Nem volt egy kicsit tapintatlan ez a férjem szüleitől?
Kb egy hónapja történt. De azóta is ha eszembe jut, elszomorodok. Március elején volt az esküvőnk. Lassan megszületik a babánk. A férjem hihetetlenül jó ember, még sose találkoztam hozzá hasonlóval. Nem hiába imádom őt, és választottam. A lényeg. Esküvőnk után az anyukája kijelentette nem kapunk tőlük semmilyen ajándékot se az esküvőre, se a baba születésére. Férjem annyit mondott nem baj, de megis erre mit lehet? Azt tudni kell, jómódúak a szülei. Magas nyugdíjból élnek. Több nyaralójuk van. Az egyiket régóta árulják. Nem tudták eladni, ezért mondták azt. Közben párom mindenben segít nekik, régen is így tett.
Én egyik családtagomtól sem várok el semmilyen anyagi támogatást, de apukám már bele segített a babakelengyébe, mert nagyon akarta. És minden héten megkérdezi szükségünk van e vmire. Amúgy jól élünk, anyukám rokkantnyugdíjas, szóltam neki ne adjon nekünk semmit. De mondta szeretne, hiszen unokája lesz, nem bírja ki.
Viszont nem gondoltam volna hogy a férjem szülei így reagálnak, de közben minden nap pezsgőznek, elutaznak az ország másik pontjára megvenni a kedvenc szalámijukat stb...
Szerintem akkor nem kell velük foglalkozni, ebből látszik mi és ki a fontos. Legalább tudod, hogy hány A díjak vagytok a rang listán és később nem számítasz másra.
Mi is most várjuk az első babát, de férjem szülei annyit se mondtak habakukk, vagy hogy segítsenek e bevásárolni mert nekik van kocsijuk nekünk nincs, sok gyereket neveltek fel de azt se kérdezték, hogy nem e kell baba ruha ... Eddig se törték össze magukat miattunk. Mindig nekünk kell menni hozzájuk és mondogatják, hogy sürűbben menjünk de nem látjuk értelmét mert ez csak amolyan " pofavizit" nincs mögötte rendes érdeklődés.
Tudom, rossz ha az ember ilyennel szembesül, de sajnos tudomásul kell venni a tényeket és hasonlóképpen hozzáállni. Még annyi meglepetés és kedvesség érhet másoktól benneteket, ami bőven kárpótól majd ezért!
Boldog babavárást !
Szerintem is gáz ez. Én a barátnőim esküvőjére is költöttem, mert szeretem őket és nagyon boldog voltam, hogy házasodnak és boldogok. Pláne, mikor egyiküknek megszületett a babája, kérdeztem, mire van szüksége, persze, mondta, hogy semmire, de én akkor is vettem ezt-azt és ha meglátok valamit, a mai napig megveszem.
Akkor egy szülőtől érthetetlen ez a viselkedés számomra.
De a lényeg, hogy nektek is így kell hozzájuk állni majd.
De miért elvárás, hogy a nagyszülők vegyenek bármit is?
Ha akar ad, ha nem akar nem ad. Elvárni nem szabad. Ha adnak meg kell köszönni, ha nem adnak, el kell fogadni, hogy alakult. Az meg, hogy anyósék minden nap pezsgőznek, utazgatnak ahhoz neked semmi közöd. A pénzüket arra költik amire akarják.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Közben eszembe jutott, hogy pont nőnap előtt volt az esküvőnk, nönapra egy szál virágot se kaptam, csak egy sms-t, de mindig örülnek nekünk ha átmegyünk. Apukàm eljött virággal, csokival, és komolyan mondom nekem kicsit kellemetlen érzesem volt a férjem előtt, mert az ő apja ilyenekre nem gondol. Bezzeg mi mindig átmegyünk mindent megünnepelni, meg ajándékot is veszünk. Na, most szépen félre kanyarodtam a témától... bocsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!