Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom nagyon tapintatlan,...

Anyósom nagyon tapintatlan, hogyan lehet ez normálisan kezelni?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk rosszban,szeretem is,és még azt is tudom mondani,hogy bírom az anyósomat De!Iszonyúan tapintatlan.Nem tudok jobb szót használni. Nem lakunk közel ,de gyakran megyünk mi is látogatni és ő is hozzánk.A probléma, hogy apósom év eleji sajnálatos halála óta kb 3 havonta,2-3 hétre érkezik hozzánk.Ilyenkor ő kíván sütni,főzni, kéretlen lakberendezési tanácsokat ad,szerinte így a jó,szerinte úgy a jó.Kora reggel már szól a rádió,zörög.Sajnálom és együttérzek vele ,mert 40 év házasság után biztos nagyon rossz egyedül,ráadásul neki is vannak eü-i gondjai.Pár napja költöztünk új lakásba, és most tudtam meg ,hogy két ünnep között ismét 3 hétre szeretne hozzánk jönni, hogy majd segít.Mivel ott már lesz + hálószoba,úgy érzem még nehezebb lesz ,,kitenni,,.Férjemnek jeleztem, és érti a problémát, de szerinte ebben a nehéz helyzetben szüksége van anyósomnak a támogatásunkra.Szerintetek meddig lehet/kell ezt elviselni?Nem akarom férjemet sem bántani,nyilván ő sem érzi túl boldognak magát,ha itt az anyja,látom rajta ,hogy megkönnyebbül ha elmegy. Mi ebben az esetben a kulturált,empatikus megoldás?Volt valaki hasonló helyzetben?

dec. 9. 23:33
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Férjem szerint neki kötelessége nagyobb teret engedni most az anyjának és a kedvében járni stb - a férjednek inkább az anyjáról leválni lenne jó, nem ilyen mélységben beengedni az életetekbe.

Ez nem normális.

tegnapelőtt 10:01
 22/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Megerősítették bennem ,hogy nem én vagyok az empátiátlan, bunkó ha nem szeretném hogy anyósom hetekig nálunk vendégeskedjen.Tegnapi telefonbeszélgetésünk(amikor kérdezte:melyik lesz az én szobám, jövök nektek segíteni berendezkedni) során én is úgy éreztem ,hogy ez nem normális.12 éve vagyunk együtt, anyósom mindig is ilyen habitus volt, de apósom intelligensen,tapintatosan ezeket sosem engedett teret

tegnapelőtt 13:20
 23/39 anonim ***** válasza:
68%

Valahogy az anyósos sztorikban a jövök segíteni mindig ilyesmiket takar, mint amiket te is leírtál, de amikor valódi segítség kell akármiben, unokákra vigyázni, vagy bármi egyéb, akkor érdekes módon nem ennyire lelkesek.

Az vén trottyos egy manipulátor gci. Kíváncsi lennék kedves kérdező, hogy ezelőtt mikben is segített? Mert ezekről nem tettél említést. De gondolom, ha lett volna ilyen, akkor szerepelt volna a kérdésben, hogy rosszul érzed magadat, mert ő rengeteget segített rajtad a múltban, és most te is szeretnéd viszonozni. Egyébként hogy lehetnél bunkó csak azért, mert nem teszel meg olyan dolgokat, ami neked nem jó, csak neki? Húzzon a f@szba, gondolom van hol laknia!

tegnapelőtt 13:30
 24/39 anonim ***** válasza:
14%
Hú mennyi pirosat kaptam, pedig én eddig bárkin alkalmaztam a fordított pszichológiát, mindig működött.
tegnapelőtt 13:39
 25/39 A kérdező kommentje:
Anyósom több diplomás, jó anyagi körülmények között él. Jó nyugdíja van, vannak megtakarításai, háza, jó autója,takarítónő jár hozzá.Ha hozzánk jön, szokott hozni ajándékot,meghív minket egy kávéra,pizzéria.Ezenkívül valóban a férjemet -ha hazamegy a férjem- is kihasználja,pl háztartási,kertészeti munkák stb(amire bőven ki tudna fizetni egy szerelőt ).Vannak eü-i problémái,de alapvetően kocsi vezet,jön-megy,tehát nincs másra szorulva.A legfőbb probléma ,hogy nem veszi észre ha zavar, hogy nem alkalmas, hogy tolakodó.Eljönne néha egy-két éjszakára én őszintén nem bánnám,akkor én is úgy készülnék.De így a dolgos mindennapokban zavar,és most döntöttem ,hogy elég volt.
tegnapelőtt 14:28
 26/39 anonim ***** válasza:
19%
25.: Az oké, de nem válaszoltál a 23.-as kérdésemre, kezdesz egy kicsit gyanús lenni! Azért nem mindegy, hogy a ház felét ő fizette, autót vett nektek, stb., vagy csak cseszett rátok és elvárásai vannak. Szóval miket segített, ha segített egyáltalán?
tegnapelőtt 14:53
 27/39 anonim ***** válasza:
55%

“két ünnep között ismét 3 hétre szeretne hozzánk jönni”

A két ünnep (karácsony-újév) közötti 5 napban hogyan tud 3 három HETET nálatok tölteni? Időkaputok is van az új lakásban?

tegnapelőtt 15:06
 28/39 A kérdező kommentje:

A lakást mi vettük, külön anyagi segítsége nem volt benne(nem adott bele pénzt)

26án jönne és január közepéig maradna

tegnapelőtt 15:40
 29/39 A kérdező kommentje:
A szokásos ajándékon túl (virág ,csoki,lakberendezési kacatok,házi sütik ) nem kaptunk tőle semmit.Ileltve sok évvel ezelőtt mikor nagypapa meghalt anyosom és testvére is úgy döntöttek hogy a ház ára a 4 unokáé, ez kb 200-300 ezer Ft volt 7 éve.
tegnapelőtt 15:42
 30/39 anonim ***** válasza:
20%

Kedves Kérdező, tehát 800 ezer és 1,2 millió között volt a ház értéke? Na mindegy is, nem az én dolog.

Tehát a lényeg, hogy nem segített eddig semmit! Akkor mondd meg neki, hogy segítsen pl. hajléktalanokon, ha ennyire segítőkész lett hirtelen, mert ő nekik nagyobb szükségük van rá, nálatok meg csak útban van :)

tegnapelőtt 15:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!