítsuk meg a dolgokat, nála azok a szabályok vannak, hogy heti hazalátogatás, napi telefonálás, és játék, amíg jólesik. Ha nem tetszik, nem kell vele élni.
tegnapelőtt 03:47
 15/49 anonim ***** válasza:
77%

"A vészjel ott van, hogy "egyetért az anyjával"

Mi a jóbüdösfranc, hogy egy férfi már nem is érthet egyet az anyjával, nem lehet egy véleményen vele, mert kizárólag azt gondolhatja, amit a felesége mond, különben "nincs leválva"?

Az anyósodat szidod, közben tiszta kontrollmániás vagy és azt akarod, hogy a férjed azt csinálja, amit te jónak látsz. Mintha te lennél valami gyerek anyukája, azt csinálod, amit az anyósodban leszólsz.

Természetesen, zavarhat, ha a férjed sokat gépezik, engem is zavart anno, és mi is megbeszéltük, hogy visszavesz, de enfem nem foglalkoztatott, ha anyósokmak erről van véleménye. A te szüleidnek is van, ők is elmondják, csak neked nem tűnik fel, mert velük nőttél fel, és az ő kéretlen tanácsaik nem zavarnak, észre sem veszed őket, meg amúgy is elfogult vagy és a te szüleidnek lehet.

A heti egy találkozóval meg nem tudom, mi a gond, szerintem normalis, hogy ha van rá mód, lehetőség, akkor egy ember heti egyszer összefut a szüleivel. Nekem normális anyósomék vannak, mi is találkozunk heti egyszee hétvégén, pláne mióta unokák vannak. A férjem is beszél velük napi szinten 15 percet, en is szoktam anyósommal, igen, ilyenkor apróságokat beszélünk meg, kivel mi történt aznap, de mi ezzel a baj. Bárcsak nekem lennének olyan szüleim, akiket naponta felhívnék meg akiket szívesen látnék hetente...

A kajával se értem, mi a gond, szerintem a legtöbb szülő, ha fia van, ha lánya, visz néha kaját a gyerekének csak úgy, szeretetből. A te szüleid soha nem fözték meg a kedvenced, csak hogy jól essen neked?

Rajtad csak látszik, hogy nem szimpi az anyósod - a menyek 90&-a alapból így áll hozzá- , ezért mindent bántásnak, beszólásnak veszel. Meg az is zavar, hogy a férjes nem mindenben azt csinálja, amit te mondasz neki, nem tudod elfogadni, hogy ő külön ember saját akarattal, vágyakkal, igényekkel. Nem látod magadban azt, amit anyósodra ráhúzol?

tegnapelőtt 06:11
 16/49 anonim ***** válasza:
81%
Anyós viselkedésével gond van, és a tiéddel is. Nem kontrollálhatod a párod idejét. Megbeszélhetitek, sőt, meg kell beszélnetek vagy szokásként kialakítani, hogy mit fogtok másnap vagy azon a héten közösen csinálni, hogyan osztjátok el a házi munkát, azon felül ne kontrolláld, mire mennyi időt fordít. Az, hogy időben korlátozod, mennyit játszhat, pont olyan viselkedés, mint amit az anyja csinál. Most éppen azon versengtek anyósjelölttel, hogy ki legyen a párod anyja. Ez nem helyes. A párodnak kellene férfivá válnia. Élt valaha egyedül? Amelyik férfi nem élt soha egyedül, mindig valaki kontrollja alatt, az nagyon kis eséllyel válhatott érett, felnőtt személyiséggé. Lehet, hogy rátok férne pár hét párterápia. Többen írtuk, hogy te is kontrolláló vagy, én nem támadásból írtam, hanem segítségként, gondolkozz el rajta.
tegnapelőtt 06:19
 17/49 anonim válasza:
39%

Én férfi vagyok, de sok hozzászólóval ellentétben nem tudok szolidaritást vállalni a férjeddel. Nem is értem az egész történetet, hogy őszinte legyek.

