Anyósom nagyon tapintatlan, hogyan lehet ez normálisan kezelni?

Tessék pszichológushoz küldeni, ösztönözni az ismerkedésre, közösségbe járni. Új hobbit találni.
Közben normálisan megbeszélni vele, hogy ő túl sok a házasságban már.

Függetlenül attól, hogy én sem tűrném, hogy a párom sokat játsszon, az nem kéretlen tanács, hogy anyós elmondta erről a fianak a véleményét. Tanács az, ha azt mondj neki, figyelj fiam, játssz titokban, mondd meg a Julinak, hogy te pedig jatszani fogsz, stb.
Az, hogy elmondja valamiről a véleményét a fiának - nem neked, a fiának -, az nem kéretlen tanács. A te anyád is biztos megjegyez dolgokat neked, elmondja a véleményét erröl-arról, mindenki csinálja.
Te csak láthatóan utálod anyósod és ezért nem tudod elfogadni, hogy a párod meg szereti az anyját, azt akarod, hogy ne szeresse igy, tojjon rá jobban. Nem veletlenül szoktak mondani, hogy sok meny igyekszik elszeparalni a ferjét a családjától, mert nem bírja elviselni, ha mást is szeret a parja.

Szerintem a "szeretnénk kettesben lenni" teljesen udvarias.
Sajnos ez az életetek része lesz, meg kell tanulnod őszintén képviselni magadat. Nem gáz, ha az embernek nincs kedve valamihez, amit más talált ki neki. De ha mindig jó képet vágsz hozzá, nem várható el, hogy magától tudja.
Ha nincs senkije ott, ahol lakik, közelebb költözhetne... gyakrabban átjárna valószínűleg, viszont haza lehetne küldeni, nem hetekre lakna nálatok. Meg rendezkedhetne magánál, az lefoglalná... egy darabig :D
Update:
24én kettesben voltunk,25én én családomnél,26án anyósomnél.Én megjöttem,férjem maradt holnapig hogy segítsen pár dolgot elintézni.Ugy gondoltam,hogy nem is rossz,sikerült anyósomat kicsit kordában tartani, megbeszéltük ünnepek elött a férjemmel,hogy nem jön többet hetekre.Sajnos ma reggelig tartott az öröm és az egész nap egy vitahalmaz lett
Anyósom is jön holnap férjemmel,január közepéig maradna.
Egész nap veszekedtünk(talán még sosem volt ilyen).Férjem teljesen az anyja érzelmi zsarolása alatt áll,melynek lényege,hogy anyósomat nem szabad terhelni ,beteg,özvegy.Nap végére oda jutottunk,hogy akkor ő sem jön,vigyen az új lakásunkat nyugodtan,ő békét akar,amit az anyjánál talál meg.Le vagyok döbbenve,mert jó a kapcsoltunk,nem szoktunk veszekedni, gyereket tervezünk,vannak céljaink,vágyaink.Mintha anyósom teljesen átmosta volna az agyát.Konkrétan este 8 óta bőgök,nem tudom mit tegyek

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!