Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A ferjem egy eve apolja az...

A ferjem egy eve apolja az anyukajat, aki àgyban fekvő. Ramegy a hazassagunk. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egy eve tart ez a vegetalas, tudataban van az anyosom es eldontotte o nem megy otthonba, a ferjem ugy ugral ahogy o futyul, egy nap 3 x megy hozza, kajat visz neki eteti tisztaba teszi… velem es a kisfiunkkal (5eves) egyaltalan nem tolt idot, egy ev alatt teljesen eltavolodtam a ferjembol, a kemia kihaloban. Ha szova teszem azt mondja onzo vagyok es nem ertem meg. Napi 9orat dolgozom, minden ramszakad itthon is, a gyerekkel kapcsolatban es mindennel

Kapcsolatban. Nem tudom mit tegyek, tobbszor szova tettem de en lettem lecseszve . De elfogyott a turelmem es energiam is. Elkoltozes is megfordult a fejemben.

2022. okt. 9. 14:57
 61/99 anonim ***** válasza:
79%

Nem olvastam el minden választ, de leírom a véleményemet.

Értem én, hogy a mama fontos, de nézzen szembe férjed a tényekkel: a maminak van még vagy 5 éve, hogy így eléldegéljen aztán puff neki.

Viszont az 5 éves fiad és te is még sok-sok évig fogtok élni.

Valahogy világosítsd fel a férjedet, hogy ti fontosabbak vagytok a mamánál. Ti vagytok a jövője. Ha ezt elhalasztja, akkor lesz egy fia, aki meg se ismeri és a fiad felnőtt korára nem lesz lelkileg egészséges, mert nem kapja meg azt a stabilitást, amit meg kell kapnia. Persze, fel fogod tudni nevelni, de mindig ott lesz a fejében, hogy apának nem ő a legfontosabb.

Ahogy neked is kell segítség a fiad nevelésében és neked is szükséged van a férjedre, mint lelki társra. Így teljesen elhidegültök egymástól, nem lesz meg a közös hang, megváltoztok és meggyűlölitek egymást.

Napi 30 perc semmire nem elég, max veszekedésre.

Ennél lehet jobb, ha egyedül neveled fiad stabil háttért biztosítva, minthogy néha a férjed hazanéz...

De persze ezt egyedül neked kell eldöntened a férjeddel.

Egy házi gondozót kell felfogadni, aki akár ott is alszik - ha tetszik a mamának, ha nem.

Vagy, a mami költözzön hozzátok... ami rengeteg, de rengeteg hátránnyal járna, de ez is egy lehetőség.

2022. okt. 9. 18:31
 62/99 anonim ***** válasza:
83%

"Álszent népség vagytok! Ti sem bírnátok, csak játsszátok az eszeteket!"

Vagy: Volt, aki végigcsinálta, és tudod, a másiknak se legyen jobb.

Ha ő szopott, szopjon más is.

2022. okt. 9. 18:58
 63/99 anonim ***** válasza:
52%

#62:

Nekünk egyértelmű volt, hogy anyosom az agyvérzése után hozzánk költözik. Fun fact: a ház az enyém, esküvő előtt is az volt. Tehát még csak az se igaz, hogy ugyanúgy a férjem háza. Mármint jogi értelemben.

Nem mindig volt felhőtlen a viszony, és nem is állítom, hogy rózsaszín habos lányregény volt élete végéig ápolni. De ilyen fel se merült, hogy válni fogunk, mert alig látjuk egymást.

A gyerekeknek is jobb volt így. Mindkét szülő meg a nagyi is ott volt nekik. Amíg tettük a dolgunk, tudtunk beszélgetni, meghallgatni egymást, segíteni egymásnak. A nagymama is: krumplit pucolt, mird hazáértünk. Szegény egész délelőtt csinálta, lassan óvatosan, de ő is tudta, hogy csak úgy boldogulunk, ha mindenki segít. Többek közt a lakása is ki volt adva, ami plusz pénzt jelentett, így mindketten tudtunk délelőtt dolgozni. Ebből tudtunk fizetni egy nyugdíjas vedőnőnek, aki délelőtt egy-egy órára átjött, és nála is csöngött a telefon, ha a mi munkaidőnkben baj volt otthon.

3 évig ápoltuk anyósomat. Nem volt egyszerű, még egyszer hangsúlyozom, de jobb megoldás, mint az, ha kettészakad a család, vagy elváltunk volna.

