Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet azt normálisan...

Hogy lehet azt normálisan kezelni, ha az idősebb szülőknek egyszerűbb téged nyaggatni, mint hogy saját maguk csináljanak meg valamit?

Figyelt kérdés

Most arra gondolok, amikor a szulok ertenek a telefonhoz/ szamitogephez, facebooktol kezdve minden megy nekik, de pl. amint egy “kellemetlen”/unalmas dolgot kell csinalni, pl. Hirdetest keresni, valaminek utana nezni, valamit feltolteni, rendelni valamit, megnezni mikor indul a busz/vonat, mikor rendel az orvos es a tobbi, tehat azokat a dolgokat, amiket az ember a hata kozepere nem kivan, egyszeruen nem hajlandoak megcsinalni. Eleinte szo nelkul ugrottam, es megkertem uljenek ide mellem, megmutatom hogyan kell. Tudjak nagyon jol, ertenek hozza. Csak kedvuk nincs (nyilvan nekem se) hozza.

Van erre megoldás, anelkul, hogy az ember egy rohadt szemetladanak erezze magat (mert kb igy kezelnek, ha nem segitek)?

2023. júl. 18. 08:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
3%

Ők már nem akarják megtanulni az informatikát, vagy nem olyan szinten, segíts nekik amennyire tudsz. Javasolhatod hogy tanfolyamra iratkozzanak be, nyugdíjasházban, művelődési házban szoktak ilyenek lenni.

Szenjor akadémia vagy hasonlók is jól jöhetnek.

2023. júl. 18. 09:03
 2/18 anonim ***** válasza:
73%
Ha nem vállalja fel az ember a konfliktust a dologgal kapcsolatban, sajnos így marad minden. Ha felvállalja, akkor lehet változás, és a mosolyszünetnek egyszer véget kell érni miatta. A lényeg, hogy indulatok nélkül kellene eléjük tárni a véleményedet.
2023. júl. 18. 09:20
 3/18 anonim ***** válasza:
65%

Semmit, van kismillió tanfolyam, stb, el lehet menni.

Nálunk is ez volt, amíg meg nem mondtam, hogy NEM azért jövök haza, hogy a számítógépet rakjam rendbe, üzemeljem be, telepítsem újra, stb. Van szakember - ha, hogy azért fizetni kell?

Bocs, ez van, nekem is 2 óra az életemből, de ha szeretnék, adok számlát.

Na, ez nem tetszett nekik, volt is sértődés, hálátlan vagy, kiabálás. Nem érdekel.

2023. júl. 18. 09:37
 4/18 anonim ***** válasza:
87%
De ilyen, hogy mikor jön a busz??? Ennyi nem megy? Oldják meg, nyilván nem analfabéták.
2023. júl. 18. 09:37
 5/18 anonim ***** válasza:
86%
Leülsz melléjük és megcsinálod, részletesen elmagyarázva nekik azzal a mondattal kísérve, hogy "Most mutatom meg utoljára". Innentől pedig következetesen betartani, amit mondtál, ellenkező esetben feltételekhez szabni a további segítségnyújtást.
2023. júl. 18. 09:42
 6/18 anonim ***** válasza:
17%

Együtt laksz velük? Gondolom igen, mert a város túlsó végéről aligha ugráltatnának ilyenek miatt.

Akkor pedig ez kb. olyan szintű kérés, mintha azt mondanák, hogy vidd le a szemetet, vagy teríts meg ebédhez.

Másik ezer és egy dologban nyilván ők szolgálnak ki. Miből áll neked ezt megtenned nekik?

Egyébként jól sejtem, hogy neked most nyári szünet van? Otthon döglesz, és ennyit teher megtenned a szüleidnek? Lusta vagy, mint az anyasertés!

2023. júl. 18. 10:09
 7/18 anonim ***** válasza:
13%
A nyugdíjasoknak nincs idejük ilyennel bajlódni. Futnak, rohannak mindenfelé.
2023. júl. 18. 10:15
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

2 generációs házban élek a szüleimmel, igen, ez nálunk is többé-kevésbé rendszeres. Amit tudok, megcsinálom, amikor NEKEM megfelel (bár megjegyzem, hogy pontosan tudom, hogy meg tudná ő is csinálni, csak nincs kedve hozzá, hogy legalább lássák, átlátok rajtuk, és legyenek már inkább őszinték, és ne tettessék, hogy azért kérnek meg engem, mert ők nem TUDJÁK, hanem legalább vállalják, hogy azért kérnek meg, mert nem AKARJÁK)

Van pár dolog, amihez viszont nem értek én sem és akkor fizessenek meg valakit, aki igen, mert azokat a dolgokat, amikre nekem sincs szükségem, nem fogom a kedvükért kitanulni.

2023. júl. 18. 10:20
 9/18 anonim ***** válasza:
83%
Fel kell nőni és megtanulni a nem szó használatát
2023. júl. 18. 10:41
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem érsz rá. Majd később, ha kész időd. Nyilván könnyebb téged nyaggatni. Anyámnak ECDL vizsgája van, könyvelő volt 40 évig, szerinted kivel kerestet a neten? Vonatot, buszt? Mintha régen net nélkül soha nem utazott volna. Adóbevallásomat is más csinálta, mert könyvelőként neki az nem ment. Nekem meg az agyamra megy.
2023. júl. 18. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!