A ferjem egy eve apolja az anyukajat, aki àgyban fekvő. Ramegy a hazassagunk. Mit tegyek?
Egy eve tart ez a vegetalas, tudataban van az anyosom es eldontotte o nem megy otthonba, a ferjem ugy ugral ahogy o futyul, egy nap 3 x megy hozza, kajat visz neki eteti tisztaba teszi… velem es a kisfiunkkal (5eves) egyaltalan nem tolt idot, egy ev alatt teljesen eltavolodtam a ferjembol, a kemia kihaloban. Ha szova teszem azt mondja onzo vagyok es nem ertem meg. Napi 9orat dolgozom, minden ramszakad itthon is, a gyerekkel kapcsolatban es mindennel
Kapcsolatban. Nem tudom mit tegyek, tobbszor szova tettem de en lettem lecseszve . De elfogyott a turelmem es energiam is. Elkoltozes is megfordult a fejemben.
"egy rohadt onzo szivtelen no vagyok"
Szerintem kérdezd meg tőle, hogy ő milyen apa és férj akkor?
Mert te abban a tudatban vállaltál/szültél gyereket, hogy ő veled lesz, ő is neveli majd és apa lesz, családfő. Azért házasodtál vele össze, hogy veled legyen és családot alkossatok együtt.
Szerintem költözz el az egyik családtagodhoz a kisfiaddal, aki tud segíteni fiad nevelésében és úgy neked is kevesebb teher lenne a válladon. Nem kell elválni, de mondd meg, hogy neked is segítség kell, nem csak anyósodnak. Sőt, a fiadnak is segítség és apa kell. Ha nem tudja ezt megadni, akkor nincs értelme együtt szenvedni. Neki is jobb lesz, mert akkor 100%-osan fog tudni anyjára felügyelni, ha már ő a legfontosabb.
Azt azért megkérdezhetem, hogy milyen korosztály vagytok? A mama mennyi idős?
Kérdező: szerintem teljesen igazad van. A férjed beszűkült és nem látja át, hogy a családotok élete rámegy a helyzetre a mama miatt. Gyakorlatilag egyedül hagyott a közös gyereketekkel, hiába papíron még a férjed. Az, hogy mindennek lehord ha emiatt elhagyod, azt mutatja hogy ugyanúgy próbál zsarolni téged, mint őt az anyja. Ne engedj ennek mert a te és a fiad élete is rámegy. Legjobb döntés lenne külön mennetek. Ő választotta ezt.
Tudom miről beszélek, ápoltam demens-daganatos családtagom 2 évig. Édesanyám megmondta, hogy ha vele ilyesmi történne, otthonba menne mert látja hogy tönkre teszi az ilyesmi az ember életét. Már nem olyan világ van mint rég, amikor még több generáció lakott együtt és a beteg idős hozzátartozót tudta ápolni a meny, mert nem dolgozott, együtt laktak és ez volt az elfogadott. Manapság ezért vannak ellátó intézmények és aki ezek után ágyban fekvőként ragaszkodik ahhoz hogy a gyereke otthon pelenkázza, ő az önző és beszűkült. Attól hogy gyereket szült, nem jogosítja fel rá hogy az életét tönkre tegye.
Nagy baj hogy ezt nem látja át a férjed és zsarol. Ő is eléggé beszűkült. Sajnálom hogy így alakult, de nem lesz jobb. Én elhagynám attól függetlenül hogy minden szmét krva lennék, mert gyakorlatilag feláldozza a családotokat. Együtt vállaltatok gyereket, és gyakorlatilag most egyedül neveled. Ez veled szemben hol fair? A mama ellátásához vannak megfelelő helyek, a gyereketek viszont úgy nő hogy nincs apja. Ha elhagynád, legalább nem stresszelne folyamatosan hogy leszr a férjed.
Sziasztok!
Azota otthonban van az anyosom, mert teljesen demens lett. Szoval a helyzet “megoldodott”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!