Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A ferjem egy eve apolja az...

A ferjem egy eve apolja az anyukajat, aki àgyban fekvő. Ramegy a hazassagunk. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egy eve tart ez a vegetalas, tudataban van az anyosom es eldontotte o nem megy otthonba, a ferjem ugy ugral ahogy o futyul, egy nap 3 x megy hozza, kajat visz neki eteti tisztaba teszi… velem es a kisfiunkkal (5eves) egyaltalan nem tolt idot, egy ev alatt teljesen eltavolodtam a ferjembol, a kemia kihaloban. Ha szova teszem azt mondja onzo vagyok es nem ertem meg. Napi 9orat dolgozom, minden ramszakad itthon is, a gyerekkel kapcsolatban es mindennel

Kapcsolatban. Nem tudom mit tegyek, tobbszor szova tettem de en lettem lecseszve . De elfogyott a turelmem es energiam is. Elkoltozes is megfordult a fejemben.

2022. okt. 9. 14:57
 71/99 Darius- ***** válasza:
65%
71- Szia, koszonom szépen
2022. okt. 9. 23:48
 72/99 anonim ***** válasza:
95%

Abban a pillanatban elköltöznék, amikor felmerül benne, hogy odaköltözteti az anyját.

Ápoltam beteg idős embert (papámat, "csak" 2 éven keresztül), de köszönöm, egyszer elég volt belőle.

Ha a mama odamegy

1. neked kell majd ellátni, mert te vagy a nő!

2. nektek kell mindenben alkalmazkodni hozzá (a saját házatokban)

3. simán élhet még 10-15 évet teljes leépüléssel, tehát addig nem lesz életetek

Fogadjatok ápolót, vagy bármi, igen, erre rá fog menni a házasságotok, és nem miattad!

2022. okt. 10. 09:42
 73/99 anonim ***** válasza:
86%
Nem választás kérdése. Aki nem tiszta elméjű már, annak 24 órás felügyelet kell. Aki vele együtt lakik, ott egyikük nem dolgozhat, mert a demens ember mellől nem lehet elmászkálni, ahogy itt vki írta, önveszélyes is, és baleset esetén ugyanúgy felelősségre fogják vonni a fiát, ha dolgozni elmegy és egyedül hagyja a mamát, mintha kisgyereknek esne baja emiatt. Szóval vagy intézet, vagy a fia feladja a pénzkeresetet, és hozzá költözik. A házasságnak már vége, nem tudom, miből akar élni a fiú, ha az anyját nem küldi otthonba. Más családoknál az asszonyt veszik ki a munkából, és fogják be 24 órás szolgálatba, akinek így aztán öregkorára nemigen lesz nyugdíja. Itt a feleség nem hagyja magát, ez is ritkaság.
2022. okt. 10. 09:51
 74/99 anonim ***** válasza:
90%
Ha a fiú odaköltözne a mamához, ahogy a néni kéri, egészen hamar, 2-3 hónapon belül mindjárt rájönne, hogy az otthon a megoldás, mert fullosan kikészülne a betegfelügyelet meg a munka kettős darálójában. Talán épp erre a lökésre volna szüksége a férjednek, hogy képes legyen észszerű döntésre jutni.
2022. okt. 10. 10:04
 75/99 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem le kellene ülnöd a férjeddel egy utolsót beszélgetni: én úgy vélem, szép dolog az anyja ápolása, de nem azon az áron, hogy ennek minden mást alárendel. Nem teheti meg. Gyereke van és felesége, nem teheti be az élete ezen részét a fiókba, hogy kivegye, amikor majd úgy adódik! Vannak kötelezettségei a Ti irányotokba is, elsősorban a gyereke irányába. Őt nem egyedül vállaltad, a gyereknevelés minden nyűgjével együtt. Nem az asszisztense vagy, a gyerek se elemes, hogy kivegye, és majd visszategye, ha esetleg apát akar majd játszani. Találjátok meg együtt - és nem ő egyoldalúan - meg az arany középutat, mert ez így nem élet, és nem lesztek előrébb, ha lerobban az egészsége is, és Te sem vagy köteles tűrn, hogy csak egy kiszolgálószemélyzetet jelents neki azért, mert anyuka nem akar kórházba menni, és nem akar idegent maga körül. Neki is vanank igénye, de nektek is. Ha csak az övéit akarja szolgálni, akkor tegye azzal a tudattal, hogy neked is akkor annyira lesz ő fontos, mint neki te, és kilépsz mögüle!
2022. okt. 10. 10:05
 76/99 anonim ***** válasza:
24%

Nehéz ez, mert mindenki másképp viseli az ilyen dolgokat...

