Bocsánatot kérjek anyósomtól?
Másfél éves a gyerekünk. Anyósom a kezdetektől fogva kéretlen tanácsokkal próbál minket (főleg engem) ellátni, mindig okoskodik, hogy mit hogyan kellene, mi a jó a gyereknek, mit csinálok én rosszul stb, szóval tipikus anyós...
Szombaton is ez történt én meg megelégeltem és beszóltam neki, hogy hagyjon már békén, ne fárasszon, nem akarom úgy csinálni ahogyan ő mondja, mert éppenséggel együtt élek a fiával, akit ugye ő nevelt fel, és ő sem lett tökéletes.
Férjem ezt nem hallotta, de utólag elmeséltem neki, és tőle bocsánatot kértem, hogy ilyet mondtam, mert nem gondoltam komolyan, inkább a düh mondatta velem. Persze mindenkinek vannak hibái, de semmi nagy baj nincs a férjemmel, szeretem, jó férj, jó apa. Mondta is hogy semmi baj.
Anyósom viszont nagyon megsértődött rám. Szerintetek bocsánatot kellene kérjek? Férjem azt mondta ezt döntsem el én, mert megérti hogy meguntam az anyja beszólogatását, de azért szeretné hogy jóban legyünk.

Véletlen sem kérnék bocsánatot. Végre 2 év után szóltál neki. Most pàr hónapig max felhúzza az orrát és akkor mi lesz?
Ha szerencséd van akkor befejezi a tanács osztogatást, de ha nincs szerencséd akkor folytatja.
Én csak azt nem értem miért vártál erre 2 évet? Az első vagy legkésőbb a második kéretlen tanács után szólni kellett volna. Akár a férjed is leállíthatta volna már.

Érzékeltettük vele már többször is, de sosem így, ahogy most legutóbb, dühösen, kiakadva.
Meg azért nem úgy kell ezt elképzelni, hogy minden nap osztogatta a tanácsait, mindig csak akkor, ha látott vagy hallott valamit, ami neki nem tetszik, amit ő másképp csinálna. Szóval így elszórtan jöttek ezek a beszólogatások, de azért viszonylag rendszeresen. És azt hiszem most szakadt el a cérna nálam.

Nagyon remélem, hogy komolyan gondoltad! Te miért reszketsz? Neked nulla önbecsülésed van!
"Szeretné, hogy jóban legyünk." Nem kell jóban lenni. Eddig se voltatok, csak eddig tűrtél. Ha folyamatosan bántalmaz - igen, ez az, a kompetenciád megkérdőjelezése - az minden, csak nem jóban levés. Végre megtetted azt, ami önmagad iránt egyenesen kötelességed. Nehogy visszatáncolj. Ez a jó irány. Anyós azért játssza a sértődöttet, hogy ő legyen nyeregben. Uralni akar. Felnőtt vagy, ne hagyd. Nem kell kapcsolatot tartani vele. Nincs azzal semmi probléma. Legyél fontos magadnak!

Alapból az jó, hogy kiáltál magadért. Annyi a gond, hogy ezt sosem dühösen kell megtenni, hanem már az elején tisztázni.
Ha úgy érzed, hogy nagyon sértő voltál akkor kérj bocsánatot, de akkor is tisztázd, hogy ugyan nem akartad megbántani, de csak akkor adjon tanácsot, ha kérsz

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!