Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan zavar, hogy anyósom...

Jogosan zavar, hogy anyósom kezében van állandóan a gyermekem, ha náluk vagyunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Akár náluk vagyunk, akár jönnek mindig azaz első, hogy jön anyósom a babához és kérdezi, hogy jössz mamához. Ha épp nyöszörög valamiért az ölembe akkor is ugyanezt csinálja. Mondja, hogy jujujuj mi a baj, jössz mama ölébe.

Engem meg ez zavar, mert azt gondolom, hogy szeretném megtudni mi a baj esetleg éhes, álmos, fáj valahol neki.

Ha jó a kedve akkor is kiveszi egyből és akkor kapom vissza mikor már megyünk. Oké mikor eszünk fogja a kezébe, de órákig nagyon zavaró tud lenni nekem.

Szerintem az én gyermekem és én is nyugodtan foghatnám őt, ha náluk vagyunk. Sokszor ha már megunom, akkor megmondom, hogy kimegyek a babával kicsit sétálni a kertbe.

Ha elfárad a keze akkor a páromnak adja és véletlenül se nekem és ha megpihen kéri is vissza a páromtól.

5 hónapos a babám.:)

Nyilván lehet nála a nagymamája, de hogy egész végig míg nála vagyunk vagy ők átjönnek, engem ez zavar.

Nem akarok ezen összeveszni.

júl. 16. 13:33
 81/94 anonim ***** válasza:
28%
De akkor se kelljen a nagymama ha le akartok majd lépni romantikázni...
aug. 11. 17:19
 82/94 anonim ***** válasza:
49%

78.

Pontosan!

Ez a vénasszony nem gondoskodó, hanem leuraló, farokméregető.

Undorító.

aug. 12. 08:44
 83/94 anonim ***** válasza:
68%

#81, "De akkor se kelljen a nagymama ha le akartok majd lépni romantikázni..."

Nyilván én a magam nevében beszélek, de azt kijelenthetem, hogy ha az anyósom velem szemben így viselkedne, ahogy a kérdezővel viselkedik az anyósa, akkor az onnantól kezdve a gyereket nem láthatná többet. Ugyanis aki az én szülői mivoltomat semmibe veszi, annak onnantól kezdve semmi, de semmi köze nincs a gyerekemhez.

És ha már itt tartunk, a kérdezőnek üzenem, hogy adott esetben ott vannak a testvérek, másik nagyszülő vagy akárki a családból, esetleg baráti körből, ha valakinek a segítsége kell. De egy olyan nagymama, aki semmibe veszi a saját unokájának az anyját, ne kezdjen már itt pattogni, hogy "akkor majd intézzétek el, ha segítség kell". Ez olyan szánalmas, nyomorék szöveg. Az ilyennek az a válasz, hogy ha majd megtanul normálisan viselkedni, talán láthatja az unokáját. Választhat.

aug. 14. 13:43
 84/94 anonim ***** válasza:
63%

"azt kijelenthetem, hogy ha az anyósom velem szemben így viselkedne, ahogy a kérdezővel viselkedik az anyósa, akkor az onnantól kezdve a gyereket nem láthatná többet"

Persze, és gondolok apuka, aki a jelek alapján jóban van a szüleivel, habozás nélkül rávágná, hogy "persze drágám, máris szólok anyámnak, hogy mától ki van tiltva tölünk és soha nem mehet a gyerekem közelébe".

Annyira nagy pofával vágjátok oda sok kérdés alatt, hogy anyós soha többé nem láthatja az unokáját, ha valamit nem úgy csinál, ahogy nektek tetszik, mintha a gyerek a ti kizárólagos tulajdonotok lenne és nem lenne apja, akinek beleszólása van abba, kivel találkozik a gyerek és kivel nem.

aug. 14. 13:53
 85/94 anonim ***** válasza:
71%

84.

A saját anyám sem láthatná, ha idióta lenne, te igazság és egyenlőség bajnoka. 😂

Olvasd már el a kérdező 51-es válaszát.

Milyen férj az ilyen aki eltűri, hogy így viselkedjenek a szülei?

Unatkozó, modortalan, erőszakos parasztok.

Hiba volt abba az elmaradott közegbe költözni és sajnos éppen a kérdező szülei vannak kizárva a baba életéből, te nagy anyósvédő ostoba.

aug. 14. 14:07
 86/94 anonim ***** válasza:
36%

85, de a te anyádról te dönthetsz, ahogy akarsz, viszont a férjedéről nem, mert ismétlem: ugyanolyan beleszólása van, mint neked. Te nem teheted meg azt, hogy a férjed anyját kizárod a gyerek életéből, mert nincs ebben kizárólagos döntési jogod.

Majd megfogja a gyereket és viszi, ha úgy tetszik neki. Ha ez a feleségnek derogál, akkor el lehet válni, az sokkal jobb megoldás. Az ember úgy házasodjon, hogy tudja, a házastársával együtt járnak a szülei, akármennyire nem szimpik számára.

