Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan zavar, hogy anyósom...

Jogosan zavar, hogy anyósom kezében van állandóan a gyermekem, ha náluk vagyunk?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Akár náluk vagyunk, akár jönnek mindig azaz első, hogy jön anyósom a babához és kérdezi, hogy jössz mamához. Ha épp nyöszörög valamiért az ölembe akkor is ugyanezt csinálja. Mondja, hogy jujujuj mi a baj, jössz mama ölébe.

Engem meg ez zavar, mert azt gondolom, hogy szeretném megtudni mi a baj esetleg éhes, álmos, fáj valahol neki.

Ha jó a kedve akkor is kiveszi egyből és akkor kapom vissza mikor már megyünk. Oké mikor eszünk fogja a kezébe, de órákig nagyon zavaró tud lenni nekem.

Szerintem az én gyermekem és én is nyugodtan foghatnám őt, ha náluk vagyunk. Sokszor ha már megunom, akkor megmondom, hogy kimegyek a babával kicsit sétálni a kertbe.

Ha elfárad a keze akkor a páromnak adja és véletlenül se nekem és ha megpihen kéri is vissza a páromtól.

5 hónapos a babám.:)

Nyilván lehet nála a nagymamája, de hogy egész végig míg nála vagyunk vagy ők átjönnek, engem ez zavar.

Nem akarok ezen összeveszni.

júl. 16. 13:33
 51/94 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ. Falun lakunk, a párom falujában. Itt sok mindent nem tud csinálni az ember, mint elsétálni anyósig meg vissza, hisz 2 utcából áll a falu. Így elég sokat átjárnak. pl. boltba voltak pelenkát venni, vettek neki ruhákat vagy csak jöttek, hogy segítsenek, pl. füvet akar vágni az apja vagy az anyja hozott virághagymákat, hogy elültesse a kertbe, vagy csak unokázni. Én hiányolom kicsit a kettesben töltött hétvégéket, míg nem volt baba addig ennyire nem voltunk nyilván híresek.

Általában szombaton elmegyünk ebédre, mert hívnak. Aztán megkérdezik mit csinálnuk délután. Párom elmondja kertészkedik és egyszer csak délután megjelennek, hogy az apja segíthessen kertészkedni és az anyja babázni. Vasárnap nem megyünk ebédre, én főzök, de délután jönnek, hogy hozzanak nekünk ételt, mert az anyja mindig sokat főz, hátha még is betérünk és akkor is babáznak még.

Így hát elég sokat találkozunk.

Az én szüleim messze laknak. Havi 1 hétvégét töltünk csak együtt sajnos.

Nagyon meleg van és kirándulni stb. nem nagyon tudunk, itthon vagyunk és ennyi.

Akár nálunk, akár náluk az elejétől a végéig ő szeretné fogni.

Köszönöm a válaszokat, próbálom átértékelni a helyzetet. Tudom, ha egyszer lesz még egy gyerekem, akkor valószínűleg nem fogja egyszerre fogni a kettőt:) vagy ki tudja:D:)

júl. 17. 11:40
 52/94 anonim ***** válasza:
60%
De nem válaszoltad meg, miért olyan fontos, hogy pont akkor fogjad, ha amúgy mindig foghatod 0-24-ben? Mi az oka ennek az érzésnek?
júl. 17. 11:49
 53/94 anonim ***** válasza:
87%

És ti miért nem gondolkodtok el azon hogy sok mondjuk a kérdezőnek ez a találkozás? A férjével jóformán nem is töltenek időt együtt mint család. Egy-egy hétvége pedig fontos lenne a család szempontjából az együtt töltött idő hármasban, kettesben. Ahogy a külön töltött idő is fontos de az is hogy együtt tudjanak lenni. Gondolom a férj hétközben dolgozik az nem épp olyan mint egy hétvége.

2. Örülök hogy nektek belefér, de pl az én komfortzónámba nem fér bele hogy meg sem érkezünk de már gyere ideeee. Az hogy nektek nincs ilyen nagyszülős segïtségetek egy teljesen másik helyzet.

Ne keverjétek már ide.

Nem kell emiatt összeveszni, ha értelmes anyós akkor elég csak kulturáltan megkérni, beszélgetni velük erről. De előtte a ferjeddel.

júl. 17. 13:22
 54/94 anonim ***** válasza:
27%

"És ti miért nem gondolkodtok el azon hogy sok mondjuk a kérdezőnek ez a találkozás?"

Ez két külön dolog, a sok találkozás meg hogy anyós sokat fogja a babát.

júl. 17. 13:24
 55/94 anonim ***** válasza:
84%
Két külön dolog, de egybe is folyhat. Lehet azért érzi soknak hogy sokat fogja mert eleve sokat mennek. Ez is egy opció.
júl. 17. 13:27
 56/94 anonim ***** válasza:
16%
Hiányolod a kettesben töltött időt. És? Tettél ellene valamit? Szerintem a férjednek se merted elmondani, mert tőle is félsz. Vagy esetleg említetted, de ő lerázott. Komolyan fáj olvasni az életformádat! Ti házasPÁR vagytok, pár, a gyerekkel együtt hármasban ez a ti saját családotok. Nem öten vagytok benne. Neked itt semmi szavad nincs, még azt is megmondja az anyós, hogy mit egyél. Mi a férjeden a szeretnivaló? Biztos vagyok benne, hogy erre nem tudsz valós felsorolást tenni, és hogy nem fejzi ki a szeretetét. Ágyba visz, mert biológiailag ki akar elégülni, és te vagy hozzá az eszköz. Kislány, nem tűnik fel, hogy boldogtalan vagy? Te itt nem vagy sehol! Te itt nem érdekelsz senkit! És ezt te nem fogod megváltoztatni, mert ahhoz másik településre kéne költöznetek. Egész életedben boldogtalan leszel, bele fogsz savanyodni-keseredni ebbe a semmibe, mert eszedbe se jut, hogy neked is lehetnek érzéseid és kívánságaid, hogy te számítasz.
júl. 17. 13:34
 57/94 anonim ***** válasza:
77%

Mi a fenének kell szombat, vasárnap, meg hétközben is találkozni?

"Ha elfárad a keze akkor a páromnak adja és véletlenül se nekem és ha megpihen kéri is vissza a páromtól."

Ráadásul rivalizál is a banya.

Beleugatós is mi?

júl. 17. 15:14
 58/94 anonim ***** válasza:
0%
54es, a kérdezőék 3an vannak így nem tudnak kettesben lenni...
júl. 17. 16:07
 59/94 anonim ***** válasza:
47%

52.

Ez a lényeg, már lejött a nyitódból is, de a sok értetlen nem fogta fel.

Azért zavarja, hogy folyamatosan az anyós kezében van a gyerek, mert sok a kontakt.

Az unatkozó falusi öregasszony, meg öregember teljesen rájuk telepszik, az anya semmibe sincs nézve, hiszen a fiának adja vissza a babát.

Kérdező! Hogy jutott eszetekbe odaköltözni abba az elmaradottságba?

júl. 17. 16:41
 60/94 anonim ***** válasza:
55%

"Engem meg ez zavar, mert azt gondolom, hogy szeretném megtudni mi a baj esetleg éhes, álmos, fáj valahol neki."

Ezekhez neked kell fognod, hogy tudd?

júl. 17. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!