Én azt tudom csak elmondani, én-MI mit tennénk, de te azt számításba se vennéd. Azt is megértem, egy életed van, ő nem a te anyukád, biztos nem volt vagy van olyan kapcsolatod vele, de valamit tennetek kell hogy megoldódjon ez a dolog.

Én is fogadnék mindenképpen ápolót, akkor is, ha nem akarja mert ez a legjobb és legtöbb, amit tenni tudtok, ha nem szeretne otthonba menni, amit teljesen megértek.

A ferjeddel beszéld meg, vegyen komolyan, mert te is számítassz, de ne tűnj "önzőnek".

Nehéz tanacsot adni így, hiszen én teljesen másképp cselekednék. Másképp cselekedtünk ilyen helyzetben, mi a férjemmel mindegyik szülőhőz nagyon közel álltunk, mikor az apukája nem rég meghalt, előtte rendszeresen gondoztuk, ketten és közösen, eszünkbe se jutott öregek otthonába adni, és az ápolónőre se volt szükség mert megtudtuk ketten oldani. Mindezt azért tettük, mert nagyon szerettük őt, és kérdés se volt az hogy az ellenkezőjét tegyük ennek. Ez nálunk természetes, nem elvárt, hanem természetes. Nyilván hatalmas teher ez, ezért nem lehet elvárni tőled azt hogy másképp érezz, de nem lehet, az is megoldás lenne ha ti is többször mennétek a ferjeddel?

2022. okt. 10. 10:09
 77/99 anonim ***** válasza:
94%
Ha pelenkázni kell, akkor nem lehet napi egy látogatással elintézni, nem csoda, hogy a férfi napi 3x megy tisztába tenni az anyját. Egyébként barátéknál a beteg mamához havi 400 ezerbe került két ápoló, akik 12-12 órát voltak vele, de így is minden éjjel felkeltette az ápoló a családot, hogy a mamát emelni kell, mert elesett, és egyedül nem bírja felkapni. Végül intézet lett belőle, mert a 400 ezret nem tudták így fizetni.
2022. okt. 10. 10:21
 78/99 A kérdező kommentje:
Sem az apolo sem az otthon nem johet szoba, mert a ferjem tiltakozik, illetve leraz kb … nem akar beszelni a dologrol. Azt mondja apolasra szorul az anyukaja ez van. Mar legutobb sirva hivtam fel, mert a gyerek beteg es lazas volt , de nekem muszaj volt jonnom dolgozni, es felhivtam oket es a gyerekkel ott volt az anyukajanal, ahelyett , hogy otthon pihent volna orakig nezte , hogy az apja apolgatja mamit. Annyira merges vagyok mar, hogy hiaba mondom , hogy talaljon megoldast, csak az a valasz jon, higy majd eljon az az ido is. De mar elegem van, nem lehet meggyozni … az anyukaja lelkileg zsarolja, biztos hogy ez lehet a dologban. Jaa es en nem fogom apolni az anyukajat, es nem koltozhet hozzank. Van erre megfelelo hely, ahol ezt csinaljak, en nem hiszem , hogy az en dolgom lenne napi 9ora munka mellett plusz a gyerek mellett csinalni…
2022. okt. 10. 11:16
 79/99 anonim ***** válasza:
95%
Istenem csak idáig ne jussak el öreg koromra hogy tönkre tegyem a gyerekeim életét. Ha kirepültek, biztosan elkezdek gyűjteni egy jó öregek otthonára.
2022. okt. 10. 11:16
 80/99 A kérdező kommentje:
Ha mami annyira szeretne a fiat nem is varna el ezt tole, hogy lehet egy anya ilyen, hogy latja, hogy a fia kb hullafaradt mar de meg ejjel is hivogatja, illetve a beteg unokaja sem erdekli, hogy nem tud pihenni. Nekem felkellene adnom a munkamat miatta? Hat nem fogom ezt tenni. Ne egy 80 eves demens asszony iranyitsa mar az eletunket …
2022. okt. 10. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!