Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom nagyon tapintatlan,...

Anyósom nagyon tapintatlan, hogyan lehet ez normálisan kezelni?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk rosszban,szeretem is,és még azt is tudom mondani,hogy bírom az anyósomat De!Iszonyúan tapintatlan.Nem tudok jobb szót használni. Nem lakunk közel ,de gyakran megyünk mi is látogatni és ő is hozzánk.A probléma, hogy apósom év eleji sajnálatos halála óta kb 3 havonta,2-3 hétre érkezik hozzánk.Ilyenkor ő kíván sütni,főzni, kéretlen lakberendezési tanácsokat ad,szerinte így a jó,szerinte úgy a jó.Kora reggel már szól a rádió,zörög.Sajnálom és együttérzek vele ,mert 40 év házasság után biztos nagyon rossz egyedül,ráadásul neki is vannak eü-i gondjai.Pár napja költöztünk új lakásba, és most tudtam meg ,hogy két ünnep között ismét 3 hétre szeretne hozzánk jönni, hogy majd segít.Mivel ott már lesz + hálószoba,úgy érzem még nehezebb lesz ,,kitenni,,.Férjemnek jeleztem, és érti a problémát, de szerinte ebben a nehéz helyzetben szüksége van anyósomnak a támogatásunkra.Szerintetek meddig lehet/kell ezt elviselni?Nem akarom férjemet sem bántani,nyilván ő sem érzi túl boldognak magát,ha itt az anyja,látom rajta ,hogy megkönnyebbül ha elmegy. Mi ebben az esetben a kulturált,empatikus megoldás?Volt valaki hasonló helyzetben?

dec. 9. 23:33
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
Igen,egy keleti országrészi falusi kis ház volt,nem volt 2 M Ft az értéke
tegnapelőtt 16:09
 32/39 anonim ***** válasza:
0%

"A szokásos ajándékon túl (virág ,csoki,lakberendezési kacatok,házi sütik ) nem kaptunk tőle semmit.Ileltve sok évvel ezelőtt mikor nagypapa meghalt anyosom és testvére is úgy döntöttek hogy a ház ára a 4 unokáé, ez kb 200-300 ezer Ft volt 7 éve."

Nagyon hálátlan vagy pusztán azért, mert idegesítő.

tegnapelőtt 16:13
 33/39 anonim ***** válasza:
82%

Egyesek azért kicsit drasztikusak, akár egyik, akár másik irányba, de - azzal együtt, hogy én is jóban vagyok anyukámmal és anyósommal is - nekem ez teljesen elfogadhatatlan, hogy ilyen gyakorisággal és ilyen hosszú időre odaköltözik hozzátok anyósod (de lehetne szó saját anyukádról, róla is ezt írnám). Nem is tudom elképzelni, ti napközben dolgoztok, ő meg ott van egyedül a lakásban? Ennek így mi értelme? Bármennyire is jóban vagyok velük, el nem tudnám képzelni, hogy 2-3 héten keresztül meló után a saját otthonomban ne a férjemmel kettesben pihenjek stb. Még az érthető, hogy mondjuk a férje halála után közvetlenül egyszer-kétszer ez előfordult, de itt az ideje, hogy visszatérjetek a rendes kerékvágásba.

1) A férjeddel üljetek le kettesben és beszéljétek meg nyíltan és egyértelműen, mit tartotok elfogadhatónak és jussatok valami kompromisszumos megoldásra - ha te havi 1 hétvégét (péntek-hétfő), ő meg havi 1 hetet, akkor egyezzetek ki mondjuk 3 havonta 1 hétbe, de személy szerint én is ilyen hétvégés megoldásokat jobbnak találom, engem a hétköznapokban rettenetesen zavarna, ha valaki ott lenne. 2) Hármasban beszéljétek ezt meg az anyóssal. Ne célozgassatok, ne mismásoljátok el, pláne ne hazudjatok, meg találjatok mindenféle ürügyet, ahogy egyesek javasolják, mert abból aztán csak újabb félreértések lesznek, hanem kedvesen, de határozottan mondjátok meg, hogy igyekeztetek mellette állni a férje halála után, hogy ne érezze egyedül magát, de nektek is meg van a saját életetek, programjaitok, munka után pihenni szeretnétek, kettesben programozni ha úgy adódik stb. és NEKI is ki kell mostmár hosszú távon alakítania a saját életét.

