Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan lehet normálisan...

Hogyan lehet normálisan kezelni az ilyen anyóst és apóst?

Figyelt kérdés
Apósomék valamiért nem csípnek. Volt egy szülinapi buli amire főként rosszullét miatt nem mentem (kismama vagyok), de az egy éves kisfiam is pont akkor tartja a délutáni alvást így nyilván vele is a nyűglődés lett volna utazgatni, “bulizgatni”. Ekkor kezdtek el megutálni szerintem hisz a páromnak már akkor regényben kifejtette anyós hogy ez mennyire ciki majd később anyukámat hívogatta apósom hogy én csak a pénzre megyek, a gyerekeket csak én akartam-e, haszonleső vagyok stb. Mindez gúnyos nevetéssel. Anyukàm kb meg se tudott védeni vagy lereagálni a sztorit úgy meglepődött, illetve apám miatt (aki körülötte járkált) se merte mert ha tudná biztosan leszólta volna keményen az összeset. Páromnak ezeket elmondtuk anyukámmal aki egyébként teljes mértékben mellém áll és szerinte sincsen igaza a szüleinek. Ami a legviccesebb az egészben hogy én vagyok az a házasságból aki vagyonosabb (nekem van saját házam, értékesebb autóm, vállalkozásom) .. így méginkább nem értem mire hordják fenn az orruk, bár valószínű azért mert nem akarok elmenni dolgozni amíg a gyerekek nem lesznek ovisok, hisz ők ezt is rendszeresen szóbahozzák hogy jajj úgyis nemsokára én is melózok felvehetnénk a babavárót és akkor nem lenne gond a visszafizetésével sem stb..
máj. 30. 11:52
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell velük tartani a kapcsolatot.
máj. 30. 12:01
 2/35 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy

Amit az egyes írt

máj. 30. 12:02
 3/35 anonim ***** válasza:
85%

Az idősebb generációk tagjai sokszor szeretik eljátszani a fiataloknak, hogy felettük állnak. Hogy ez valamiféle hatalmi játszma, rosszmájúság, vagy az öregedéstől való félelem miatt van, az mindegy is. Adni kell egy esélyt ilyenkor nekik, leülni velük megbeszélni a dolgot, hogy kinek mi nem tetszik, mielőtt elmérgesedne a helyzet.

De van az a mértékű rosszindulat, amikor a viselkedésükre rámegy a család testi-lelki egészsége, és ráadásul semmilyen kompromisszumra nem hajlandóak. Ilyenkor a legjobb messzire elkerülni a mérgező családtagokat, mert hosszú távon még a gyerekek is sérülhetnek ebben a semmirevaló háborúban.

máj. 30. 12:06
 4/35 anonim ***** válasza:
94%
És a férjed helyretette a szüleit vagy csak lapított?
máj. 30. 12:07
 5/35 A kérdező kommentje:
4 Azt mondta helyreteszi, hogy azóta megtörtént-e nemtudom mert nem merem már idegelni se magam így terhesen. Viszont őt ismerve ez biztosan nem annyira lényegretörő elbeszélgetés lesz mint az anyjáéké
máj. 30. 12:11
 6/35 anonim ***** válasza:
80%

A férjed jóban van velük, keresi őket? Úgy érzi fontosak neki? Őt hogyan kezelik?

Ha le se tojják, akkor nyugodtan ignoráljátok őket. Családilag. A gyerekeid fontosabbak, mint a baromságaik.

Ha a férjed képtelen megvédeni titeket, akkor viszont van egy rossz hírem: ez egy életen át megy majd.

máj. 30. 12:25
 7/35 anonim ***** válasza:
100%

“majd később anyukámat hívogatta apósom hogy én csak a pénzre megyek, a gyerekeket csak én akartam-e, haszonleső vagyok stb.”

Azert ez a legalja, a gyerekunk hazastarsanak a szuleit zaklatni ilyenekkel.

“apám miatt (aki körülötte járkált) se merte mert ha tudná biztosan leszólta volna keményen az összeset.”

Lehet hagyni kellett volna. Mindenki tudna, merre van az elore.

máj. 30. 13:01
 8/35 anonim ***** válasza:
91%
Irigyek és gusztustalanok.
máj. 30. 13:05
 9/35 anonim ***** válasza:
97%

Az a baj, hogy igazàból te is tudod, hogy a férjed nem védett meg téged. Innentől kezdve anyós azt mondhat amit akar, azt csinálhat amit akar veled.

Nem szeretnek téged és ez nem a buli kihagyása miatt van.

Amíg a férjed nem áll ki melletted, nem húzza meg a határokat, hagyja hogy így viselkedjenek veled, addig a családban nem lesz béke.

Mert ha beolvasott volna nekik, akkor ha terhes vagy ha nem, csak mondott volna annyit, hogy na , lerendeztem anyàmat.

Valahol anyudat sem értem, oké, hogy hirtelen jött a szidásod, de akkor engedte volna át apudnak, az egyetlen embernek aki a családodban megvédett volna.

Én attól féllek, hogy ez hosszútávon éket verhet közétek. Az anyós addig duruzsol, míg a férjed elhiszi ezeket a baromságokat.

Anyós meg túl sokat képzel magáról, mert pont amiket mond, ahhoz semmi de semmi köze. Beleokoskodik az anyagi helyzetetekbe, a munkádba mikor akarsz vissza menni. Ezekhez annyira nincs köze.

A kapcsolatunk elején nálunk is voltak gondok. Mondjuk én azt kaptam meg, hogy a családomnak van pénze és ezért hagyom majd ott stb.. a férjem nem ment hozzájuk. Addig amíg bármi negatívat mondtak rólam egyszerűen nem nyitotta rájuk az ajtót. Jól kiosztotta őket és nem ment. Előbb utóbb megtanulták, hogy a mi életünk és nincs belepofa, ja és nem szidhatnak.

máj. 30. 13:13
 10/35 anonim ***** válasza:
90%
Mért kéne bárhogy is kezelni? Egyszerűen nulla kapcsolatot kell velük tartani. Se személyesen, se telefonon. Természetesen a szüleidnek is, az már mindennek a teteje, ha őket zaklatja. Nem is értem, hogy magadtól ez mért nem természetes.
máj. 30. 14:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!