A ferjem egy eve apolja az anyukajat, aki àgyban fekvő.
Ramegy a hazassagunk. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Egy eve tart ez a vegetalas, tudataban van az anyosom es eldontotte o nem megy otthonba, a ferjem ugy ugral ahogy o futyul, egy nap 3 x megy hozza, kajat visz neki eteti tisztaba teszi… velem es a kisfiunkkal (5eves) egyaltalan nem tolt idot, egy ev alatt teljesen eltavolodtam a ferjembol, a kemia kihaloban. Ha szova teszem azt mondja onzo vagyok es nem ertem meg. Napi 9orat dolgozom, minden ramszakad itthon is, a gyerekkel kapcsolatban es mindennel
Kapcsolatban. Nem tudom mit tegyek, tobbszor szova tettem de en lettem lecseszve . De elfogyott a turelmem es energiam is. Elkoltozes is megfordult a fejemben.
#79: én még csak 61 vagyok, de már most megmondtam a három lányomnak, hogy ha esetleg demencia, vagy más szörnyű kór betámadna, akkor tegyenek be egy otthonba.
Nem kívánhatom senkitől, hogy feladja a saját életét, esetleg tizenévekre...
2022. okt. 10. 11:25
82/99 anonim válasza:
Abban a percben csomagoltam volna a férjem egy heti ruhát, amikor kiderült, hogy a lázas gyereket beültette a demens anyja mellé. Menjen oda, te még inkább rendezkedj be 2 fős családi működésre erre az időre és várd meg, hogy vissza akar-e menni hozzátok. Ez a helyzet a férjed anyján kívül senkinek nem jó. Ne várj túl sokat, én nem kínoznám ezzel a gyerekemet, többet érdemel. Nem mellesleg te is.
2022. okt. 10. 11:29
83/99 anonim válasza:
Maga a helyzet is már embertpróbáló, de az a mérhetetlen önzés, amit minden szereplő képvisel... na az teszi katasztrófálissá.
Anyuka: otthonba nem megy, ápoló nem kell
Feleség: ide nem költözik, nem segít semmit
Férj: csak az anyukájával foglalkozik
Itt senki nem próbál egy kicsit sem együttműködni. Ettől függetlenül nyilván nem egy idős, beteg embertől kell várni, hogy racionális döntést hozzon. Viszont társa sem vagy a bajban, az is biztos.
2022. okt. 10. 12:46
84/99 anonim válasza:
#83 Pontosan. A kérdező legutóbbi megnyilvánulásai alapján nyilvánvaló, hogy csak 100 őt igazoló választ akar valamire, amit már rég eldöntött, mert különben a családban kommunikálna, nem itt kérdezősködne.
2022. okt. 10. 12:48
85/99 anonim válasza:
Szerintem a férjed meg van rád sértődve, hogy nem segítesz neki az anyja ápolásában, és valószínűleg ugyane miatt hagyott fel a szexszel is.
2022. okt. 10. 15:08
86/99 A kérdező kommentje:
En kuldok neki minden nap enni, segitek ahogy tudok. A jelenletemmel nem tudok segiteni, ugyanis 7 tol 16 ig dolgozom minden nap, utana megyek a gyerekert, bevasarolok, fozok, takaritom a hazat. Sajnos igyis hullafaradt vagyok minden nap. A ferjemmel probaltam beszelni tobbszor, de csak azt hajtja , hogy nem vagyok megerto meg onzo vagyok… es ne mondjam meg neki, hogy mit csinaljon az anyukajaval. Nem hiszem, hogy ordogtol van dolog lenne, ha korhazban apolnak, ugyanugy latogathatnà. De mar igazabol belefaradtam, hogy errol beszeljek vele, mivel az elmult ket nap is veszekedessel telt es mindig en jovok ki belole rosszul, en vagyok a szemet….. es mar azt is a fejemhez vagta, ha ezert elhagyom , mert apolja az anyukajat akkor egy rohadt onzo szivtelen no vagyok… az, hogy nincd csaladi eletunk es lehet nem is lesz meg evekig az nem fontos..
2022. okt. 10. 18:52
87/99 anonim válasza:
#86 De azt ugye sikerült megérteni a rengeteg válaszból, hogy NEM ápolják kórházban az ilyet? Mert ezt ugatjuk elég régóta. Nagymamám totál ágyhoz kötött volt, esetleg ha pár hétre bevitték rehabilitációra vagy ápolási osztályra. Esély sem volt másra, mint járni hozzá, meg felfogadni valakit, aki naponta szintén 1-2 órára jár hozzá. Csak rajtad és a férjeden múlik, hogy a gyerek ebből mennyit lát, meg a nagyanyját mennyit milyen állapotban látja, és hogy osztjátok fel, esetleg ha férjednek van testvére, az ő családjával ezt az egészet. Baromi nehéz szituáció. De ha a férjed csak így kommunikál veled, és te meg úgy fogalmazol, hogy szerinte megmondod, "mit csináljon az anyukájával", akkor bizony ti nem tudtok egymással kommunikálni, és ezt most nem hibáztatás gyanánt mondom, csak szomorú. Mert egy jó házasságban az ilyet jó előre nyíltan meg kéne tudni beszélni, nem egy év után IDEGENEKTŐL INTERNETEN KÉRDEZŐSKÖDNI, a férjednek meg NEM LEPATTINTANI TŐMONDATOKKAL.
2022. okt. 10. 18:57
88/99 anonim válasza:
Egyébként ne haragudj, tudom, hogy a férj és a gyerek elvileg az első, de a saját családod mit mond erről a szituációról, azon kívül, hogy remélhetőleg rajtad kívül senkinek nem beszélnek róla? Ők hogy vélekednek? Baráti köröd? Mert engem mindig meglep, ha akármilyen házassági/kapcsolati problémával, főleg ilyen komolyságúval ehhez az oldalhoz nyúl az ember, ahol köztudottan hülye tinik élik ki magukat.
2022. okt. 10. 19:00
89/99 A kérdező kommentje:
Minden csaladtagom, aki belelat ebbe( a szuleim, testvereim) nekem adnak igazat. Ok latjak a helyzetunket es ok is azt mondtak ezt nem lehet igy csinalni
2022. okt. 10. 19:29
90/99 anonim válasza:
Hát, akkor válj el. Vannak szüleid, testvéreid, nem egyedül leszel a gyerekeddel, és amikor majd a te szüleiden a sor, nem fog lehúzni egy olyan férfi, aki már bizonyítottan bármit megtesz egy esendő családtagért. Nyilvánvalóan efelé hajlasz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!