Biztos, hogy rosszul fogja fogadni, bántásként éli meg, megsértődik stb., habitusától függően, akkor kell továbbra is kedvesen, de határozottan kitartani a döntésetek mellett.

Hosszú távon ha ennyire zavaró a távolság és hajlandó erre akkor esetleg beszélhettek a közelebbre költözésről (közeli kisváros, ha nagyvárosban laktok esetleg ugyanaz a város), de a határokat akkor majd másképp kell meghúznotok (nem ugorhat fel spontán amikor eszébe jut stb.).

tegnapelőtt 16:19
 34/39 anonim ***** válasza:
100%
26-os: az sem jogosítaná fel arra, hogy hetekre odaköltözön, ez nem így működik. 33as vagyok
tegnapelőtt 16:21
 35/39 anonim ***** válasza:
85%
Az én anyósom se nem beteg, se nem idős, se nem halt meg senkije, csak kidobta az aktuális kanija, erre pedig azt gondolta megoldásnak, hogy egyszerűen a fia nyakára költözik, kemény 35 nm-re. Én semmit sem tettem ebbe a lakásba (csak pár milliót az évek alatt a felújításba, de a lakás anyukáé, párom a haszonélvező), tudomásul is vettem, hogy ha ide akar költözni, akkor ez van, megyünk albérletbe. Úgy gondolom, elég toleráns voltam, de ő nyomta, hogy dehogy menjünk, keres magának albérletet (miközben volt egy másik saját lakása, de hát onnan ő nem dobja ki a - fizetni sokszor bszó, de haver - bérlőt). Na hát én ezt a kezdetektől nem hittem el, érdekes módon csak összevissza hazudozott, ezt lefoglalózta, azzal megállapodott SZÓBAN stb stb, párom meg persze nyelt, hitt mindent, mint a kacsa. Anyós engem a kezdetektől utált, már akkor is, mikor még együtt sem voltam a gyerekével, de persze soha nem mondta meg kerek-perec, mi a baja, csak a levegőnek nézés, passzív agresszív viselkedés, párom előtt befeketítés ment. Persze ő is vadul takarított, rendet rakott, beleértve a személyes holmijaim közti pakolászást, teljes átrendezést, egy kiskanalat nem találtam meg, mire munkából hazaértem. Természetesen senki nem kérte meg rá, arra sem, hogy a frissen mosott munkaruháink mellett sütögesse a büdös olajszagú kajáit (tényleg finomak voltak, de nem véletlen mellőzöm őket egy mini lakásban, elszívó nélkül), de persze én voltam a legnagyobb szemétláda, amiért nem voltam ezért hálás. Na hát én ezt összesen kb 3 hétig bírtam (nem alkalmanként ennyi ideig!), aztán mikor konkrétan egyik reggel visszaköszönni se volt hajlandó, ott qrvára betelt a pohár, azonnal csomagoltam, költöztem és közöltem párommal, hogy erre vagy egy hónapon belül megoldás születik, elköltözünk albérletbe vagy bármi, vagy nem folytatható a közös életünk. Na ekkor valahogy észbe kapott, anyóspajti 2 hét múlva meg varázslatos módon újra összejött a nagy szerelmével és visszament hozzá.
tegnapelőtt 16:33
 36/39 anonim ***** válasza:
65%

Anyósnak gyászterápia kellene, a kedves férjeddel meg ketten húzzatok el párterapeutához. Nem, nem viselném el anyóst hetekre, pedig imádjuk egymást, mintha az anyukám lenne. Mi az, hogy majd neki ott szobája lesz?! Meg átrendezget mindent más lakásában?! Inkább küldje el a takarítónőjét, akkor nem lesz ennyi szabadideje. Keressen hobbit, barátnőzzön, menjen vissza dolgozni.

Idejében fektesd le a szabályokat, mert ha gyerek lesz esetleg, akkor rosszabb lesz a helyzet.

tegnapelőtt 16:52
 37/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
tegnapelőtt 17:38
 38/39 anonim ***** válasza:
66%
Nem anyós a gond, hanem a mamlasz férjed.
tegnap 11:35
 39/39 anonim ***** válasza:
30%

25.

Kérdező, azt mondd már meg, hogy egy ilyen ostoba végeredmény, hogyan szedett össze több diplomát?

Az esti pártiskolában?

Az egzisztenciáról már nem is szólva...

tegnap 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!