Miért ilyen kajaközpontúak az anyósok?
Tisztelet a kivételnek,mert mielőtt jönne,hogy az enyém nem ilyen... stb.
Lehet az ember bármilyen kedves, aranyos ,segítőkész, bármilyen tanult vagy ügyes stb stb lehetne sorolni, akkoris ha már nem főz, akkor ördögtől való lusta némber... Ti mit gondoltok erről? Nektek mi a tapasztalatotok?
Kérlek kulturáltan írjatok,nem szeretnék balhét a kérdés alatt.
Nálunk egyértelműen a rivalizálás.
Én 18 voltam amikor megismertem, ő 41. Egy otthonkás, ősz, kövér nagyanyó már akkor.
Nem tanult, illetve otthagyta a mérlegképes sulit, mert ha ő nem főzött, akkor állítólag a családnak (ma már férjemnek és apósnak) nem volt mit enni és éheztek. :D
Összeházasodtunk és egyéb témája sem volt soha, csak a van mit ennünk stb.
Regényt tudnék írni, mert bár ez lett volna vele a legnagyobb baj vele, ez is rohadt idegesítő volt.
Hogy mennyire becsípődött ez nála: ismerősi körben elvált egy pár, mert nagyon rájuk telepedett az anyósuk.
Erre az én anyósom: de hát muszáj volt ételt hordani a férfi anyjának, mert akkor nem lett volna mit enniük. :D
A pali hentes, a nő ápolónő. Nyílván éhenhaltak volna anyós főztje nélkül.
Én is pont így. Amióta nagyok a gyerekek, elvétve főzök. Olyan szinten untam meg, hogy 3 gyerek ellátása és napi 8-10 óra munka mellett még ez is az én feladatom, hogy abbahagytam, mindenki eszik, amit talál.
Ők amúgy tisztán látják, hogy ez mekkora macera, egy szavuk nincs miatta. Lányaink vannak és ahogy nőnek, egyre jobban sérelmezik, hogy az apjuk mennyivel kevesebbet csinál, mint én. (Ők már biztos nem fognak ilyen egyenlőtlen kapcsolatba belemenni.)
52. Ezt jó volt olvasni.
Anyósom szerint amelyik "asszony" nem főz minden nap, az lusta. Mindezt úgy mondja, hogy vendéglátásban dolgozik, ezektől a "lusta" asszonyoktól függ a munkája. Eszem megáll. Férjem szerencsére lakott külön, nem óriáscsecsemő.
Amúgy számomra elképesztő, hogy férfiak lustázzák, pénzéhesezik a magyar nőket, miközben a nők jó része jóval kevesebb pénzért dolgozza ki a belét, aztán mehet haza kiszolgálni a családját, és gyakran a férj szüleinek ápolása is rá marad idősebb korára.
De az a 3 éves gyerek valószínűleg járt óvodába ahol kapott főtt ételt ebédre nem? Nekem is csak ebédre kell a főtt kaja, vacsorára nem igénylem.
Nekem anyósom amúgy megértő ebben, vezető beosztásban dolgozik, sok a munkája, apósom is meg ő is általában a munkahelyen esznek. De hétvégén mindig főz, pláne ha megyunk mi is akkor 3 fogást rittyent legalább.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!