Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy tudnám megértetni vele?

Hogy tudnám megértetni vele?

Figyelt kérdés
A férjemmel 10 éve vagyunk együtt, kertes házban élünk. Van egy cicánk (6 éves) aki benti, nem szokott kint lenni sose. Na most apósom ezt az információt nem tudja feldolgozni, és képtelen bezárni a bejárati ajtót amikor kimegy rajta vagy bejön épp. Mindig ezen stresszelek amikor jönnek hozzánk hogy a cicám ki ne szökjön. Szóltam már neki vagy 10x minimum és mindig rácsodálkozva visszakérdez hogy van macskátok? Azért 6 év alatt rájöhetett volna már erre. Egyébként sem szeretem ha nyitva az ajtó mert rengeteg légy jön be a házba, nálam alap hogyha másnál vagyok az ajtót bezárom magam után. Hogy tudnám minden konfliktus nélkül szépen elmagyarázni neki ezt úgy hogy végre felfogja? Az is megfordult a fejemben hogy már direkt csinálja, nehezen hiszem hogy ennyire nem érti meg ennyi idő után.

2022. júl. 22. 07:19
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
15%
19-es, gondolom te sem küldted el a rossebbe, csak kussoltál.
2022. júl. 22. 08:40
 22/52 anonim ***** válasza:
86%
21, nem nyert
2022. júl. 22. 08:47
 23/52 A kérdező kommentje:

16-os - Nyilván amikor megérkeznek mi engedjük be őket, de utána ha megy pl cigizni vagy megnézni a kertet akkor egyedül megy ki az ajtón, nem állok az ajtó mellett folyamatosan hogy nyitogassam neki, nem is tudom hogy gondolod ezt. Attól mert egy csaladtag ki és be jön az ajtón miért jönne betörő is? Főleg fényes nappal úgy hogy itthon vagyunk.

18-as - 6 éves a cica, de közel 1 éve lakunk kertes házban, előtte lakásban éltünk, ott nem volt gond, mert a bérházban az ajtót azért csak nem hagyja nyitva az ember. Az apja sem jön ide hálistennek azért naponta.

20- as - Azért mert másképp látom a világot mint ők, nekem nem az alkohol a legfontosabb dolog az életemben, imádom a természetet és az állatokat amit ők nem igazán értenek meg. Egyszer álltunk kint az udvaron és megjegyeztem hogy milyen érdekesek most a felhők, ő meg gúnyosan mondta hogy "hát azok nagyon.." Erre gondoltam azalatt hogy hülyének néz. Nekem nem a piás üveg alja érdekes. :)

2022. júl. 22. 08:51
 24/52 anonim ***** válasza:
11%

A konfliktus alapja az, hogy apósodnak teljesen természetes a felfogása: kutyának, macskának kint a helye. A macska ráadásul szabad lény, jön-megy, majd hazatalál.

Abszurd a kertes házban a macskakifutó, jó hogy nem viszed pórázon sétálni.

2022. júl. 22. 08:55
 25/52 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, apósod annak a fajta frusztrált férfinak tűnik, akinél a nőnek kuss a neve. Aki sosem adna egy nő szavára, mert nehogy neki, a férfinak egy fehérnép mondjon meg bármit is.

Ezért kell a férjedet ráküldeni.

2022. júl. 22. 08:57
 26/52 anonim ***** válasza:
15%
Sose értettem a "benticica" őrületet. A mi török angóránk 4 hónapos kora óta kint éjszakázik, nappal van csak a házunkban, mert akkor alszik és eszik. És igen, lehet azzal jönni, hogy megmérgezhetik, veszett egeret ehet, elüthetik.... benne van a pakliban, de a mi macskánk megőrülne, ha bezárnánk, igényli, hogy kint legyen, ha bele is hal, akkor legalább haljon meg szabadon. Állatkínzás, amit csinálsz kérdező. Tény mi egy olyan helyen lakunk, ahol lehet szabadban tartani a macskát, de aki nem tudja biztosítani a macskájának az inkább ne tartson ilyen állatot..
2022. júl. 22. 09:02
 27/52 A kérdező kommentje:
Igen, sokszor várja el tőlem is ha ő itt van majd én körbeugrálom, persze meg szoktam kínálni, de volt már ebből is probléma hogy ő kint volt és én egy pohár vizet nem vittem ki neki és milyen bunkó vagyok. Persze az ajtót otthonosan nyitva tudja hagyni, de szólni nem tud hogy megszomjazott. :)
2022. júl. 22. 09:03
 28/52 anonim ***** válasza:
32%

Legyek ellen vegyél légypapírt. Mondanám, hogy a papa dilis, de szerintem direkt csinálja. A férjed mit szól hozzá?

Esetleg ha nem az apja pártját fogja, akkor csináljátok azt, hogy mivel állandóan elfelejti, hogy macskátok van, hiába szóltok neki, javasoltok egy teljes kivizsgálást, mert valami baj tuti van. De szerintem ezt azért csinálja, mert egy szemét.

2022. júl. 22. 09:03
 29/52 A kérdező kommentje:
Már vártam ezt is, hogy állatkínzó vagyok. Sokkal jobb lenne szélnek ereszteni a macskámat, hátha nem él csak 1-2 évet. Volt kinti-benti cicám régen amikor még anyámmal laktam, minden nap idegeskedés hogy haza ér e vagy sem, aztán egy napon meg is történt hogy nem jött haza többé. Köszönöm de ebből nem kérek. A cicám nem úgy néz ki mint aki annyira szenved így hogy bent lakik. Egyébként nem akarok ennél jobban belemenni ebbe a témába, mert teljesen elkanyarodunk az eredetitől.
2022. júl. 22. 09:07
 30/52 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem, inkább bent legyen a macska. Érdekes módon, a kint tartott macskák hamarabb halnak. Fura nem? Szól a kérdésem azokhoz, akik szerint a kérdező állatkínzó. El kéne már felejteni azt a baromságot, hogy minden állatnak kint a helye!
2022. júl. 22. 09:09
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!