Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy tudnám megértetni vele?

Hogy tudnám megértetni vele?

Figyelt kérdés
A férjemmel 10 éve vagyunk együtt, kertes házban élünk. Van egy cicánk (6 éves) aki benti, nem szokott kint lenni sose. Na most apósom ezt az információt nem tudja feldolgozni, és képtelen bezárni a bejárati ajtót amikor kimegy rajta vagy bejön épp. Mindig ezen stresszelek amikor jönnek hozzánk hogy a cicám ki ne szökjön. Szóltam már neki vagy 10x minimum és mindig rácsodálkozva visszakérdez hogy van macskátok? Azért 6 év alatt rájöhetett volna már erre. Egyébként sem szeretem ha nyitva az ajtó mert rengeteg légy jön be a házba, nálam alap hogyha másnál vagyok az ajtót bezárom magam után. Hogy tudnám minden konfliktus nélkül szépen elmagyarázni neki ezt úgy hogy végre felfogja? Az is megfordult a fejemben hogy már direkt csinálja, nehezen hiszem hogy ennyire nem érti meg ennyi idő után.

2022. júl. 22. 07:19
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:
Én úgy vettem észre hogy próbál kimaradni ezekből a konfliktusokból, ezért nem mond semmit. Bár ő is nagyon odafigyel a cicára meg ő is volt már hogy szólt hogy az ajtót zárják be, de nem mondta hogy a cica miatt.
2022. júl. 22. 09:10
 32/52 anonim ***** válasza:
11%
A mi macskánk 4 éves múlt, kinti cica és semmi baja. Sosem idegeskedünk miatta, megbízunk benne. Igenis el kell fogadni, hogy a macskákban veleszületett dolog a területükhöz való ragaszkodasuk. A macska a kutyával ellentétben csak megengedi, hogy az ember a gazdája legyen, sosem fog úgy ragaszkodni a gazdájához, mint a területéhez. Ezért nélkülözhetetlen a macska életében a csavargás, minden nap több hektárnyi területet képesek bejárni. És pontisan ezért ér fel egy kínzással, ha bent tartod a macskádat, megfosztod tőle azt, ami számára a legtermészetesebb. Ez olyan, mint amikor téged nem engednek megmosakodni, egyszerűen KÍNZÁS. Ha ennyire fontos számodra, hogy a kedvencedet a közeledben tudhasd, akkor inkább tartsál kutyát.
2022. júl. 22. 09:16
 33/52 A kérdező kommentje:
A kérdés szempontjából: ha kutyám lenne akkor lehet a kaput hagyná nyitva mindig. :)
2022. júl. 22. 09:20
 34/52 anonim ***** válasza:
82%

16-18-as ugyanaz vélhetőleg, attól tartja magát nálad többre, hogy goromba és marhára nem spontán.

Amúgy meg teljesen a 25-össel értek egyet, annyi aprosaggal, hogy ha a férjed nem lép, akkor lépnék én, nem alkalmazkodva ahhoz, hogy szerinte egy fehernep nem szólhat hozzá.

Én is találkoztam ilyennel, abszolút nem volt igaza, de a családja nekem rontott, hogy hogy beszélek az apám korú emberrel. (A bérelt ingatlanban, amit a fia adott ki méricskélt éppen valamit, mikor hajnalban mentem ki vécére. Kicsit meglepődtem.)

Szóval hajrá, kérdező!

(Off: A macska kérdésben pedig kinti tartás párti vagyok, de nem érvelek, mert nem ez a téma.😀)

2022. júl. 22. 09:22
 35/52 anonim ***** válasza:
11%
A 33-as válaszod zseniális!
2022. júl. 22. 09:23
 36/52 anonim ***** válasza:
0%
Nézd kérdező, lehet.m hogy apósod egy paraszt, de te megy állatkínzó vagy.
2022. júl. 22. 09:34
 37/52 anonim ***** válasza:
12%
Reagálnál esetleg az elején javasolt ajtózáróra is? Miért nem jó, ha az ajtó magától becsukódik, és nem kell minden alkalommal balhézni miatta?
2022. júl. 22. 09:36
 38/52 A kérdező kommentje:

Nekem is fogy a türelmem, volt már hogy kiosztottam jobban, de akkor nem szólt semmit rá. Persze ugyanúgy nem fogja fel, de mégis mit mondjak? Hogyha nem bírod bezárni az ajtót akkor inkább maradj kint és be se gyere rajta?

A férjem amúgy nem ilyen, de az apja tényleg lenézni a nőket, náluk minden házimunkát a felesége csinál, ő meg még ígyis képes leordibálni érte. (Ilyen pitiáner dolgok miatt hogy pl túl nagy ételhordóba akarta csomagolni neki az ebédet a munkahelyre, ezért üvöltött és elzavarta hogy majd ő megcsinálja normálisan.) Mondjuk ha velem beszélne így biztos mondanám neki hogy van két keze, tud magának is csomagolni máskor is.

2022. júl. 22. 09:39
 39/52 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy a konfliktust megoldaná e egy ajtózár. Amúgy van szúnyoghálós ajtó is a bejárati ajtónál, nyilván azt se zárja be sosem. Mind a kettőre rakjak ajtózárat?
2022. júl. 22. 09:41
 40/52 anonim ***** válasza:
87%

Helyretenném én az apóst, de úgy hogy abban nem lenne köszönet mert nyilvánvalóan ez az egész csak arra megy ki hogy neki ne mondják még hogy mit csináljon.

Utána meg a férjem következne. Mert ez mind szép és jó hogy nem akar részt venni a konfliktusban, de ebben az esetben ez nem így működik. Inkább eltűri hogy az apja hülyének nézzen csak mert neki az kényelmesebb ,annak ellenére hogy ti ketten egy csapat vagytok akik jobb esetben kiállnak egymás mellett.

2022. júl. 22. 09:44
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!