Hogyan lehet normálisan kezelni az ilyen anyóst és apóst?
Az idősebb generációk tagjai sokszor szeretik eljátszani a fiataloknak, hogy felettük állnak. Hogy ez valamiféle hatalmi játszma, rosszmájúság, vagy az öregedéstől való félelem miatt van, az mindegy is. Adni kell egy esélyt ilyenkor nekik, leülni velük megbeszélni a dolgot, hogy kinek mi nem tetszik, mielőtt elmérgesedne a helyzet.
De van az a mértékű rosszindulat, amikor a viselkedésükre rámegy a család testi-lelki egészsége, és ráadásul semmilyen kompromisszumra nem hajlandóak. Ilyenkor a legjobb messzire elkerülni a mérgező családtagokat, mert hosszú távon még a gyerekek is sérülhetnek ebben a semmirevaló háborúban.
A férjed jóban van velük, keresi őket? Úgy érzi fontosak neki? Őt hogyan kezelik?
Ha le se tojják, akkor nyugodtan ignoráljátok őket. Családilag. A gyerekeid fontosabbak, mint a baromságaik.
Ha a férjed képtelen megvédeni titeket, akkor viszont van egy rossz hírem: ez egy életen át megy majd.
“majd később anyukámat hívogatta apósom hogy én csak a pénzre megyek, a gyerekeket csak én akartam-e, haszonleső vagyok stb.”
Azert ez a legalja, a gyerekunk hazastarsanak a szuleit zaklatni ilyenekkel.
“apám miatt (aki körülötte járkált) se merte mert ha tudná biztosan leszólta volna keményen az összeset.”
Lehet hagyni kellett volna. Mindenki tudna, merre van az elore.
Az a baj, hogy igazàból te is tudod, hogy a férjed nem védett meg téged. Innentől kezdve anyós azt mondhat amit akar, azt csinálhat amit akar veled.
Nem szeretnek téged és ez nem a buli kihagyása miatt van.
Amíg a férjed nem áll ki melletted, nem húzza meg a határokat, hagyja hogy így viselkedjenek veled, addig a családban nem lesz béke.
Mert ha beolvasott volna nekik, akkor ha terhes vagy ha nem, csak mondott volna annyit, hogy na , lerendeztem anyàmat.
Valahol anyudat sem értem, oké, hogy hirtelen jött a szidásod, de akkor engedte volna át apudnak, az egyetlen embernek aki a családodban megvédett volna.
Én attól féllek, hogy ez hosszútávon éket verhet közétek. Az anyós addig duruzsol, míg a férjed elhiszi ezeket a baromságokat.
Anyós meg túl sokat képzel magáról, mert pont amiket mond, ahhoz semmi de semmi köze. Beleokoskodik az anyagi helyzetetekbe, a munkádba mikor akarsz vissza menni. Ezekhez annyira nincs köze.
A kapcsolatunk elején nálunk is voltak gondok. Mondjuk én azt kaptam meg, hogy a családomnak van pénze és ezért hagyom majd ott stb.. a férjem nem ment hozzájuk. Addig amíg bármi negatívat mondtak rólam egyszerűen nem nyitotta rájuk az ajtót. Jól kiosztotta őket és nem ment. Előbb utóbb megtanulták, hogy a mi életünk és nincs belepofa, ja és nem szidhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!