Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem volt egy kicsit tapintatla...

Nem volt egy kicsit tapintatlan ez a férjem szüleitől?

Figyelt kérdés

Kb egy hónapja történt. De azóta is ha eszembe jut, elszomorodok. Március elején volt az esküvőnk. Lassan megszületik a babánk. A férjem hihetetlenül jó ember, még sose találkoztam hozzá hasonlóval. Nem hiába imádom őt, és választottam. A lényeg. Esküvőnk után az anyukája kijelentette nem kapunk tőlük semmilyen ajándékot se az esküvőre, se a baba születésére. Férjem annyit mondott nem baj, de megis erre mit lehet? Azt tudni kell, jómódúak a szülei. Magas nyugdíjból élnek. Több nyaralójuk van. Az egyiket régóta árulják. Nem tudták eladni, ezért mondták azt. Közben párom mindenben segít nekik, régen is így tett.

Én egyik családtagomtól sem várok el semmilyen anyagi támogatást, de apukám már bele segített a babakelengyébe, mert nagyon akarta. És minden héten megkérdezi szükségünk van e vmire. Amúgy jól élünk, anyukám rokkantnyugdíjas, szóltam neki ne adjon nekünk semmit. De mondta szeretne, hiszen unokája lesz, nem bírja ki.

Viszont nem gondoltam volna hogy a férjem szülei így reagálnak, de közben minden nap pezsgőznek, elutaznak az ország másik pontjára megvenni a kedvenc szalámijukat stb...

2020. ápr. 21. 14:46
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
75%

A férjed mit szólt ehhez? :) tudom, hogy azt h nem baj, de bővebben? neked mit mondott?

másik kérdésem: írtad segít nekik. Mivel? Pénzzel?

2020. ápr. 22. 14:33
 32/36 anonim ***** válasza:
0%
Jaj, csak smst írtak nőnapon és nem járultak eléd virággal? Aztamindenit! Még jó, hogy nem vagy anyagias, mi lenne ha az lennél?
2020. ápr. 22. 18:53
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzet volt nálunk is, amikor a fiunk született. Az én szüleim végig mellettünk álltak és támogattak, pedig nem élnek nagy lábon, és sokszor nem is anyagilag támogattak minket, mert szerencsére párommal mindketten jó helyen dolgozunk. De tudjátok, milyen jól esik egy nyolc hónapos kismamának, ha eljön az anyukája és főz egy nagy adag levest mondjuk? Hatalmas segítség tud ennyi is lenni, vagy egy hosszú beszélgetés, amikor már hetek óta otthon van az ember és retteg az első szülésétől.

Na apósomék ki nem tették volna a lábukat otthonról, ha rólunk volt szó, de egyébként lejártak “munkaügyben” a Balatonhoz a nyaralójukba, mikor apósom is már rég átadta a cég vezetését másnak, anyósom meg amúgy sem dolgozott soha életében.

“Szerencsére” a párom bátyjáéknál hamarabb születtek gyerkőcök, ott is mindenki el volt felejtve, amikor született az első baba, aznap be sem mentek a kórházba, mert előtte úgy elfáradtak a sok munka miatti utazásban. Aztán amikor már elég nagyok voltak a gyerekek, minden áron vinni akarták őket magukkal nyaralni (szigorúan a szülők nélkül), aztán kb. vettek egy gombóc fagyit nekik, és előadták, hogy ők milyen jó nagyszülők, mert mindig gondoskodnak a kisunokáikról. Ja, meg volt, hogy az anyósom barátnőjének a kerti partijára vitték el az unokákat, aztán lepasszolták gyorsan őket, hogy játszanak a házigazda unokáival. Az apósom képes volt odáig elmenni, mikor a fiuk mondta, hogy ez így annyira nem oké a gyerekeknek sem, hogy hát mit gondolnak, úgyis a nagyszülőknek kell majd finanszírozni az unokák tanulmányait, mert a fiáék sose tesznek félre (házat vettek nem sokkal előtte, de akkor még óvodás korúak voltak a gyerekek. Fú, elég csak erre gondolnom, és ideges leszek.

Tipikusan azok a fajta emberek, akik adnak neked egy szelet kenyeret, aztán még tíz év múlva is hallgathatod, hogy fennhangon hallgathatod, hogy ők milyen irgalmasak, mert támogatnak titeket. Ha rám hallgatsz, nem fogadsz el anyósodéktól az ég világon semmit, mert a végén a fejetekre nőnek. Meg persze ha mostanáig nem is érdeklődtek a születendő babáért, akkor később se akarjanak annyira részesei lenni az életének. Nem azt mondom, hogy örökre tiltsátok el a gyerektől őket, de talán ha még a szülés előtt meglengetitek előttük, hogy ilyen mentalitással később se jöjjenek az unokához, akkor talán mire megszületik a kicsi, összeszedik magukat.

Kitartást kívánok Neked! Nem egyszerű ilyen családtagokkal, de legalább ti egészségesek, boldogok és elégedettek vagytok az életetekkel a pároddal.

2020. ápr. 23. 23:23
 34/36 anonim ***** válasza:
100%
9-es, mert úgy illik. Alapjáraton még a kolléganőm babájának is vettem ajándékot, esküvőre sem megyünk üres kézzel és pont a saját gyerekével ilyen valaki??? Lehet mondogatni, hogy ez a normális, de szerintem inkább gusztustalan kategória. Itt nem a pénzen van a hangsúly, hanem a hozzáálláson.
2020. ápr. 24. 20:40
 35/36 anonim ***** válasza:
3%

Nekünk se adtak ajándékot az esküvőre. Gyereket nem akarunk, de biztos hogy arra se adnának ajándékot/anyagi támogatást.

Ők már felneveltek x gyereket, és őket se pénzelték a szülők. Oldjuk meg mi is saját pénzből. Tuti valami ilyesmit mondanának..

És igazuk is lenne. Nem nekik kellene előteremteni a mi gyerekünknek a cuccaira a pénzt. Nem ők vállalták a gyereket.

2020. ápr. 25. 10:10
 36/36 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó tehát, ha te viszel szülinapra, karácsonyra ajándékot valakinek akkor őt pénzeled???😯 Ne keverjük a szezont a fazonnal!
2020. ápr. 25. 14:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!