Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom nagyon tapintatlan,...

Anyósom nagyon tapintatlan, hogyan lehet ez normálisan kezelni?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk rosszban,szeretem is,és még azt is tudom mondani,hogy bírom az anyósomat De!Iszonyúan tapintatlan.Nem tudok jobb szót használni. Nem lakunk közel ,de gyakran megyünk mi is látogatni és ő is hozzánk.A probléma, hogy apósom év eleji sajnálatos halála óta kb 3 havonta,2-3 hétre érkezik hozzánk.Ilyenkor ő kíván sütni,főzni, kéretlen lakberendezési tanácsokat ad,szerinte így a jó,szerinte úgy a jó.Kora reggel már szól a rádió,zörög.Sajnálom és együttérzek vele ,mert 40 év házasság után biztos nagyon rossz egyedül,ráadásul neki is vannak eü-i gondjai.Pár napja költöztünk új lakásba, és most tudtam meg ,hogy két ünnep között ismét 3 hétre szeretne hozzánk jönni, hogy majd segít.Mivel ott már lesz + hálószoba,úgy érzem még nehezebb lesz ,,kitenni,,.Férjemnek jeleztem, és érti a problémát, de szerinte ebben a nehéz helyzetben szüksége van anyósomnak a támogatásunkra.Szerintetek meddig lehet/kell ezt elviselni?Nem akarom férjemet sem bántani,nyilván ő sem érzi túl boldognak magát,ha itt az anyja,látom rajta ,hogy megkönnyebbül ha elmegy. Mi ebben az esetben a kulturált,empatikus megoldás?Volt valaki hasonló helyzetben?

dec. 9. 23:33
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
61%

Tessék pszichológushoz küldeni, ösztönözni az ismerkedésre, közösségbe járni. Új hobbit találni.

Közben normálisan megbeszélni vele, hogy ő túl sok a házasságban már.

dec. 17. 09:24
 42/67 anonim ***** válasza:
0%
Senkit nem lehet pszichológushoz küldeni, 41-es, egy anyóst meg aztán végképp nem! És senki számára nem lehet hobbit találni! Azt csinál az anyós, amit akar, és egészen biztosan nem azt, ahová a menye küldi.
dec. 17. 18:54
 43/67 anonim ***** válasza:
100%
42, akkor meg el kell hajtani a pcsába és a továbbiakban ignoràlni. Nem kell eltűrni senkinek az érzelmi zsarolást meg a rátelepedést.
dec. 18. 08:56
 44/67 anonim ***** válasza:
43%

Függetlenül attól, hogy én sem tűrném, hogy a párom sokat játsszon, az nem kéretlen tanács, hogy anyós elmondta erről a fianak a véleményét. Tanács az, ha azt mondj neki, figyelj fiam, játssz titokban, mondd meg a Julinak, hogy te pedig jatszani fogsz, stb.

Az, hogy elmondja valamiről a véleményét a fiának - nem neked, a fiának -, az nem kéretlen tanács. A te anyád is biztos megjegyez dolgokat neked, elmondja a véleményét erröl-arról, mindenki csinálja.

Te csak láthatóan utálod anyósod és ezért nem tudod elfogadni, hogy a párod meg szereti az anyját, azt akarod, hogy ne szeresse igy, tojjon rá jobban. Nem veletlenül szoktak mondani, hogy sok meny igyekszik elszeparalni a ferjét a családjától, mert nem bírja elviselni, ha mást is szeret a parja.

dec. 19. 08:04
 45/67 anonim ***** válasza:
100%
#44, az időnkénti kéretlen tanács és a "fiatalok nyakára ülök 3 hétig osztani azt észt" között rengeteg átmenet van.
dec. 19. 09:52
 46/67 anonim ***** válasza:

Szerintem a "szeretnénk kettesben lenni" teljesen udvarias.

Sajnos ez az életetek része lesz, meg kell tanulnod őszintén képviselni magadat. Nem gáz, ha az embernek nincs kedve valamihez, amit más talált ki neki. De ha mindig jó képet vágsz hozzá, nem várható el, hogy magától tudja.

Ha nincs senkije ott, ahol lakik, közelebb költözhetne... gyakrabban átjárna valószínűleg, viszont haza lehetne küldeni, nem hetekre lakna nálatok. Meg rendezkedhetne magánál, az lefoglalná... egy darabig :D

dec. 23. 03:27
 47/67 A kérdező kommentje:

Update:

24én kettesben voltunk,25én én családomnél,26án anyósomnél.Én megjöttem,férjem maradt holnapig hogy segítsen pár dolgot elintézni.Ugy gondoltam,hogy nem is rossz,sikerült anyósomat kicsit kordában tartani, megbeszéltük ünnepek elött a férjemmel,hogy nem jön többet hetekre.Sajnos ma reggelig tartott az öröm és az egész nap egy vitahalmaz lett

dec. 30. 00:36
 48/67 A kérdező kommentje:

Anyósom is jön holnap férjemmel,január közepéig maradna.

Egész nap veszekedtünk(talán még sosem volt ilyen).Férjem teljesen az anyja érzelmi zsarolása alatt áll,melynek lényege,hogy anyósomat nem szabad terhelni ,beteg,özvegy.Nap végére oda jutottunk,hogy akkor ő sem jön,vigyen az új lakásunkat nyugodtan,ő békét akar,amit az anyjánál talál meg.Le vagyok döbbenve,mert jó a kapcsoltunk,nem szoktunk veszekedni, gyereket tervezünk,vannak céljaink,vágyaink.Mintha anyósom teljesen átmosta volna az agyát.Konkrétan este 8 óta bőgök,nem tudom mit tegyek

dec. 30. 00:40
 49/67 A kérdező kommentje:
Soha,de soha nem gondoltam ,hogy ilyen helyzetbe kerülök.Apósom halálig tényleg annyira normális volt a kapcsolat.Nekem ezen a hetekre tartó idecuccolásokon kívül nem lenne bajom az anyósommal eddig,de a férjem agya,mintha teljesen át lenne mosva,nem tudom szebben írni
dec. 30. 00:42
 50/67 anonim ***** válasza:
100%
Hála istennek, hogy ezzel a senkivel nincs gyereketek. Mindig ilyen volt, csak eddig nem mertél konfrontálódni. Majd lesz gyereked mástól! A legjobb dolog, ami veled történhetett, hogy ennek végre vége! Hátra ne nézz! A lakás jogi elrendezése kicsit macerás, de felszabadultál.
dec. 30. 01:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!