Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósom nagyon tapintatlan,...

Anyósom nagyon tapintatlan, hogyan lehet ez normálisan kezelni?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk rosszban,szeretem is,és még azt is tudom mondani,hogy bírom az anyósomat De!Iszonyúan tapintatlan.Nem tudok jobb szót használni. Nem lakunk közel ,de gyakran megyünk mi is látogatni és ő is hozzánk.A probléma, hogy apósom év eleji sajnálatos halála óta kb 3 havonta,2-3 hétre érkezik hozzánk.Ilyenkor ő kíván sütni,főzni, kéretlen lakberendezési tanácsokat ad,szerinte így a jó,szerinte úgy a jó.Kora reggel már szól a rádió,zörög.Sajnálom és együttérzek vele ,mert 40 év házasság után biztos nagyon rossz egyedül,ráadásul neki is vannak eü-i gondjai.Pár napja költöztünk új lakásba, és most tudtam meg ,hogy két ünnep között ismét 3 hétre szeretne hozzánk jönni, hogy majd segít.Mivel ott már lesz + hálószoba,úgy érzem még nehezebb lesz ,,kitenni,,.Férjemnek jeleztem, és érti a problémát, de szerinte ebben a nehéz helyzetben szüksége van anyósomnak a támogatásunkra.Szerintetek meddig lehet/kell ezt elviselni?Nem akarom férjemet sem bántani,nyilván ő sem érzi túl boldognak magát,ha itt az anyja,látom rajta ,hogy megkönnyebbül ha elmegy. Mi ebben az esetben a kulturált,empatikus megoldás?Volt valaki hasonló helyzetben?

dec. 9. 23:33
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 A kérdező kommentje:

Ezt nem tudom elfogadni, hogy saját lakásunkból menekülési kényszerem legyen minden 2.hónapban

Lehet olyan helyzet is, hogy anyósom valóban nem tud majd egyedül lenne, én évekig ezt szintén nem tudom elviselni.Ezeket el akarom mondani a férjemnek még egyszer és akkor az ő hozzáállása lesz a döntés.Írt privátban egy hölgy,aki hasonló helyzetben volt és ő betegedett bele ebbe az évek alatt,én nem kívánom ezt magamnak

dec. 30. 12:04
 62/67 anonim ***** válasza:
Még ma ejtsd meg ezt a beszélgetést, fontos. Várjuk a kimenetelt. Tulajdonképpen választania kell a férjednek: te vagy az anyja.
dec. 30. 12:08
 63/67 anonim ***** válasza:
Anyósod tudja, hogy most áll a bál köztetek?
dec. 30. 12:17
 64/67 A kérdező kommentje:
Szerintem nem tudja.Férjem mindentől kíméli. Nem lehet neki mondani és éreztetni, mert akkor feleslegesen érzi magát és nem lesz kedve élni
dec. 30. 12:18
 65/67 anonim válasza:
100%
66 éves anyósként mondom ,hogy ez nem normális.2 fiam van,1 lányom.Soha nem mentem egyikhez sem hetekre, egy-egy éjszakát aludtam náluk, azt is azért mert unokákra vigyáztam.Nincs keresnivalója hetekig senkinek más házasságában.Le kell ülni az anyóssal is, elmondani, hogy tönkre teszi a házasságotokat.Nem kell kímélni ettől, ha hozzátok tud menni 2 hétre egy nyugodt , őszinte beszélgetéstől sem lesz semmi baja.
dec. 30. 12:23
 66/67 anonim ***** válasza:
85%

Költöztesd be anyádat is akkorra, amikor jön a banya.

És dőlj hátra, egy pohár borral.

dec. 30. 18:48
 67/67 anonim ***** válasza:
100%

"Szeretem ezt az embert"

Majd nem fogod. Sajnos ez igenis ilyen egyszerű, csak idő kérdése. Egyszer eleged lesz abból, hogy a te igényeid nem számítanak... (Hidd el, tapasztaltam!)

És ezt jobb előbb, mint utóbb, főleg totális elköteleződés előtt. Persze lehet fejest ugrani bokáig érő vízbe is...

dec. 31. 01:15
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!