Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért pontoznak le ezen az...

Miért pontoznak le ezen az oldalon mindenkit, aki kötelességének tartja, hogy adjon lakást a gyerekének/aki kapott lakást a szüleitől?

Figyelt kérdés
Mi fáj nektek abban, hogy valaki meg akarja könnyíteni a gyereke életét ilyesmivel és nem akarja, hogy egész fiatalkorában gürizzen egy saját otthonért, más tulajdonosok zsebét tömve?
2020. ápr. 14. 14:33
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
71%
Ámen! Egyetértek az előző hozzászólóval!
2020. ápr. 14. 16:43
 12/24 anonim ***** válasza:
19%

Az ilyen témákat miért kell kiírogatni online ?

Mire számítasz ?

Még a kérdéseidnek is külön kérdést nyitsz amikor nagyon jól tudod hogy milyen válaszokat fogsz kapni.

Akár hogy írod ki a kérdést bicskanyitogató lesz valamilyen szinten főleg azoknak akik mindenképpen bele akarnak kötni az írásodba.

Ők a jobbik eset.

A másik banda az extrémen irigy és frusztrált népség.

2020. ápr. 14. 16:45
 13/24 anonim ***** válasza:
24%
Mert irigyek. Hogy is van az a magyar szólás: dögöljön meg a szomszéd tehene is?! Szóval ha valakinek rossz, nem adtak neki semmit akkor a másik se kapjon, neki is legyen rossz, és ne mereszeljen adni semmit a gyerekének. Sokan vannak ilyen mentalitással. Túl sokan.
2020. ápr. 14. 17:07
 14/24 anonim ***** válasza:
18%
Ahaahahaha látom nem csak nekem jutott egyből eszembe ez a jó magyar szólás :P
2020. ápr. 14. 17:09
 15/24 anonim ***** válasza:
87%

Könnyű elintézni azzal, hogy valaki irigy.

Én nagyon sok támogatást kaptam a szüleimtől és testvérem is.

Testvérem még mindig otthon lakik, nem dolgozik, neki jár minden alanyi jogon. A lakás nappaliból, kicsi hálóból, konyhából és egy hatalmas szobából áll. A hatalmas szoba az övé. Ez eddig rendben is van. Hiszen én nem már nem lakom ott. De teljesen úgy viselkedik, mintha már övé lenne a ház. Az anyám nem ténykedhet amikor akar a lakásban, mert ha a drága alszik, akkor csendben kell lenni. Testvérem kijelentette, hogy ő nem fog albérletbe menni-ami eddig rendben is van, mert nem akar másokhoz igazodni, nem akar erre költeni. De anyám igazodjon hozzá. Meg én is ha otthon vagyok. Mint egy kis úr. Közben kiköveteli a legdrágább cipőket és villog velük, ő 20ezer forint alatt nem vesz ruhát. Persze rezsibe még akkor sem adott bele, amikor volt munkája. Étel az teremjen.

Még ezt is elintézném azzal, hogy anyám a hülye.

Ha nem ismerném, hogy milyen lelki terrort és zsarolást alkalmaz testvérem.

És akkor ami az idegesítő: testvérem mindezek ellenére önkritika nélkül röhög és kritizálja azokat, akik szerinte csórók és güriznek. Beszólt az exemnek is, hogy milyen szar autója van. Nekem, hogy gagyi munkát végzek.

A szomszédjuknak, aki eladó olyat szólt be, hogy ez a munkája végezze tisztességesen. Ő. Aki amikor egyetlen munkája volt annyit lógott amennyit lehetett.

Na ez a mentalitás az undorító és nem az, amikor valaki otthon lakhat, kap lakást szülőktől és megbecsüli.

De nyugodtan lehet lepontozni, irigyezni.

2020. ápr. 14. 17:27
 16/24 A kérdező kommentje:
És miért következik abból, hogy valakivel odaadóak a szülők (és lehetőségük is van rá) az, hogy egy aljadék lesz, aki nem dolgozik becsületesen, tisztességesen? Nem értem ezt az önigazolást
2020. ápr. 14. 17:48
 17/24 anonim ***** válasza:
88%

“ És miért következik abból, hogy valakivel odaadóak a szülők (és lehetőségük is van rá) az, hogy egy aljadék lesz, aki nem dolgozik becsületesen, tisztességesen? Nem értem ezt az önigazolást.”

Gondolom azért, amiért te szégyenteljes dolognak titulálod azt, ha valaki úgy vállal gyereket, hogy nem tud lakást venni neki. Mindenkinek megvan a saját véleménye, de amíg te ilyen lenéző vagy másokkal szemben, nem értem hogy milyen jogon várod el, hogy veled ne legyenek azok...

2020. ápr. 14. 18:02
 18/24 anonim ***** válasza:
83%

Az én anyukám keményen dolgozott azért, hogy lakást vegyen nekem. Nem a mellényzsebéből húzta ki a pénzt, szeretett, és ezért dolgozott, képezte magát, és előrébb jutott. Megtanultam tőle ezt a munkamorált, és nem nézem le azt, aki ezt nem képes a gyerekének megadni, én azt nézem le, aki direkt ugyanannyit ad, mint amennyit kapott, vagy kevesebbet.

Nagyon sokszor van amerikai filmekben, hogy a bevándorlók rengeteget dolgoznak, hogy a gyerekeiknek jobb legyen, tudjanak egyetemre járni, tudjanak jobb munkát szerezni. Ott az a cél, hogy minden generációnak egyre könnyebb legyen. Azt nézem csak le, aki direkt getzizik a gyerekével, hogy "ha nekem sem volt, neked sem lesz", vagy ha valaki annyira életképtelen, hogy azt sem tudja megadni a gyerekeinek, amit a szüleitől kapott.

És most tekintsük el azoktól az esetektől, mikor valaki a világválság miatt elveszíti a munkáját, és hirtelen betegségben nyaktól lefele lebénul.

2020. ápr. 14. 18:18
 19/24 anonim ***** válasza:
84%
Itt senki nem írt ilyet, kérdező, ez most csak vergődés, nem érv. Hol kaptál ilyen választ? Te próbálsz itt önigazolni olyan emberekkel szemben, akik semmi ilyet nem írtak neked.
2020. ápr. 14. 18:33
 20/24 anonim ***** válasza:
42%

Simán irigyek és rosszindulatúak,... simán kicsavarják akár mit is írsz úgy hogy nekik legyen igazuk (látszólag).

De ha ők lennének fordított helyzetben biztos nem mondanák azt hogy inkább élek 30 éves koromig egy szobában csak azért mert akkor ÖNÁLLÓ leszek.

Az összes azonnal költözne be a saját házába amint csak lehet.

Ennyit erről.

Jöhet a lepontozás meg a "jajj ez nem irigység" "én a jég hátán is megélek" "te eltartott s.zar""alád raktak mindent" stb stb.

A való életben nincsenek ilyen párbeszédek mert ha visszaszólsz hogy MI KÖZÖD HOZZÁ mindegyik behúzza a fülét farkát.

2020. ápr. 14. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!