Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A ferjem egy eve apolja az...

A ferjem egy eve apolja az anyukajat, aki àgyban fekvő. Ramegy a hazassagunk. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egy eve tart ez a vegetalas, tudataban van az anyosom es eldontotte o nem megy otthonba, a ferjem ugy ugral ahogy o futyul, egy nap 3 x megy hozza, kajat visz neki eteti tisztaba teszi… velem es a kisfiunkkal (5eves) egyaltalan nem tolt idot, egy ev alatt teljesen eltavolodtam a ferjembol, a kemia kihaloban. Ha szova teszem azt mondja onzo vagyok es nem ertem meg. Napi 9orat dolgozom, minden ramszakad itthon is, a gyerekkel kapcsolatban es mindennel

Kapcsolatban. Nem tudom mit tegyek, tobbszor szova tettem de en lettem lecseszve . De elfogyott a turelmem es energiam is. Elkoltozes is megfordult a fejemben.

2022. okt. 9. 14:57
 31/99 anonim ***** válasza:
62%
A férjeddel próbáltál erről higgadtan beszélni? Felnyitni a szemét hogy baj van otthon?
2022. okt. 9. 15:59
 32/99 anonim ***** válasza:
87%

Miért gondolja mindenki automatikusan hogy van örökség???

A férjem pl csak adósságokat fog örökölni az anyja után, akit évek óta mi tartunk el

2022. okt. 9. 16:00
 33/99 anonim ***** válasza:
21%

Milyen “mindenki”?

Nekem pl eszembe sem jutott, ahogy a többi 32-ből is csak egy valaki vetette fel és el is halt a téma.

Mindenki az erkölcsi részét boncolgatja - jogosan - a te kivételeddel.

2022. okt. 9. 16:12
 34/99 anonim ***** válasza:
85%
Azért messze nem mindegy ám, hogy a 90 éves nagyit kell ápolgatni 1-2 évig max, vagy a szellemileg tropa 60 évest még akár 30 évig… Csak magamból kiindulva, mire az én gyerekem 5 éves lesz az anyám még csak 58.
2022. okt. 9. 16:31
 35/99 anonim ***** válasza:
53%

Nagyon nehéz helyzet ez. Nem csak neked kedves kérdező, a férjednek is nagyon nehéz. Nincs más lehetősége, főleg ha falun laktok, mert ott az összes öregasszony az ablakba gyökerezik hajnali öttől, és tudni akarják ki-kivel-mikor.

Átéltem ugyanezt, csak felnőtt gyerekkel, úgyhogy talán könnyebb volt nekem.

Évekig ez ment, de tudomásul kell venni, hogy nincs választása a férjednek. Ha ez sikerül, neked is könnyebb lesz. Aztán meghalt az anyósom, s utána hónapokkal jött csak helyre a kapcsolatunk. Akkor meg neki kellett ehhez idő. Most meg olyan jó, mint előtte soha! Ne add fel!!!! Neki is teher ez, hidd el!!! Ha te sem leszel neki????

Meg tudod csinálni, erős vagy!

2022. okt. 9. 16:37
 36/99 anonim ***** válasza:
15%

Nem értem, hogy szerinted mit tehetne a férjed? Hagyja az anyját meghalni a saját mocskában, aztán leüli a büntetést?

Van egyáltalán arra 5-10 milliótok, hogy betegyétek a mamát egy otthonba? Vagy van rá havi 250-300 ezer, hogy a 24 órás ápolást biztosítani tudjátok?

Azt most figyelembe se vegyük, hogy a mama ebbe bele se megy. Most nézzük csak azt az egyszerű esetet, mikor belemegy.

Gyámság alá helyeztetni megint nem két fillér, ügyvédet nem árt hozzá fogadni, plusz a szakvélemények. Az nem indokolja, hogy a családnak útban van, és nem akarnak vele kínlódni.

Mi van, ha nincs szerencsétek, és elél még 20 évig? Nem fogja tudni ápolni is meg ellátni is a férjed. Idővel kénytelen lesz ápolásin otthon maradni vele.

Amúgy mit nyersz, ha elváltok? Egyáltalán nem fogja az ajtót se rád nyitni, és ha ápolásin lesz, akkor a gyerektartást is elfelejtheted. Abból a minimális alamizsnából mennyit ítélnének meg?

Egy ilyen helyzet valóban próbára teszi a házasságot. Te pedig elbuktál. Ahelyett, hogy támogatnád a férjed, miközben gondozza a beteg anyját, inkább követelőzöl meg hisztizel. Válni akarsz meg vinni q gyerekeket. Mi van, ha erre a férjed annyit mond, hogy rendben, menjetek. Ez a viselkedés a legjobb házasságnak is megássa a sírját. Nem hiszem, hogy ezek után a férjed helyre akarna hozni bármit.

Aki meg kardoskodik, hogy ő majd bezzeg önként és dalolva megy otthona, az remélem elkezdte félretenni az árát is. 5-10 millió a beugró, plusz a havidíj, és ha szerencséd van, néha lesz aki rád néz.

2022. okt. 9. 16:44
 37/99 anonim ***** válasza:
18%

Volt neki hely elintezve az apolasi osztalyon

És? Ott sem lehet haláláig...

2022. okt. 9. 16:46
 38/99 anonim ***** válasza:
81%
Hagyd hadd menjen, koltozzon oda anyukahoz, elobb vagy utobb eszreveszi, hogy a sajat csaladjat elhanyagolta, akkor majd bankodhat
2022. okt. 9. 16:51
 39/99 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, nem várhatod el, hogy önként menjen kórházba (egyrészt mert ez nem igényel kórházi kezelést, ha gyógyszerelve van, max egyéb intézményes ellátást). Másrészt pedig előrehaladott Parkinson már idegrendszeri tüneteket is okoz. (nem pedig paranoid skizofrén, mint valamelyik gyk-tudós megállapította).
2022. okt. 9. 16:52
 40/99 anonim ***** válasza:
69%
Fú, én ezt nem bírnám az biztos. Valami otthonba kéne rakni, ahol figyelnek rá, aztán talán már nem sokáig lesz nyűg. Mama helyébe, ha épp tiszta vagyok öngyilkos lennék, mert nem akarnám ennek kitenni a gyerekemet. Nehéz dolgok ezek, de ez így megkeseríti az életeteket, nem erről kéne szólnia, a ti életeteknek rólatok kell szólnia, nem egy másik ember ápolásáról. Önzőség vagy nem, meg kell húzni a határokat, nem pedig mártírkodni, önként vállalni a szenvedést, semmi értelme. Mamának egy otthonban a helye.
2022. okt. 9. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!