Hogy tudnám megértetni vele?
Ha gyakran járnak hozzátok tegyetek az ajtóra ajtózárót, kemény négyezer forint körüli összegért lehet kapni.
Megbeszélni vele azután, hogy ezerszer elmondtad reménytelen, valószínűleg egyszerűen nem éri el az ingerszintet nála ez a kérés, és otthon is mindig tárva-nyitva hagy mindent.
Szerintem is direkt csinálja. Egyrészt azért, amit az első válaszoló leírt, másrészt vannak emberek, akik nem tudják elfogadni azt, hogy ha egy állatról úgy gondoskodsz, ahogy KELL, vigyázol rá. Én is kertes házban lakom, a cica nem mehet ki. Sajnálom, mert tudom, hogy rengeteg ingerről lemarad, de mivel a macskabiztos kerítést még nem sikerült kivitelezni, nem mehet ki!
Felejtsd el a "konfliktusmentesen" igényedet, ő az, aki miatt nem lehet a konfliktust elkerülni. Kénytelen vagy megtenni a lépéseket (automata ajtóbehúzó pl, após kitiltása a picsába, stb.) mert azzal nem számolhatsz, hogy ő megfogadja amit kérsz.
Bunkó, primitív emberrel (apósod láthatóan az, ha a saját otthonodban nem tartja tiszteletben a kérésedet) nem lehet konfliktusmentesen rendezni ezt a dolgot. A helyedben a cica érdekét nézném, mert felelős vagy érte, és bizony komoly baja eshet, ha kiszökik. Főleg egy korábban kizárólagosan benti macska teljesen védtelen odakint.
Két lehetőség van: vagy a férjed beszél vele (ha hajlandó rá), vagy meg kell mondani apósnak, hogy nem látjátok szívesen a viselkedése miatt. Veszekedés nélkül nem fog menni sajnos, de nekem fontosabb lenne a macska biztonsága, mint a bunkó apósom önérzete.
Én is szeretnék majd cicakifutót a cicának, már megkaptam azt is apósomtól hogy szegény macskám börtönben él. Szóval csak felfogta hogy van cicám. Nekik is volt macskájuk de nekik kint volt és fogyóeszköz volt, aki sajnos el is fogyott..
Mondjuk a férjem is elmagyarázhatná neki ezt, mert mindig csak én szólok érte. Lehet őt kéne megkérni hogy legyen szíves az apjával beszélni erről.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!