Mi az, hogy kevesli a napi játék időt?? Emberek, egy 30-as fickó nyűgösködik, hogy keveset játszhat? Mi van??? Ez egy őrület. A játéknak 14-15 éves kor körül véget kell érnie. Mármint a szisztematikus, mindennapos rendszerű játék időnek. És mindegy, hogy nem homokvárat épitget mindennap, hanem számítógépezik. Ha 30 évesen nyűgösködik, hogy kevés 1 óra játèkidő naponta, akkor rúgd ki a p....ba, és keress magadnak egy normális férfit. Nirmális fèrfi az esetleg hébe hóba játszik fél órát..vagy alap esetben, mint jó apuka, játszik a gyerekével, és ennyi. De különben a játék mint okyan eszébe sem.jut.

Az már csak a hab a tortán, hogy naponta telefonál az anyjának fél órát... Ez nem szeretet, hanem egy olyan függőség, amit az anyja alakított ki benne. Anyós ügyesen manipulálja a fiát, az pedig engedelmesen mindent úgy csinál, ahogyan az anyja diktálja.

Menekülj az ilyen kapcsolatból, amíg nem késő, mert ahogy telik az idő, úgy fognak szaporodni a problémák is. Majd anyós fogja eldönteni azt is, hogy mikor születhet gyereketek, .... milyen nevet adni neki...hány gyereketek lehet ... hogyan kell majd a gyereket nevelni... hogyan kell nekik helyesen étkezni... s a rendszeres, állandó, mindennapos telefonos beszélgetések alatt szépen lassanként ellened neveli a fiát. Majd később a gyerekeiteket is. A napi telefon hívások témája most is te vagy. A fickó nem félórát magáról beszél. Hiszen minden áldott nem történik annyi esemény, hogy fél órába kerül megvitatni. Hanem rajtad rágódnak, azon, hogy kell téged a maguk képére formálniuk. Te vagy a napi team buildig állandó témája. Ez nem napi szeretet teljes beszélgetés anya és fia között. Ez audió tréning anyós részéről, "hogyan kell nevelni a feleség jelöltet" témában.

Majd probléma lesz az is, hogy te rosszul mosol, rosszul takarítasz, nem anyós ízkése szerint õltözködsz, stb., stb.

Ismétlem, menekülj, amíg nem késő! Mert egy játék- és anyafüggő nagyranőtt mamlasz oldalán próbálsz boldog lenni.

Én azt sem értem, hogy napi fél óra telefon beszélgetés, plusz bapi min. 1 óra játék idő az = 1 ès ½ óra / nap. Honnan van ennyi szabad ideje? Normális férfinek ha ennyi szabadideje van, akkor azt az otthona szépítgetésére fordítja, vagy sportol, esetleg aktívan pihen, a párját is bevonva.... nem azon nyűgösködik, hogy elégedetlen, mert keveset játszhat.

Két dolgot nem értek csak.

1. Hogy a hozzászólók ennyire a férj jelölt pártján állnak. Ennyire egy el....ott társadalomban élünk, hogy már a társadalom nagy része számára ez teljesen normális???

2. 2,5 éve vagytok együtt...4 hónapja jegyesek. Ha elfogadtad az ajánlatát, az azt jelenti, hogy 2 évig nem zavart ez az "anyuci pici fia" jelenség. Akkor most miért is kell ezt ország világgal megvitatni?

Egy biztos. Jó vége nem lesz a történetnek. Ez szakítással fog végződni. Csak ha sokáig hezitálsz, akkor plusszban majd 1-2-3 gyerekkel a hátatok mögött. Nna, majd azt nézd meg, hogy akkor mekkora harc kesz anyósoddal, mikor a kisfia számára zsarolja majd ki a kedvező feltételeket.

Kívánok sok sikert, sok erőt, kitartást az előtted álló küzdelemhez!

Élj boldogan! :)

tegnapelőtt 06:23
 18/49 anonim ***** válasza:
81%

Ebben a sztoriban mindhárom részről van, ami kivágja nálam a biztosítékot:

1. A férjed naponta hívja az anyját

2. Te megszabod a férjednek, hogy mit csinálhat, mintha a tinédzser fiad lenne

3. Az anyós is mindenbe beleszól

A férjed egy kamaszgyerek két anyával.

tegnapelőtt 06:36
 19/49 anonim ***** válasza:
84%
Nálam felejtős lenne, aki szabályozni akarná, mennyit beszélhetek a saját anyámmal.
tegnapelőtt 06:40
 20/49 anonim ***** válasza:
90%
Mi együtt játszunk a férjemmel. Probléma megoldva, közös hobbi :D
tegnapelőtt 06:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!