Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha egyszerűen nem...

Mit tegyek, ha egyszerűen nem bírom elviselni az anyósomat?

Figyelt kérdés

Adott egy anyós, akivel nagyon viharos a kapcsolatunk.

10 éve vagyunk együtt a kedvesemmel -a családi házukban élünk, két gyermekünkkel-, akinek az édesanyja majd 15 év után visszaköltözött "hozzánk" oda, amit egyszer itthagyott - itt hagyta apukát gyerekkel, új kapcsolat- ott meghalt a párja, stb.-.

Igazából cirka 5 km választott el eddig is Tőle, heti egyszer kereste a nagyobbik unokát (feltéve ha nem fújt a szél, esett az eső, hideg vagy meleg volt aznap -a pici 1.5 éves, de bő 2 éve itt van a házban "Mamika", így hozzá nem kellett külön jönnie..

Bármikor jött beszélgettünk, normálisan álltunk egymáshoz, de mióta vissza költözött, egy pokollá változott minden.

Egy kanyit nem fizet, minden rezsit mi fizetünk - spékelve egy komoly jelz.hitellel amit a másik gyerekének rántott fel valamikor.. csak elfelejtették fizetni.. és kopogtatott a végrehajtó, hogy vagy fizetünk vagy pakolhatunk..

Eleinte papucsba, kopogás nélkül benyitott, fittyet hányva mindenre. Meg mondta mit és hogyan kellene csinálnom.. - konkrétan a szoptatás definíciójától kezdve a fűnyírót miképp tologassam című fejezetig.

Mára már ott tartunk többszöri veszekedés után, hogy nem jön be hozzánk, nem szól hozzám, maximum köszön - ha épp nem bújkál előlem. . mert minden alkalommal megmondtam, hogy erre nincs szükségem és ha valami bajom van, nem hozzá fogok menni először, hanem a saját Édesanyámhoz!

A nagyobbik gyerekem sokszor igényli a társaságát, mivel itthon valamivel kevesebb figyelem jut rá, de akárhányszor átmegy hozzá tömi a hülyeséggel.. - "Anyád meg Ti nekem köszönhetitek, hogy itt lehettek és társai. Persze marhára elegem van és utálom ha a gyerek átmegy hozzá.. ebből adódóan kerekedett ismét egy vita, a fejemhez vágta, hogy feljelent mert nem engedem látni az unokáit! Elmondta, hogy egy senki vagyok a házában, és sz*rt sem jelent, hogy ide szültem két gyereket mert nem vagyunk házasok a fiával..

Nem vagyok egy besz*ri, mocsok nagy pofám van ha kell, és lassan eljutok arra a pontra, hogy nem érdekel a tisztelet amit eddig megadtam neki!

- a kedvesem sosem áll mellém.. - máramennyit hall és észlel ebből az egészből, mert reggeltől-estig dolgozik és talán 2-3 alkalmat kapott el amikor szóváltás volt köztünk.

Baromi aggasztó mert minden napom az állandósult viták körül forog.

Ha meglátom a kertbe a "plafonon vagyok."

Érzem, hogy emiatt romlik a kapcsolatunk is a párommal és ami a másik gondom, hogy egyre többször vezetem le a feszültséget a gyerekeken...

Meddig lehet ezt tűrni? - miért nem áll ki értem ennyi közös év után a párom?

Mégis mit csináljak másképp?!

Egy idegroncs lettem..

2023. aug. 5. 21:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/87 anonim ***** válasza:
91%
De azt kell megértened, hogy nem fogod tudni jobb belátásra bírni, meg a férjed sem akarja. Nekik jó így.
2023. aug. 6. 08:19
 32/87 anonim ***** válasza:
75%

Annyit tudsz tenni hogy rendezed az erőviszonyokat anyóssal és kenyértörésre viszed a dolgot.

Közlöd vele, hogy a viselkedése rosszabb mint egy hisztis kamasznak, eddig minden jót megkapott, innentől tőled ne számítson semmire. Mivel mindenki érdeke a normális együttélés volna kap egy lehetőséget, hogy ezt elkezdje, kezdve a rezsibe való beszállással (asztalra letenni a csekkeket, ahányan vagytok, annyid részét kérve tőle). Ha ez nem megy akkor pedig gondolkozzon el, kihez fog költözni. Ha elkezd visítozni, hogy de ez a lakás a fia nevén van akkor fapofával közöld, hogy 10 év élettársi kapcsolat után ugyanúgy jár minden fele, mint a házasság esetén. Valamint bevetheted azt a mondatot is, hogy a férfi a fej, de a nő a nyak, ami megmondja merre nézzen.

