Miért pontoznak le ezen az oldalon mindenkit, aki kötelességének tartja, hogy adjon lakást a gyerekének/aki kapott lakást a szüleitől?
Nem írt olyat a kérdező, hogy szerinte az ne vállaljon gyereket, aki nem tud neki lakást venni. A kérdező azt válaszolta más kérdéseknél, hogy Ő nem vállalna addig, míg ezt nem tudja megtenni. Na az ilyen tartalmú válaszait pontozták le, és máskor is ezt tapasztaltam.
Azt is bírom, aki itt azt írta válaszban, hogy ne emlegesse fel sem a gyerek sem más, hogy "nem ő akart megszületni". Miért ne? Ez egy egyszerű TÉNY.
35 éves vagyok, most tudtunk a párommal egy kétszobás 50 négyzetméteres lakást venni normális helyen egy normális házban, most várjuk az első gyerekünket. Eddig egy 32 négyzetméteres albérletben éltünk, 6 éve, amióta együtt vagyunk.
Ha bármelyikünk szülei segítették volna bármelyikünket egy lakással, akkor most nem egy kétszobás 50 négyzetméteresbe érkezne a kisbaba, ahol jól össze kell húznunk magunkat, hanem valószínűleg tudtunk volna nagyobb lakást venni kis kerttel. És abban is biztosak lehettek, hogy ha egy kérdés alá odakommentelem, hogy mi a gyereket még pár évig biztosan 50 négyzetméteren 2 szobában fogjuk nevelni a másodikon, akkor tutira lepontoznak és megkapom, hogy gyereket vállalni csakis kertes házba szabad, és muszáj neki külön szoba, mert különben lelki sérült lesz.
Teljesen mindegy, mert az emberek igazából csak ítélkezni, feszültséget levezetni akarnak. Nekünk is célunk továbblépni, nagyobba költözni, és igen, az is, hogy huszonéves korában lakást kaphasson a gyerekünk, hogy ne 35-40 éves korára jusson el oda, mint mi, hogy egy kicsike saját lakása van, és akkor meg az legyen a baj, hogy hogy merészel ekkorába szülni, valamint miért szül ilyen későn.
#23 Kétszobás 50 négyzetméteres lakás szerintem már teljesen vállalható sőőt egész jó.
Sokan örülnének neki!
Tekintve hogy sokan sajnos (nem nézek le senkit) garzonba vagy szülőkhöz alapítanak családot.
Abba most nem menjünk bele hogy mekkora a szülői ház milyen a viszony stb stb Még egyszer mondom nem leszólni akarom bárkit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!