Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom nagyon tapintatlan,...

Anyósom nagyon tapintatlan, hogyan lehet ez normálisan kezelni?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk rosszban,szeretem is,és még azt is tudom mondani,hogy bírom az anyósomat De!Iszonyúan tapintatlan.Nem tudok jobb szót használni. Nem lakunk közel ,de gyakran megyünk mi is látogatni és ő is hozzánk.A probléma, hogy apósom év eleji sajnálatos halála óta kb 3 havonta,2-3 hétre érkezik hozzánk.Ilyenkor ő kíván sütni,főzni, kéretlen lakberendezési tanácsokat ad,szerinte így a jó,szerinte úgy a jó.Kora reggel már szól a rádió,zörög.Sajnálom és együttérzek vele ,mert 40 év házasság után biztos nagyon rossz egyedül,ráadásul neki is vannak eü-i gondjai.Pár napja költöztünk új lakásba, és most tudtam meg ,hogy két ünnep között ismét 3 hétre szeretne hozzánk jönni, hogy majd segít.Mivel ott már lesz + hálószoba,úgy érzem még nehezebb lesz ,,kitenni,,.Férjemnek jeleztem, és érti a problémát, de szerinte ebben a nehéz helyzetben szüksége van anyósomnak a támogatásunkra.Szerintetek meddig lehet/kell ezt elviselni?Nem akarom férjemet sem bántani,nyilván ő sem érzi túl boldognak magát,ha itt az anyja,látom rajta ,hogy megkönnyebbül ha elmegy. Mi ebben az esetben a kulturált,empatikus megoldás?Volt valaki hasonló helyzetben?

dec. 9. 23:33
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 A kérdező kommentje:

Aj , köszi de ez nem ilyen egyszerű

Szeretem ezt az embert

Nagyon rég óta együtt vagyunk ,36 éves vagyok,egyetemi szerelem.

Oda-vissza mindent egymásnak köszönhetünk

dec. 30. 01:22
 52/67 anonim ***** válasza:

Te tudsz hova menni? A szüleidhez? Én azt csinálnám, hogy megvárnám míg megérkeznek, majd közölném, hogy szóljon, ha veled óhajt együtt élni felnőtt férfiként, és távoznék.

Szigorúan az anyja előtt, hogy értse ő is.

Ha előtte valóban normális volt, akkor talán kicsit észbe kap. Ha csak te nem akartad meglátni... akkor legalább ez is kiderül.

dec. 30. 06:05
 53/67 anonim ***** válasza:
60%

"anyósomat nem szabad terhelni, beteg, özvegy"

Na de mivel nem szabad terhelni? Nyílt kommunikációval vagy feladatokkal? És milyen betegsége van? Önellátásra képtelen, vagy valamiben kell konkrét segítség vagy csak itt fáj, ott fáj, mint mindenkinek 60-on felül, esetleg lelki baja van? Mert ez így elég ködös, és akkor lehetne megoldást keresni, ha nevén nevezitek a dolgokat.

Ha "csak" egyedül van, feleslegesnek érzi magát, az nem megoldás, hogy rátok telepszik. Nem gondolt arra, hogy egyszer így is alakulhat az élete? Nincsenek helyben barátai, más rokonai, nincs semmi hobbija, ami örömet okoz neki? Szerinte segíteni menne hozzátok vagy csak unatkozik? Vagy tényleg ápolásra szorul - de akkor meg nem a lakhelye szerinti orvoshoz kellene közel lennie?

