Anyósom nagyon tapintatlan, hogyan lehet ez normálisan kezelni?
Sajnáltam ,hogy egyedül maradt,közel egy évig ápolta apósomat(persze mi is segítettünk, de az ápolás nagyját ő végezte).Régebben is nehéz természetű volt anyósom, de apósom szépen visszafogta..
Először úgy gondoltam ,hogy jót tesz neki a társaságunk és kis kirándulás, környezet változás..De eltelt 10 hónap ,ő már 3-4x volt itt hetekre,és ismét készül..Hogy segít nekünk majd az új lakásban berendezkedni(a legrosszabb,hogy apósom halála után minden bútort,képet,kacatot ránk akar tukmálni nem is írtam..).Férjem szerint neki kötelessége nagyobb teret engedni most az anyjának és a kedvében járni stb.Legfőképpen azért vagyok dühös,mert az új lakásunk örömét is elveszi, mert erről kell beszélnem és tárgyalnom a férjemmel.Ráadásul itt tényleg lesz egy plussz szobánk, amit a mai telefonbeszélgetés után(és melyik lesz az ő szobája..?) csak olaj a tűzre
Nem lakunk közel,az ország két végében vagyunk
Természetes,hogy segítünk és mellette vagyunk
És nem szólnék egy szót sem ha átjönne egy-egy hétvégére,de 2-3 hét megterhelő
Dolgozunk,sokat home officeban, fantasztikus dolog meeting közben az hallani,hogy anyósod csörömpöl a fejed felett a konyhában.Sajnos nem veszi észre magát, hiába céltól finoman vagy akár mondod meg, mert akkor megsértődik,hogy senki nem kell, semmiben nem jó ő már stb.Kicsit ezzel zsarolja is sztem a férjemet
Hajtsd el a francba, dobd ki a nyanyát!
Az ilyen önző, vén egocentrikus szipirtyókban szerinted mennyi empátia van mások felé? Pont ez a fajta az, amelyik a banyatankkal átgázol a fiatalokon. Egész életét úgy élte, hogy mindenki a kedvére tett, és el is várná ezt, mert ő neki ez jár, basszad kifelé, az jár neki!
Megértelek (titeket), én is hajlamos vagyok engedni, utálok konfliktusba keveredni, de félő, hogy teljesen a fejetekre nő az anyósod.
10 hónap már hosszú idő, lassan "letelik a gyászév", ideje elgondolkodni, hogy tudjátok új mederbe terelni az életét, mert úgy tűnik, hogy ő ebből nem fog magától kijönni...
Az, hogy most csak attól érzi jól magát, hogy rátok telepszik (hiába nem rosszindulatból teszi), nem megoldás, találnotok kell neki valami más célt. Egyelőre ott tartotok, mint mikor a drogos úgy jön le a szerről, hogy átszokik az alkoholra, vagy a dohányos a Frontinra. Kell neki egy olyan hobbi vagy bármi más, amivel saját magát tudja lefoglalni, nem ti szórakoztatjátok.
Anyós nyugdíjas? Mert ha igen, akkor sanszos, hogy állandó jelleggel hozzátok költözik. Arra fog hivatkozni, hogy egyedül van, ő már senkinek sem kell..stb, stb.
Ezt megszivtad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!