Jogosan zavar, hogy anyósom kezében van állandóan a gyermekem, ha náluk vagyunk?
Sziasztok.
Akár náluk vagyunk, akár jönnek mindig azaz első, hogy jön anyósom a babához és kérdezi, hogy jössz mamához. Ha épp nyöszörög valamiért az ölembe akkor is ugyanezt csinálja. Mondja, hogy jujujuj mi a baj, jössz mama ölébe.
Engem meg ez zavar, mert azt gondolom, hogy szeretném megtudni mi a baj esetleg éhes, álmos, fáj valahol neki.
Ha jó a kedve akkor is kiveszi egyből és akkor kapom vissza mikor már megyünk. Oké mikor eszünk fogja a kezébe, de órákig nagyon zavaró tud lenni nekem.
Szerintem az én gyermekem és én is nyugodtan foghatnám őt, ha náluk vagyunk. Sokszor ha már megunom, akkor megmondom, hogy kimegyek a babával kicsit sétálni a kertbe.
Ha elfárad a keze akkor a páromnak adja és véletlenül se nekem és ha megpihen kéri is vissza a páromtól.
5 hónapos a babám.:)
Nyilván lehet nála a nagymamája, de hogy egész végig míg nála vagyunk vagy ők átjönnek, engem ez zavar.
Nem akarok ezen összeveszni.
Jó, akkor anyósnak van egy rossz szokása, ami amúgy biztos a kérdezőnek is van.
Megéri ilyen piszlicsáré dolog miatt összeveszni?
Osszeveszni nem kell, én nagyon jóban vagyok vele, meg kell beszélni a dolgot és tisztelni a másik kereset.
Kérdező, nekem olyan kérdésem lenne, hogy úgy érzed, hogy az anyósod emberileg semmibe vesz? Nem a kisbaba kapcsán kérdezem, hanem általában. Pl. terhesség előtt éreztette veled, hogy nem tart sokra? Vagy esetleg, hogy nem ilyen feleséget gondolt a fiának? Korábban beleszólt a családi életetekbe, tolakodó volt, esetleg okoskodott? Pártoskodott közted és a fiad közt? Volt olyan dolog, amit ő "jobban tudott" mint te? Pl. olyanokra gondolok, hogy te kékre akartad festeni a nappalitokat, mire az anyós rögtön áskálódni kezdett a fiadnál, hogy a kék az nem jó szín, legyen zöld, és a férjed "véleménye" miatt végül zöld lett... A lényeg, hogy érezted/érzed úgy, hogy a férjeddel való családi életetekbe beleszól, és olyan dolgokban nyilvánít véleményt, amihez semmi köze?
Egyébként én is az ide kommentelő kisebbséggel értek egyet, hogy túlbuzgó a nagyi, és igenis ez bizonyos helyzetekben lehet idegesítő. Illetve, ha valami neked anyaként nem tetszik, akkor az teljesen jogos érzés, és ne akarja már itt megmagyarázni száz idegen ember, hogy te vagy az érzéseid miatt a hülye.
Ezt a hozzáállást sem szeretem különben, a normális az lenne az ide kommentelők részéről, hogy segítő szándékkal írjanak, esetleg kérdéseket tegyenek fel, hogy tisztábban lehessen látni a helyzetet. Erre nekiáll mindenki rögtön minősítő, "én aztán tudom" attitűddel ide okádni, hogy "bár nekem ilyen segítőkész anyósom lett volna, kérdező, te meg hülye vagy".
Igazából, ez pont ugyanaz a hozzáállás, mint amit a kérdező anyósa csinál. :D
Nekem már anyaként az sem tetszene, hogy az anyósodékkal állandóan találkoztok, mondhatni a mindennapotok részei. Ezt sem fogják itt sokan érteni, de minden ember más, és mindenkinél más az ingerküszöb, és igenis, szerintem jogos érzés az, ha valaki a szűk családjának a szentségét érzi veszélyben amiatt, hogy a vasárnapi ebédek, hétvégék stb. a férj szüleinek a társaságában telnek. Miközben a te szüleid messze élnek. Nem mondom, lehet, hogy van olyan feleség, aki rögtön beilleszkedik a férj családjába, de ez nem mindenkinél van így, és igenis, van olyan nő, aki apa-anya-gyerek felállásban képzeli el a családot, mint olyat, és nem úgy, hogy sülve-főve az anyósék is a nyakukon lógnak, ha kell, ha nem. A lényeg, hogy ez tényleg mindenkinél más, és senkinek nincs joga a másikat minősíteni, ha ezt valaki másképp gondolja.
Engem egyébként tényleg érdekelne, hogy miért érzed idegesítőnek a nagymama viselkedését, mert én is furának tartom ezt az egészet, de szerintem más van itt a háttérben, nem csak a gyerek. Ha egy anya azt érzi a saját gyereke kapcsán, hogy az anyós tolakodó, és elveszi tőle a gyerekét, akkor ott általában valami előzmény van a háttérben, és szerintem ebben az egészben a kérdező a defenzív fél.
"náluk is szívesen fognám, nem egész végig könyökölve az asztalnál várnám, hogy mikor megyünk haza, hogy megfoghassam a gyereket"
Az a baj hogy a kérdező nem tekint magára külön álló entitásként csak anyaként. És nem tud mit kezdeni a helyzettel ha épp nem az anyasága körül forog a világ. Pedig ezt tudni kell kezelni mert az a gyerek is felnő egyszer.
Úgy látom, hogy ha neked több időre van szükséged arra, hogy a közeledben legyen a pici baba, akkor igen is fontos és lehetne annyi tapintat az anyosban, hogy figyelembe veszi az unokája édesanyját is, hogy ő miként érzi ezt.
Pl. Nekem nem unokám, de unokahugom és szeretem, mikor ilyen pici baba volt én megkerdeztem az anyukát szabad -e. Pont ezért mert ez egy nagyon fontos időszak, hogy jó kotelek alakuljon ki az anya és a gyermek között.
Szeresse a nagyi az jó, szükséges is, de azért ugyan úgy emberek vagyunk vannak igényeink, és itt az anyuka igényeit semmibe veszi az anyós, főleg ha se szó se beszéd csak nah gyere a mamihoz.
Szerintem jelezd a párodnak vagy az anyosnak, hogy szeretnél akkor is foglalkozni a gyermekeddel ha ő ott van. Vegyen téged is emberszámba.
Senki nem beszél arról, hogy itt az a probléma, hogy minden esetben a nagymamának engedélyt kell kérnie...
Itt igazából sok nagymama jön ezzel, de ez terelés, szinte szándék van arra, hogy nem is akarjátok megérteni a kérdező által felvázolt problémát, és tök másról beszéltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!