Hosszú távon tényleg azt látom megoldásnak, ha odaköltözik a városotokba, de külön házba/lakásba, amit egyedül is fent tud tartani, gondozni. És legyen valami elfoglaltsága, társasága. Vállalhat bébiszitterkedést, megtanulhat horgolni vagy orchideát szaporítani, járhat templomba vagy más közösségbe tüsténkedni vagy tarthat macskát, de találjon ki valamit. És ezekről az ő érdekében is nyíltan kell beszélni, nem megkímélni és benne hagyni az önsajnálatba. Ha a férjed nem teszi, tedd meg te. Nagyon udvariasan, szeretettel is lehet ezt.

dec. 30. 08:15
 54/67 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, rátok férne egy párterápia. Mert ebben a kapcsolatban hárman vagytok. És úgy néz ki, hogy - egyelőre - vesztésre állsz.
dec. 30. 08:19
 55/67 anonim ***** válasza:
100%

"Szereted ezt az embert?" Az az apróság nem zavar, hogy ő nem szeret téged? Te magadat nem szereted, hogyha ezt elviseled! Én nem párterápiát javaslok, hanem egyéni terápiát. Ennek a párnak már annyi, sose volt az, mindig trió volt, csak most jutott el az ingerküszöbödig. Becsüld magadat!

(53-as, az anyós nevelése nem a meny dolga, nem is lehet. Nyilván nem hülye a nő, szándékosan csinálja, nem azért, mert nem tudja, hogy tarthatna macskát is a fiacskája helyett.)

dec. 30. 10:12
 56/67 anonim ***** válasza:
Nem nevelni kell az anyóst, hanem kommunikálni, meghúzni a határokat, képviselni saját magát. A férj felé is. Az ember felnőttként, ha már megteremtette magának, hagy éljen úgy és azzal, akivel szeretne. Szerintem tök jó dolog, ha együtt tudnának gondolkodni valami kompromisszumon, erre javasoltam, ahelyett, hogy győzni akarnak egymáson. (A férj gondoljon bele, mit szólna ahhoz, ha Kérdező anyja lenne ennyit náluk, mennyire szeretne folyton alkalmazkodni...) De sajnos ha bármelyiknek erővel sikerül győzni, akkor már nem lesznek egy csapat.
dec. 30. 11:21
 57/67 anonim válasza:
Megdöbbentő, hogy mennyi ilyen sztorit hallani.3 éve özvegy Anyós, nagyon hasonló szituáció van nálunk is.Sok veszekedés, sok kompromisszum.Anyós sosem fog megváltozni és a férjed hozzáállása sem valószínű ,hogy változik.Nálunk kisgyerekek vannak és egyébként jó a házasságunk, ezért nem lépek ki belőle.Ha gyerekek elött alakul ez a szituáció, sokkal jobban átgondolnám és valószínűleg nem vállalnám
dec. 30. 11:25
 58/67 A kérdező kommentje:

53.Betegségei vannak, melyek havi ellenőrzéssel , gyógyszerekkel kordában van tartva.

Nem szorul önellátásra ,teljesen szabadon jön-megy,a környéken autót vezet , bevásárol,éli világát.

Közel lakik hozzá a másik fia,akikhez meg hétköznap állít be sokszor.Ott van már kisgyerek is,szerintem ott is mindenbe bele szorul (nekünk is mondja fia,hogy a kislánynak már ezt kellene csinálnia, külön aludnia,bölcsibe mennie stb stb)De az nem rám tartozik, fogalmam sincs ott is, hogy bírja a sógornőm.

Vannak neki testvérei, barátai ,de velük csak pár órás programokat tölt.Különösebb hobbija nincs,kissé mániákus gyüjtogetö,tele a lakás kacattal,de talán még nem a beteges kategória.Takarítónő jár hozzá,mert takarítani nem szeret évek óta,nem azért mert nem bírná fizikailag.Anyagilqg abszolút jól él,semmiben nem szükölködik

dec. 30. 11:32
 59/67 anonim ***** válasza:
A véleményeket olvasva mit tervezel tenni, kérdező? Mert valamit muszáj!
dec. 30. 11:47
 60/67 A kérdező kommentje:

Nem tudom, őszintén.

Szeretnék még egyszer nyugodtan leülni a férjemmel és megbeszélni ,ez biztos.

dec. 30. 12:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!