Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem volt egy kicsit tapintatla...

Nem volt egy kicsit tapintatlan ez a férjem szüleitől?

Figyelt kérdés

Kb egy hónapja történt. De azóta is ha eszembe jut, elszomorodok. Március elején volt az esküvőnk. Lassan megszületik a babánk. A férjem hihetetlenül jó ember, még sose találkoztam hozzá hasonlóval. Nem hiába imádom őt, és választottam. A lényeg. Esküvőnk után az anyukája kijelentette nem kapunk tőlük semmilyen ajándékot se az esküvőre, se a baba születésére. Férjem annyit mondott nem baj, de megis erre mit lehet? Azt tudni kell, jómódúak a szülei. Magas nyugdíjból élnek. Több nyaralójuk van. Az egyiket régóta árulják. Nem tudták eladni, ezért mondták azt. Közben párom mindenben segít nekik, régen is így tett.

Én egyik családtagomtól sem várok el semmilyen anyagi támogatást, de apukám már bele segített a babakelengyébe, mert nagyon akarta. És minden héten megkérdezi szükségünk van e vmire. Amúgy jól élünk, anyukám rokkantnyugdíjas, szóltam neki ne adjon nekünk semmit. De mondta szeretne, hiszen unokája lesz, nem bírja ki.

Viszont nem gondoltam volna hogy a férjem szülei így reagálnak, de közben minden nap pezsgőznek, elutaznak az ország másik pontjára megvenni a kedvenc szalámijukat stb...

2020. ápr. 21. 14:46
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
9! Nem elvárás, de jól esne, ha megkérdeznék, szükségünk van-e vmire. Úgyis nemet mondanánk. Miért írtam a pezsgőt és a kaját? Mert nem olcsóak, arra van pénzük, de az egyetlen fiukra nem gondolnak.
2020. ápr. 21. 15:33
 12/36 anonim ***** válasza:
66%
Az ajándék nem elvárható. Ha nem akarnak adni, hát nem adnak.
2020. ápr. 21. 15:37
 13/36 anonim ***** válasza:
70%
9-es! De itt nem is várt el semmit a kérdező, a normális, emberi gesztusokat, szavakat hiányolja főleg. Ami viszont elvárható a leendő nagyszülőktől.
2020. ápr. 21. 15:38
 14/36 Midorillee ***** válasza:
79%

Nálunk ilyen sincs azt se tudják mikor születtem sőt a saját fiúk név és születésnapját is elfelejtik 3 nappal később telefonálnak férjemet köszönteni de azt is csak azért mert a nagymama mondta, hogy mennyire örült párom amiért felköszöntötte.

Én úgy vagyok vele, hogy inkább ez mint, hogy mindenbe beleszóljon és lefigymáljon. De én fújtam fel mert a férjem ehhez szokott, már az volna furcsa neki ha nem így lenne.

2020. ápr. 21. 15:38
 15/36 anonim ***** válasza:
78%
14-es! Teljesen hasonló szituáció van nálunk is, a nagymama kezd intézkedni, ha nem köszöntik fel a férjem. 50. születésnapját úgy elfelejtették, mint a huzat, és pár napra rá felhívták őt munkaügyben, és csak úgy odavetették neki, hogy "amúgy boldog születésnapot". Ők viszont elvárják, hogy aznap fel legyenek köszöntve, úgy kell ugrálni, ahogy ők fütyülnek. De ezt Kérdező, neked is írom: SOSE hagyd magad! Ne hódolj be az anyóséknak, ami nem tetszik, igenis mondd ki, ne magadban őrlődj!
2020. ápr. 21. 15:42
 16/36 anonim ***** válasza:
42%

13!

Már ne is haragudj, de csak a pénzről van szó. Nem adott ajándékot, nem vitt virágot, csak sms-t küldött, nem Kérdez ő meg mi kell az unokának, stb. Ez pont mind pénzről és ajándékról szól. Ha nem így lenne, akkor örült volna pl az sms-nek és nem lett volna zavarban agg apja előtt. Az én apám pl soha életében nem köszöntött fel se nőnapon, se gyermeknapon, mondván anno nőnapon gyerek voltam, gyermeknapon meg tul nagy... Sőt, a férjem se köszönt fel, hülyeségnek tartja. Én is. Nem dőlök a kardomba miatta.

2020. ápr. 21. 16:20
 17/36 anonim ***** válasza:
74%
Csak sejtem, milyen érzés lehet, hogy még egy gondolat erejéig sem akarnak közeledni az unokához, de fogadd el, hogy vannak ilyen emberek. A tágabb családban látok olyat, aki 1 év alatt háromszor látta az unokáját, infót akkor kap róla, ha a fia küld és egy "de cuki"-val elintézi, utána újabb pár hónapig éli világát és a saját fiáról se kérdez, nemhogy a kicsiről. Még üzenet formájában se próbálkozik. Akkor tud írni, ha a munkájára van szükség, de úgy hogy ugye 3 nap múlva ráérsz fát vágni az ország másik felén szegény anyádnak? Ajándékról meg ne is beszéljünk. Nem érdeklik a leszármazottai, más fontos neki. El kell engedni az ilyet. Nektek legalább személyesen örülnek. Ez is valami.
2020. ápr. 21. 16:23
 18/36 anonim ***** válasza:
38%
nálunk sose volt virág és nem estem ettől hanyatt, el se vártam volna még az sms-t se.
2020. ápr. 21. 16:30
 19/36 anonim ***** válasza:
68%

Tapintatlan volt, nem is kicsit. Ő dolgok adnak e vagy sem, nem kötelező, de hogy ezt így nyíltan ki is jelentik, az számomra szimplán bunkóság. Egyébként férjed részéről akkor innentől ti se segítsetek nekik. Vica versa. Adok-kapok.

(akik most jönnének az hogy de hát felnevelték a kérdező férjét, nos, annyi a válaszom rá, hogy nem a gyerek akar megszületni...)

2020. ápr. 21. 16:49
 20/36 anonim ***** válasza:
63%

19!

Sehol nem került szóba segítség, sem az, higy a kerdezo férje anyagilag támogatna őket.

2020. ápr. 21. 16:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!