A kérdező meg maga döntött úgy, hogy odaköltözik a világvégére anyósék mellé. De mondjuk azon hisztizni, hogy anyós fogja a gyereket néha, mikor ő meg úgyis foghatja 0-24-ben, ez még mindig abszurd.

aug. 14. 14:31
 87/94 anonim ***** válasza:
64%

86.

Teljesen el vagy billenve.

Egy ekkora gyerek oda megy, ahova velem mehet.

És pont.

Ha az anyós genyó gyökér, akkor nem megyek oda sem én sem a gyerek.

Nem a férjem csaladjához mentem hozzá, nekem azok idegenek és viszont.

És a férjem sem az anyámat vette el.

Ha a férjem ragaszodik hozzá, akkor mehet.

Én anyósomat utoljára 6 éve láttam.

A gyerekeim mehetnének, ha akarnának. Sosem akarnak.

A férjem detto.

Az eszedbe sem jutott, hogy vannak olyan emberek akitől óvni akarja egy anya a gyerekét?

Nagyon falusi és elmaradott a gondolkodásod.

És hiába vered itt magad az középkori elveiddel, mindenki úgyi azt csinalja amit jónak lát.

Nem fogom elviselni a férjem tahó anyját.

Mint ahogy ő sem viseli el, az én tahó anyámat.

További kellemes vergődést az egyenlőség oltárán te elmaradott.

aug. 14. 17:56
 88/94 anonim ***** válasza:
34%

Ezeket a hozzászólásokat még végigolvasni is szörnyű! De "csemegézek" a 87-es válaszából:

"Ha az anyós genyó gyökér, akkor nem megyek oda sem én sem a gyerek."

Azért genyó gyökér az anyós, mert szereti az unokáját fogni?

"Én anyósomat utoljára 6 éve láttam." Gondolom túlélte ezt a "csapást", én legalábbis nem haltam volna bele a bánatba, sőt!

"Az eszedbe sem jutott, hogy vannak olyan emberek akitől óvni akarja egy anya a gyerekét?" Miért is kellene a szerető nagymamától óvni?

"Nem fogom elviselni a férjem tahó anyját.

Mint ahogy ő sem viseli el, az én tahó anyámat."

Így már érthető, honnan örökölted ezt a kifinomult modort. "Szerencsére" a férjednek sem idegen ez a stílus.

nov. 10. 22:54
 89/94 anonim ***** válasza:
71%

88, azért ez a téma nem fekete-fehér.

Vannak rossz nagymamák is sajnos vagy nem sajnos ez tény. Nem arról a normális nagymamáról beszélek aki a gyerek érdekeit nézi, betartja azt amit a szülő kér. Pl ha laktóz érzékeny a gyerek akkor nem ad neki rendes tejes dolgokat, vagy nem ad neki este cukrosat ha az a kérés mert ha hazamegy annyira élênk lesz tőle hogy aludni sem bír. Vagy ha nem ezt a témakört nézem, akkor mondok más példát, nem mondja el mindennek az anyukát/apukát a gyerek füle hallatára, nem szapulja a szülőket a gyereknek. Nem erőltet olyat a gyerekre amit nem akar, pl nem tuszkolja le a gyerek torkán a kaját ha nem akarja, stbstb. Sok példát lehetne írni.

A lényeg az hogy nem minden nagymama jó, sőt vannak kifejezetten rosszak is. Vagy akik alkeszkok, putriban élnek (és most nem arra gondolok, aki szegénységben él, de rendet, tisztaságot tart, hanem aki ennek az ellentettje).

Nyilván van az a kategória is ahol borzalmasan rossz szülő volt az adott nagymama de annál jobb nagymamaként, de azért lássuk be nem minden nagymama az a tipikus nagymama akire ha gondolsz melegség önti el a szívedet.

És jó esetben amiket bemásoltál szövegeket ott azért megvan az a miért indok is. És akkor most kitérek arra is hogy lehet hogy nincs indok szimplán nem bírja az anyóst, rossz kapcsolata van az anyával, mert van ilyen is.

nov. 11. 07:38
 90/94 anonim ***** válasza:

3 éves koráig az anyja mellett van a legjobb helyen a gyermek, ennyi kell az egészséges fejlődéshez is.

Az jó ha szereti az unokáját a mami, de ha az anyukának több igénye van rá, hogy nála legyen a baba, akkor ezt tiszteletben kell tartani.

Anyuka válogatja, van olyan aki örül ha nem kell foglalkoznia a saját gyerekével, csak lelehessen passzolni a gyereket. Van, aki nem ilyen.

Az, hogy nektek mennyire van igényetek arra, hogy átmenjenek hozzátok, ti dontitek el.

Mi nem szeretjük ha sűrűn jönnek hozzánk, egy évben 1-2 alkalom elég is. Inkább Mi megyünk többször látogatóba. Ez így éppen elég. Nem sokára jön nálunk a pici és nagyon remélem nem lesz átjáróház, hogy akkor toppan be anyós, amikor akar.

Szerencsére parom is így van ezzel, és így nincs kellemetlen dilemmázás.

Mond el a párodnak is, beszéljétek meg, hogy lenne jó, ő is tud segíteni ebben. Megbeszelni melyik napok legyenek nagyszülősek, melyek csak a ti napotok.

nov. 12. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!