Csak erősen. Valakinek fel kell végre húzni a nadrágot ebben a kapcsolatban.

2023. aug. 6. 08:30
 33/87 anonim ***** válasza:
76%
Gondolom anyósnak haszonélvezete van a házon.
2023. aug. 6. 08:33
 34/87 anonim ***** válasza:
82%

"Ha ez nem megy akkor pedig gondolkozzon el, kihez fog költözni."

Ezt hiába mondja, ha anyós tudja, hogy a fia úgysem rakja ki.

2023. aug. 6. 08:34
 35/87 A kérdező kommentje:
33.. igen, haszonélvezeti joggal rendelkezik.
2023. aug. 6. 09:09
 36/87 anonim ***** válasza:
83%

Hmmm

En osszeszednem a cuccom ha elkoltoznek.

1. Mert ha a teljes hazra hasznelvezete van anyosnak akkor barmikor kivaghat - jogilag joga van hozza

2. Nekem mem kellene olyan tars aki nem all ki ertem/mellettem

3. Anyagilag sokkal jobban jarnek

4. Nyugi lenne

2023. aug. 6. 09:12
 37/87 anonim ***** válasza:
92%

Az a baj, hogy 35 kommentnek kellett megjelenni ahhoz, hogy kiderüljön a teljes igazság.

Anyósod és a párod nagyon ügyesen elintézték, hogy Te tényleg csak megtűrt személy legyél ebben a házban, ebben a kapcsolatban, mivel anyósod haszonélvezete jogilag tényleg azt jelenti, hogy bárkit kizavarhat a házból, akár még a tulajdonos fiát is, az élettársad 1/1-es tulajdonjoga viszont azt jelenti, hogy Téged szépen kisemmizett akkor, amikor átvállaltátok KÖZÖSEN a hitelt, de csak ő kapott tulajdonjogot.

Sajnos kiszolgáltatott is lettél az által, hogy ilyen körülmények közé vállaltad a két gyereket, így már nem is ugrálhatsz saját egziszencia nélkül, vagy ha ugrálsz, még rosszabb helyzetbe kerülsz, mint most.

Erre nem igazán tudok jó megoldást javasolni, talán csak annyit, hogy ha már ezt így jól elbas.tad, ültesd le a párodat és szép csendesen mondd el neki, milyen nyomorultul érzed magam és kérd meg, hogy segítsen ezt a helyzetet megoldani, mert ebbe tönkre megy az egész család, még a gyerekeitek is.

2023. aug. 6. 09:22
 38/87 anonim ***** válasza:
93%

Haszonélvezete van?!

Van hova menned?

2023. aug. 6. 09:58
 39/87 anonim ***** válasza:
87%

Mást nem tudsz megváltoztatni, mert annak a két másiknak esze ágában nincs megváltozni, mért tennék? Nekik így rendben van az életük. Te valami istennek képzeled magadat, hogy majd te megváltoztatsz? Nem, megváltoztatni nem lehet, csak változni. Önszántából.

Nem akarod a gyerekeket elszakítani az apjuktól. Hát akkor ez van. Nincs megoldás. Rosszul választottál, és több alkalommal rendkívül észszerűtlenül döntöttél. Így marad. Nincs megoldás. Elrontottad. Te. Nem más.

2023. aug. 6. 11:11
 40/87 anonim ***** válasza:
100%

"A költözés nem opció, a gyerekeket nem fogom elszakítani apától"

Nekem ez a mondatod tette fel az i-re a pontot. Te ezt az embert nem szereted, nem azzal érveltél, hogy milyen jó vele, hogy ezt leszámítva egyébként jól vagytok, hogy mennyire értékeled és kötődsz hozzá. Az egyetlen érved a gyerekek voltak. Ez a dolog halott, kezded te is érezni és tőlünk vársz megoldást, aminek nem része, hogy felismered ezt és ennek megfelelően lépnél tovább. Hát akkor tűrj, más megoldás nincs.

2023. aug. 6. 11:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!