Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem volt egy kicsit tapintatla...

Nem volt egy kicsit tapintatlan ez a férjem szüleitől?

Figyelt kérdés

Kb egy hónapja történt. De azóta is ha eszembe jut, elszomorodok. Március elején volt az esküvőnk. Lassan megszületik a babánk. A férjem hihetetlenül jó ember, még sose találkoztam hozzá hasonlóval. Nem hiába imádom őt, és választottam. A lényeg. Esküvőnk után az anyukája kijelentette nem kapunk tőlük semmilyen ajándékot se az esküvőre, se a baba születésére. Férjem annyit mondott nem baj, de megis erre mit lehet? Azt tudni kell, jómódúak a szülei. Magas nyugdíjból élnek. Több nyaralójuk van. Az egyiket régóta árulják. Nem tudták eladni, ezért mondták azt. Közben párom mindenben segít nekik, régen is így tett.

Én egyik családtagomtól sem várok el semmilyen anyagi támogatást, de apukám már bele segített a babakelengyébe, mert nagyon akarta. És minden héten megkérdezi szükségünk van e vmire. Amúgy jól élünk, anyukám rokkantnyugdíjas, szóltam neki ne adjon nekünk semmit. De mondta szeretne, hiszen unokája lesz, nem bírja ki.

Viszont nem gondoltam volna hogy a férjem szülei így reagálnak, de közben minden nap pezsgőznek, elutaznak az ország másik pontjára megvenni a kedvenc szalámijukat stb...

2020. ápr. 21. 14:46
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
14%
Kedves kérdező, ez itt a GyK fórum, tehát biztosan a férjed szüleinek van igaza, nem voltak tapintatlanok, inkább keresd magadban a hibát.
2020. ápr. 21. 18:27
 22/36 anonim ***** válasza:
29%
Hol érdekelne a helyükben,hogy mi van veled ? 1fillért se adnék,inkább járnám a világot,aZTán szevasz tavasz.
2020. ápr. 21. 19:11
 23/36 anonim ***** válasza:
77%

Sajnos vannak ilyenek. Rosszul esik persze, de nem érdemes fecsérelni rá az időt, hogy ezzel foglalkozzatok...

Ismerem ezt én is. A férjem volt a családjukban az, aki mindig mindent elintézett. Havonta egyszer egy hétre járt haza, minden elintézni valót meghagytak neki. Miután én beléptem a képbe, kevesebbet volt otthon, és nem intézkedett helyettük. Ez persze nem tetszett nekik, fújtak rá. Mikor bejelentettük az esküvőt, azt mondták, ők nem tudnak pénzzel segíteni, de van egy másfél szobás lakás, azt megkapjuk. Beköltöztünk. Nem telt el egy év, már sipákoltak, hogy kevesebb lett a pénz, mert eddig az albérletbe volt kiadva, és fizessünk albérleti díjat, vagy takarodjunk onnan. Az utóbbit választottuk. a lányunk 4 éves koráig 2 évente egyszer látta őket. Aztán megszületett a fiúnk, és ez megtörte a jeget. Most havonta jönnek. De nem hánytorgatjuk fel a dolgokat. A férjemnek van egy lakásrész a nevén, amit most készülnek eladni. Kb. 3 milliót jelentene ez nekünk, de már folyamatosan azzal traktálja a férjemet, hogy ugye lemond erről a pénzről, mert neki kell az egész. A férjem a családi béke mellett döntött, szóval lemond róla.

Mi nem konfrontálódunk velük, inkább lenyeljük a békát, és boldogulunk a saját pénzünkből.

2020. ápr. 21. 19:17
 24/36 anonim ***** válasza:
62%

Szia

Nekem rosszul esne.Nem az ajándék/pénz miatt hanem azért mert ez egy nagy nap és szerintem kicsit bunkó dolog az ilyet kijelenteni.Szerintem kicsit ciki ha az esküvőn mindenki ad nektek ajándékot csak ők nem mert nem adták el a nyaralót de közben meg van elég sok pénzük.

2020. ápr. 21. 21:05
 25/36 anonim ***** válasza:
40%

Néha az az érzésem, valaki direkt azzal szórakozik, hogy kb tök ugyanazt megkérdezgeti más-más stílusban, rövid időn belül, és jót röhög azon, hogy ugyanarra mennyire más válaszok érkeznek attól függően, szimpi a kérdező vagy sem...

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

2020. ápr. 21. 21:16
 26/36 A kérdező kommentje:

25

Szerintem te paranoiás vagy. Nem értem hogy jön ide egy másik kérdező kiírása. Arról nem is beszélve, hogy az én anyukám rokkant nyugdíjas, és nem is róla volt szó. Szóval nem értelek. 🤷‍♀️

2020. ápr. 21. 21:33
 27/36 anonim ***** válasza:
28%
Számomra az a visszataszító, hogy az ő pénzükkel foglalkozol. Azon jár az agyad, hogy nekik milyük van.
2020. ápr. 22. 04:27
 28/36 anonim ***** válasza:
15%
Bocsánat. :mijük a helyes..
2020. ápr. 22. 04:29
 29/36 anonim ***** válasza:
75%
Teljesen jó szándékból írom, hogy örülj neki, hogy ilyenek. Az én anyósom bejön az ajtón és kezdődik, hogy miért ott van a sótartó, miért nincs zokni a gyereken, miért fokhagymával rántom be a levest, mikor takarítottam ki a kádat utoljára. Állandóan a nyakunkon ülne, miért nem hívjuk őket többször, kerdezi állandóan
2020. ápr. 22. 10:27
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
Véletlenül elküldtem. 12 év után már inkább csak röhögök rajta, az meg idegesíti. Már nem tud bántani, simán visszaszolok. Csak azért írtam le, mert az érdektelenség a részükről még mindig jobb, mint ez, gondolj bele. Örülj neki, hogy nem lógnak rajtatok. Sokan ölnenek ezért.
2020. ápr. 22. 10:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!