Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy tudnám megértetni vele?

Hogy tudnám megértetni vele?

Figyelt kérdés
A férjemmel 10 éve vagyunk együtt, kertes házban élünk. Van egy cicánk (6 éves) aki benti, nem szokott kint lenni sose. Na most apósom ezt az információt nem tudja feldolgozni, és képtelen bezárni a bejárati ajtót amikor kimegy rajta vagy bejön épp. Mindig ezen stresszelek amikor jönnek hozzánk hogy a cicám ki ne szökjön. Szóltam már neki vagy 10x minimum és mindig rácsodálkozva visszakérdez hogy van macskátok? Azért 6 év alatt rájöhetett volna már erre. Egyébként sem szeretem ha nyitva az ajtó mert rengeteg légy jön be a házba, nálam alap hogyha másnál vagyok az ajtót bezárom magam után. Hogy tudnám minden konfliktus nélkül szépen elmagyarázni neki ezt úgy hogy végre felfogja? Az is megfordult a fejemben hogy már direkt csinálja, nehezen hiszem hogy ennyire nem érti meg ennyi idő után.

2022. júl. 22. 07:19
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
21%
Hát nézd... A cica biztonsága érdekében zárd el. Apósodat meg ignoráld.
2022. júl. 22. 08:08
 12/52 A kérdező kommentje:
Hát ha tudom hogy több időt lesznek nálunk be szoktam zárni a cicát az egyik szobába, de annyira nem örülök ennek a megoldásnak mert nem járhat szabadon a cicám a saját házában.
2022. júl. 22. 08:16
 13/52 anonim ***** válasza:
90%

Apám kb. így áll a macskakérdéshez. Mi 2. emeleti lakásban lakunk, folyamatosan olyan okosságokat mond, hogy miért nem nyitom ki az ablakot, nem baj, ha kiülnek oda.

(Szoktam szellőztetni. Hosszasan úgy van nyitva az ablak, hogy az egyik redőnyt leengedem, rövidebben pedig úgy, hogy addig kicsukom őket abból a helyiségből.)

Ő szerinte is rossz a macskáimnak bent, meg az ivartalanítást is hülyeségnek tartja. Nála a háziállat csak legyen, ahogy van, ha beteg, nem vinné orvoshoz.

Ha nyaralni mennénk, rá biztos nem bíznám a cicáim ellátását, mert tuti kitárná az ablakokat.

Szerintem a férjednek kellene eligazítani az öreget, ahogy én tettem a saját apámmal.

2022. júl. 22. 08:23
 14/52 anonim ***** válasza:
100%
Ezért mondom, hogy meg kell húzni a határokat. Ha valaki többszöri kérésre sem képes viselkedni, akkor ki kell dobni a fenébe. Persze így, hogy a férjed családjáról van szó, jó lenne, ha tököt növesztene, és ő rendezné el ezt a dolgot.
2022. júl. 22. 08:26
 15/52 A kérdező kommentje:
Igen, én is arra gondoltam hogy inkább neki kéne mondani, hátha úgy hatásosabb lenne. Az a baj hogy ő legyint az ilyenekre és annyival lerendezi hogy ő ilyen, hagyjam rá. Mármint nem csak ebben a témában hanem bármiben amikor felhívtam rá a figyelmét hogy mekkora bunkó módon viselkednek velem a szülei.
2022. júl. 22. 08:29
 16/52 anonim ***** válasza:
80%

Öööö, bocsánat, hogy mi van?

Valaki bejön az ÉN házamba, ahol ki-be mászkál és nyitva hagyja az ajtót?

Te meg csak hagyod?

Jövő héten már a szádba is kakálhat, mert te úgyis eltűrsz mindent?

Hát baszki, hozzám az jön be, akit ÉN beengedek, rokont is zavartam már el az ajtótól, mert mondtam neki, hogy ne jöjjön és mégis jött. hívás nélkül érkező barátot se engedtem be, nem érdekelt, hogy 40 km-t vezetett, mert nem jelezte előre, hogy jön.

Ha valaki bejön, azt ÉN engedem be és biztos, hogy nem fog összevissza kóricálni ki-be, komolyan nem is értem ezt a szituációt!

Ha ilyen tahó, meg is mondanám neki, hogy ne jöjjön ide, majd a férjem megy hozzá, ha akar!

Ha másra nem is gondoltok baszki, simán bemehet egy betörő, ilyen primitív egoharc közben ez egyik okosnak sem jut az eszébe?

2022. júl. 22. 08:34
 17/52 anonim ***** válasza:
88%
Ebben az esetben a probléma a férjed. Neki nyilván nagyon kényelmes, hogy nem kell konfrontálódni, te pedig nyelsz. Vele kellene valahogy megbeszélned, hogy hol a határ, mit vagy hajlandó tolerálni és mit nem.
2022. júl. 22. 08:34
 18/52 anonim ***** válasza:
13%

"Mondjuk a férjem is elmagyarázhatná neki ezt, mert mindig csak én szólok érte. Lehet őt kéne megkérni hogy legyen szíves az apjával beszélni erről."

Gratulálok Einstein, 6 év után eszedbe jutott egy olyan gondolat, aminek rögtön az első alkalommal kellett volna, ha te már ilyen puding vagy.

Fúúú öcsém, komolyan a falat kaparom, hogy milyen életképtelen emberek vannak...

2022. júl. 22. 08:36
 19/52 anonim ***** válasza:
79%

Nekem 14 éve van benti macskám, és anyós-após azóta ájuldozik miatta.

A kedvencem az volt, mikor egy karácsonyi buli előtt átjöttek segíteni készülődni, és apósom hozzávágott a macskához egy terítőt, mert szerinte ÚGY NÉZETT, mint aki fel akar ugrani az asztalra. Ezzel a mozdulatával leverte és ripityára törte a gyerek karácsonyi dekorkacatját, ami a saját zsebpénzéből vett a vásárban, és fél órát bőgött.

Após nyilván nem értette, mi a baj, hiszen az a büdös macska!!!!!!

Nem fogsz tudni ezen változtatni....

2022. júl. 22. 08:36
 20/52 anonim ***** válasza:
5%

"Egyébként sajnos tényleg bunkó meg primitív, emellett tudom hogy lenéz engem, sokszor úgy beszél velem mint aki totál hülyének néz."

Az is vagy...

2022. júl. 22. 08:37
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!