Ettől függetlenül: ha te ezt nem tudod elviselni, akkor meg válj el. Ki tudja, hogy hány év még. Nem fogtok rá megoldást találni. Te ki tudsz szállni. A férjed meg mehet lakni az anyjához. Neki is kevesebb teher marad.

2022. okt. 9. 18:58
 64/99 anonim ***** válasza:
96%

64-es: Itt nem egy agyvérzés utáni mama ápolásáról van szó.

Aki foglalkozott vagy csak találkozott demens/ Parkinson-kóros vagy paranoiás emberrel, az tudja, hogy mennyi stresszel jár és mennyire megterhelő az ápolásuk. Van, amelyik ön- és közveszélyes. Simán felgyújtja a házat. Mamám mesélte, hogy mikor ő ápolta az anyósát, akkor az anyós lepisilt mindig mindent, rengeteget óbégatott éjszaka, dobálózott fazekakkal, ette a tyúkkakit stb. Én anyósom idősek otthonában dolgozik és borzalmas dolgokat tesznek meg az öregek. Van amelyik kihúzza a másik katéterét és kenegeti a terméket a falra... Van olyan idős, amelyik szó szerint verekedik, üti őket, odacsap stb. És lehetne órákig írni, hogy mikre képes a demencia és hasonló kórok.

Szóval nem, szerintem egy 5 éves kisfiúnak nem kellene ezt látni és átélnie.

2022. okt. 9. 19:23
 65/99 anonim ***** válasza:
30%
Beszeljetek meg, hogy egyszer o megy az anyukajahoz, egyszer te. Igy o lehet a fiatokkal is, ot is latja, es latni fogja azt is hogy te milyen remek tarsa vagy neki, es akkor szerintem el fog kezdeni gondolkodni, hogy igenis valamit valtoztasson. Igy erezni fogja, hogy kevesebb teher van rajta, akkor biztoss o is alkalmazkodobb lesz
2022. okt. 9. 20:29
 66/99 anonim ***** válasza:
97%

Kíváncsi vagyok, hogy aki itt önzőzik, ápolt-e valaha magatehetetlen családtagot! Mondani baromi könnyű.

Anyukát nem kell elfekvőbe rakni, de napi 1x megy ki egy szociális ápoló ingyen, plusz fel lehet fogadni (akár félnapokra is) ápolót.

A gyereknek is szüksége van az apjára, ahogy az anyjának a férjére.

Meg kellene találni az egyensúlyt, nem szabad egy egész családnak rámennie egy hozzátartozó ápolására.

2022. okt. 9. 20:45
 67/99 anonim ***** válasza:
89%
#67: 👍👍👍
2022. okt. 9. 20:59
 68/99 Darius- ***** válasza:
91%
Aldatlan allapot, ha magat nem tudni képes ember van a csaladban. De a napi harom latogatas sok. Kell lennie a Parkynson korosokkal foglalkozo intézménynek, ahol ellatjak vagy lehet megfogadni apolonot. O mar valasztott és nem az uj csaladjat. Igy nem érdemel meg titeket.
2022. okt. 9. 23:08
 69/99 anonim ***** válasza:
7%
#69 Jó nagy idiótaságot írtál te is. Igen, az a normális egy kapcsolatban, ha kölcsönös az elköteleződés, egészséges esetben a férj-feleség kapcsolat a legszorosabb, még a feleség és a saját gyereke közöttinél is fontosabb. Ezen egyébként a házasságok nagy része megbukik, pont ezért okoz ilyen konfliktust egy ilyen nehéz helyzet, mert ennek kölcsönösen ki kellene alakulnia még a házasság előtt. Viszont, az, hogy a saját családom az első, nem jelenti azt, hogy minden pillanatban ők az első gondolatom, meg azt sem, hogy teljesen hátat fordítok mindenki másnak. Itt alapból azt kéne, hogy a kérdező és a férje közösen megbeszélik, mi legyen a nagymama állapota miatt kialakult helyzet, hogy kezelik. Az, hogy ezt nem beszélték meg, mindkettőjüknek ugyanannyira a sara, csak az asszonykának volt annyi kurázsija, hogy az interneten idegenektől várja a megerősítést, mert a férje semmit nem csinál szerinte értük. Gondolom a család eltartásáért azért dolgozik mellette, van neki is ezer problémája, erre még otthon is csak a szemrehányást kapja támogatás helyett.
2022. okt. 9. 23:12
 70/99 anonim ***** válasza:
53%
69! Igazad van!
2022. okt. 9. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!