Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy lehet azt normálisan...

Hogy lehet azt normálisan kezelni, ha az idősebb szülőknek egyszerűbb téged nyaggatni, mint hogy saját maguk csináljanak meg valamit?

Figyelt kérdés

Most arra gondolok, amikor a szulok ertenek a telefonhoz/ szamitogephez, facebooktol kezdve minden megy nekik, de pl. amint egy “kellemetlen”/unalmas dolgot kell csinalni, pl. Hirdetest keresni, valaminek utana nezni, valamit feltolteni, rendelni valamit, megnezni mikor indul a busz/vonat, mikor rendel az orvos es a tobbi, tehat azokat a dolgokat, amiket az ember a hata kozepere nem kivan, egyszeruen nem hajlandoak megcsinalni. Eleinte szo nelkul ugrottam, es megkertem uljenek ide mellem, megmutatom hogyan kell. Tudjak nagyon jol, ertenek hozza. Csak kedvuk nincs (nyilvan nekem se) hozza.

Van erre megoldás, anelkul, hogy az ember egy rohadt szemetladanak erezze magat (mert kb igy kezelnek, ha nem segitek)?

2023. júl. 18. 08:42
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Na ez az, epp ezt emeltem ki, hogy igenis tudjak hogyan kell csinalni, csak mivel egy unalmas dologrol van szo, egyszerubb azt mondani, “hogy nem megy, inkabb csinald meg te!” Minthogy ok leuljenek es vegig porgessek pl. A vonat menetrendet, vagy rakeressenek valamire interneten.

Persze a facebook meg a youtube meg minden mas porog egesz nap….

2023. júl. 18. 10:48
 12/18 anonim ***** válasza:
85%

Meg kell tanulni nemet mondani!

Sokan ezt csak azért csinálják, hogy ne távolodjon el tőlük a gyerek. Kitalálnak mindent hogy velük foglalkozz! Ez inkább csak erről szól.

Így tudják kicsikarni a fiatalabbakból hogy időt töltsenek velük, vagy hogy egyáltalán szóba álljanak velük pl telefonon. Ezért kell mindenféle ürügy.

Figyelmet akarnak kapni.

Csomó dolog van amit ők is eltudnának intézni ha pl te kórházban lennél, vagy Ausztráliában élnél stb, mert akkor a kényszer rávinné őket.

Ez csak arról szól hogy foglalkozz velük. Mert manapság mindenki a saját dolgával van elfoglalva, mindenki rohan, nem érnek rá az emberek..... ők meg állandóan feladatokat adnak neked hogy ne tudj tőlük eltávolodni.

Neked kell határozottnak lenni, és kijelölni a határaidat.

2023. júl. 18. 11:15
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Rendszeresen olvasgatok olyan fórumokat ahol a felhasználók 70-80+ évesek. Igen aktívak az interneten is, blogolnak, kreatívkodnak, megosztanak mindenfélét az életükből, többen is utaznak a világban, tájékozottak. Nagyon ritkán kérnek segítséget, az is inkább műszaki jellegű.

Nekem ez egy ablak volt ahol beleláthattam az életükbe, képesek megtanulni az újdonságot és használni azt.

2023. júl. 18. 11:25
 14/18 anonim ***** válasza:
68%

Ezt hívják ugráltatásnak, és igen, neki nincs kedve, így csinálja meg más.

Baromi önző, életképtelenek az ilyen emberek.

A seggüket jó, hogy nem neked kell kitörölni.

2023. júl. 18. 16:25
 15/18 anonim ***** válasza:
24%

Költözz el, akkor majd nem tudnak ilyen apróságok miatt ugráltatni.

De akkor ki se fognak szolgálni.

Meg még pénzbe is kerül a lakhatás.

Szóval mindennek ára van.

2023. júl. 18. 17:03
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Még 7-8 éve anyámnak volt szokása,amikor egyetemista voltam még,hogy hivogatott,hogy valami ismerősének keressék képet a neten,és posztolják az üzenőfalára facen, köszöntőszöveggel. Persze a képet el kellett küldenem neki és sokszor órák mentek el az értetlenkedéssel, meg a képválogatással. Egy alkalommal nem vettem fel a telót,mert át kellett mennem tanulni valakihez, és vagy 30 szor hívott és aztán leordított mindennek,meg h én biztos kurválkodni voltam, és most neki nem lett segítve.ekkor inkább azt mondtam neki h lemondtam a netet a telómról, mert nincs rá pénzem. Aztán szépen megtanulta magától intézni. Amúgy pár hónap alatt valamiért bele kellett olvasnom a facébe,és egy nőnek olyan jól megfogalmazott fenyegető üzenetet írt, hogy csak leszek,én nem tudtam volna olyan hivatalosan megfogalmazni.nekem meg játsza a szellemi fogyatékost
2023. júl. 18. 22:18
 17/18 anonim ***** válasza:
52%

Magyarán azért csinált gyereket, hogy legyen egy ingyen csicska.

Idős korban is az ilyen szülők ugráltatják a gyerekeiket.

2023. júl. 19. 00:55
 18/18 anonim ***** válasza:
Élj külön akkor nem tudnak majd nyaggatni.
2023. júl. 19. 01:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!