Miért pontoznak le ezen az oldalon mindenkit, aki kötelességének tartja, hogy adjon lakást a gyerekének/aki kapott lakást a szüleitől?
Pár kérdés alatt azt írtam, hogy nem vállalnék gyereket, amíg nem érzem úgy, hogy felnőtt korában el tudnám indítani lakással együtt, mert szégyellném, hogy nem adtam meg neki mindent egy boldog élethez, hanem csak arra az időtartamra gondoltam, amíg nekem kiszolgáltatott és gügyöghetek vele, de nem terveztem felnőtt emberré cseperíteni... Bumm, huszonpár százalék.
A másik hozzászólásom az volt, hogy kaptam lakást a szüleimtől anno és ezért nagyon hálás is vagyok, innen indultam el az életben és szerintem nem attól lesz valaki elkényeztetett, hogy nem kell éveket szívnia albérletben vagy egy 10 négyzetméteres kis szobában 30 évesen, mert jelenleg az ingatlanpiac kb erre nyújt lehetőséget. Szintén le lettem pontozva a fenébe, hogy "jár a pofám, mert mindent alám raktak" és hogy "hálás lehetne a legtöbb gyerek, hogy nem rúgják ki otthonról 18 évesen, nemhogy még lakást kapjon".
Azt is megkaptam, hogy szemét vagyok, mert pátyolgatom a gyereket, holott egy gyerek 18 éves koráig gyerek, utána oldja meg...
Ha ellene vagyok ennek a mentalitásnak, miért én vagyok a szemét?
Szerintem az embereknek önmagában nem azzal van bajuk, ha valaki kapott lakást, vagy ad egyet a gyerekének. Hanem azzal, hogy ehhez nagyon gyakran lenéző stílus párosul..te is írod, hogy milyen már 30 évesen egy 10nm-es szobában lenni, fujjfújj....nem mindenkinek van/volt/lesz lehetősége lakást venni a gyerekének, ami nem egyenlő azzal, hogy nem tudta tisztességesen felnevelni és nem tett meg mindent a gyerekéért.
Te is azt írod, hogy nem vállalnál gyereket úgy hogy nem tudnál neki lakást adni, mert szègyellnéd magad...szerintem nem kötelessége senkinek sem lakást venni a gyerekének, mégis úgy állítod be...az ilyen és ehhez hasonló stílus és megjegyzés az, ami szerintem bicskanyitogató..konkrétan felelőtlennek titulálod azokat a szülőket, akik nem tudnak lakást biztosítani a gyereküknek. Hogy jössz te ehhez? Meg bárki? Nem attól lesz valaki jó szülő, hogy mit vesz a gyerekének..és igen, neked is nagy a szád, másokt bírálni rohadt könnyű..
Tökéletesen egyetértek a 9-essel.
Te itt szidod burkoltan azokat, akik becsülettel felneveltek valakit, csak éppen nincsenek eleresztve és nem is óhajtanak 40 éves korukig várni a szüléssel, hogy aztán ESETLEG tudjanak venni egy lakást annak idején a gyereknek (mert ki tudja, hogy fognak állni az árak mondjuk 20 év múlva). Sunyin sejteted, hogy micsoda szégyenletes szülők.
Ezek után ne te legyél már felháborodva, ha valaki elküld alaposan melegebb éghajlatra! És ne az irigységgel gyere, mert még ha ez is benne van, akkor sincs jogod csak azért rossz szülőnek tartani valakit, mert nem adott lakást a gyerekének!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!