Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom nagyon tapintatlan,...

Anyósom nagyon tapintatlan, hogyan lehet ez normálisan kezelni?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk rosszban,szeretem is,és még azt is tudom mondani,hogy bírom az anyósomat De!Iszonyúan tapintatlan.Nem tudok jobb szót használni. Nem lakunk közel ,de gyakran megyünk mi is látogatni és ő is hozzánk.A probléma, hogy apósom év eleji sajnálatos halála óta kb 3 havonta,2-3 hétre érkezik hozzánk.Ilyenkor ő kíván sütni,főzni, kéretlen lakberendezési tanácsokat ad,szerinte így a jó,szerinte úgy a jó.Kora reggel már szól a rádió,zörög.Sajnálom és együttérzek vele ,mert 40 év házasság után biztos nagyon rossz egyedül,ráadásul neki is vannak eü-i gondjai.Pár napja költöztünk új lakásba, és most tudtam meg ,hogy két ünnep között ismét 3 hétre szeretne hozzánk jönni, hogy majd segít.Mivel ott már lesz + hálószoba,úgy érzem még nehezebb lesz ,,kitenni,,.Férjemnek jeleztem, és érti a problémát, de szerinte ebben a nehéz helyzetben szüksége van anyósomnak a támogatásunkra.Szerintetek meddig lehet/kell ezt elviselni?Nem akarom férjemet sem bántani,nyilván ő sem érzi túl boldognak magát,ha itt az anyja,látom rajta ,hogy megkönnyebbül ha elmegy. Mi ebben az esetben a kulturált,empatikus megoldás?Volt valaki hasonló helyzetben?

dec. 9. 23:33
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
89%
Mondjuk, merhetnél kiállni magadért, mert az anyósnak semmi keresnivalója nincs a házasságotokban hetekig. Pontosan miért is nem mersz konfrontálódni? Meg a férjed se? Két felnőtt retteg egy ostoba vénasszonytól? Szépen vagyunk!
dec. 9. 23:51
 2/39 A kérdező kommentje:

Sajnáltam ,hogy egyedül maradt,közel egy évig ápolta apósomat(persze mi is segítettünk, de az ápolás nagyját ő végezte).Régebben is nehéz természetű volt anyósom, de apósom szépen visszafogta..

Először úgy gondoltam ,hogy jót tesz neki a társaságunk és kis kirándulás, környezet változás..De eltelt 10 hónap ,ő már 3-4x volt itt hetekre,és ismét készül..Hogy segít nekünk majd az új lakásban berendezkedni(a legrosszabb,hogy apósom halála után minden bútort,képet,kacatot ránk akar tukmálni nem is írtam..).Férjem szerint neki kötelessége nagyobb teret engedni most az anyjának és a kedvében járni stb.Legfőképpen azért vagyok dühös,mert az új lakásunk örömét is elveszi, mert erről kell beszélnem és tárgyalnom a férjemmel.Ráadásul itt tényleg lesz egy plussz szobánk, amit a mai telefonbeszélgetés után(és melyik lesz az ő szobája..?) csak olaj a tűzre

tegnapelőtt 00:06
 3/39 anonim ***** válasza:
84%
Nyilván szüksége van a lelki támaszra, el is lehet neki mondani hogy nem hagyjátok el, nem utáljátok, szívesen látjàtok továbbra is, de örülnétek ha a megjegyzéseit megtartaná magának. Többször is el lehet mondani, ha normális akkor érteni fogja. Ha nem változik a helyzet, akkor meg lehet neki mondani hogy csak akkor jöhet ha nem szól bele az életetekbe. Ezt a pároddal is át kéne beszélni, jó lenne ha megértené és melletted állna a dologban. Amúgy számomra is fura, hogy hetekig ott van, pláne ha közel laktok egymáshoz. Én ezt is felhoznàm a páromnak hogy tök jó hogy ilyen összetartó a család meg minden de ebben a kapcsolatban ketten vagytok és nem hárman.
tegnapelőtt 00:08
 4/39 A kérdező kommentje:

Nem lakunk közel,az ország két végében vagyunk

Természetes,hogy segítünk és mellette vagyunk

És nem szólnék egy szót sem ha átjönne egy-egy hétvégére,de 2-3 hét megterhelő

Dolgozunk,sokat home officeban, fantasztikus dolog meeting közben az hallani,hogy anyósod csörömpöl a fejed felett a konyhában.Sajnos nem veszi észre magát, hiába céltól finoman vagy akár mondod meg, mert akkor megsértődik,hogy senki nem kell, semmiben nem jó ő már stb.Kicsit ezzel zsarolja is sztem a férjemet

tegnapelőtt 00:12
 5/39 anonim ***** válasza:
80%

Hajtsd el a francba, dobd ki a nyanyát!

Az ilyen önző, vén egocentrikus szipirtyókban szerinted mennyi empátia van mások felé? Pont ez a fajta az, amelyik a banyatankkal átgázol a fiatalokon. Egész életét úgy élte, hogy mindenki a kedvére tett, és el is várná ezt, mert ő neki ez jár, basszad kifelé, az jár neki!

tegnapelőtt 00:16
 6/39 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek (titeket), én is hajlamos vagyok engedni, utálok konfliktusba keveredni, de félő, hogy teljesen a fejetekre nő az anyósod.

10 hónap már hosszú idő, lassan "letelik a gyászév", ideje elgondolkodni, hogy tudjátok új mederbe terelni az életét, mert úgy tűnik, hogy ő ebből nem fog magától kijönni...

Az, hogy most csak attól érzi jól magát, hogy rátok telepszik (hiába nem rosszindulatból teszi), nem megoldás, találnotok kell neki valami más célt. Egyelőre ott tartotok, mint mikor a drogos úgy jön le a szerről, hogy átszokik az alkoholra, vagy a dohányos a Frontinra. Kell neki egy olyan hobbi vagy bármi más, amivel saját magát tudja lefoglalni, nem ti szórakoztatjátok.

tegnapelőtt 00:19
 7/39 anonim ***** válasza:
50%
Válás. Ennyike. Ha a férjed az anyját választja ellenedben, akkor azt a válást ő mondta ki. Múlt időben. A férjed az anyját szereti, nem téged.
tegnapelőtt 00:58
 8/39 anonim ***** válasza:
78%

Anyós nyugdíjas? Mert ha igen, akkor sanszos, hogy állandó jelleggel hozzátok költözik. Arra fog hivatkozni, hogy egyedül van, ő már senkinek sem kell..stb, stb.

Ezt megszivtad.

tegnapelőtt 01:13
 9/39 anonim ***** válasza:
67%
Sanszos? Hát hogy tudna odaköltözni, ha a feleség nem engedi?
tegnapelőtt 01:17
 10/39 anonim ***** válasza:
5%
40 év házasság után elveszíteni valakit borzalmas lehet. Én hagynám neki,hogy rendezgesse a házat. Vedd úgy, hogy segítesz ezzel valaki lelkén, akinek borzalmas gyásza van. Esetleg te is el tudod mondani neki mikkel segíthet. Ha adsz neki feladatokat örülni fog neki, hiszen most hasznosnak akarja érezni magát. Megértem a problémádat, de jobb tanácsot nem tudo mondani, mint engedni.
tegnapelőtt 02:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!