Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Bocsánatot kérjek anyósomtól?

Bocsánatot kérjek anyósomtól?

Figyelt kérdés

Másfél éves a gyerekünk. Anyósom a kezdetektől fogva kéretlen tanácsokkal próbál minket (főleg engem) ellátni, mindig okoskodik, hogy mit hogyan kellene, mi a jó a gyereknek, mit csinálok én rosszul stb, szóval tipikus anyós...

Szombaton is ez történt én meg megelégeltem és beszóltam neki, hogy hagyjon már békén, ne fárasszon, nem akarom úgy csinálni ahogyan ő mondja, mert éppenséggel együtt élek a fiával, akit ugye ő nevelt fel, és ő sem lett tökéletes.

Férjem ezt nem hallotta, de utólag elmeséltem neki, és tőle bocsánatot kértem, hogy ilyet mondtam, mert nem gondoltam komolyan, inkább a düh mondatta velem. Persze mindenkinek vannak hibái, de semmi nagy baj nincs a férjemmel, szeretem, jó férj, jó apa. Mondta is hogy semmi baj.

Anyósom viszont nagyon megsértődött rám. Szerintetek bocsánatot kellene kérjek? Férjem azt mondta ezt döntsem el én, mert megérti hogy meguntam az anyja beszólogatását, de azért szeretné hogy jóban legyünk.

márc. 17. 07:23
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
100%

Én nem kérnék bocsánatot. Egyszerűen azért, mert akkor feljogosítva érezné magát a további belepofázásra, hiszen ha te bocsánatot kérsz, kvázi elismered, hogy anyosnak van igaza.

Az emberek mindig abból a fajta szóból értenek, ahogyan ők beszélnek, amilyen az ő szintjük. Tökéletes példa a tiéd, kérdező. Hiába a nyugodt hangnemben közölt szép szó, kérés, semmi foganatja. Mihelyst az ő szintjére léptél, nahát, azonnal megértette. Lett is reakció, hisz meg is sértődött azonnal

márc. 17. 11:44
 22/39 A kérdező kommentje:

#19 és #20

Igen, köszi nektek a tippet, valami ilyesmi lesz, azt hiszem. A legjobb ha tudatom vele, hogy megbántani nem akartam, de ettől függetlenül nem kérünk többet a beszólogatásaiból.

márc. 17. 12:09
 23/39 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy kérnék bocsánatot!
márc. 17. 13:28
 24/39 anonim ***** válasza:
100%
Egy darabig ne hívd át magatokhoz
márc. 17. 17:27
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj a bocsánat kéréssel, hogy ő úgy fogja érezni igaza volt, te még több tanácsot, beleszólást kapsz. Aztán egy darabog tűrsz, utána robbansz és sokkal nagyobb cirkusz lesz. Nem jó sokáig tűrni. Az első 1-2 után szólni kell határozottan, mert csak gyülemlik benned és utána csak rosszabb.
márc. 17. 17:57
 26/39 anonim ***** válasza:
100%
Nekem anyósom mondta pár év után egy apróbb vitánál, hogy megváltoztam az utóbbi időben, már nem vagyok olyan, mint mikor megismert. Annyit mondtam: anyuka sem olyan már, mint akkor volt. Ennyiben maradtunk...többet nem célozgatott.
márc. 17. 20:55
 27/39 anonim ***** válasza:
73%
16-osra: Hát pedig legyél ilyen, kérdező! Mert mi van akkor, ha megbántod azt, aki téged megbántott? Téged úgy neveltek, hogy te nem vagy senki. Baj. Komoly baj.
márc. 17. 22:14
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell bocsánatot kérni és jóban lenni sem. Ő kért valaha bocsánatot, amiért kéretlenül osztogatta a tanácsait? Na látod, pedig az összességében sokkal nagyobb bunkóság, mint hogy te végre helyretetted.

Bár kétév... nálam nagyjából a harmadik beleszólás után jött volna el egy komoly beszélgetés, aztán ha nem tanul belőle, akkor nem jön.

De nehogy már kioktasson - mégpedig rendszeresen. Ezt senkitől sem tűröm el.

márc. 18. 08:33
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos nem kérnék bocsánatot.

Megsértődött? Miért? Mert megmondtad neki, hogy ne pofázzon bele a gyereknevelésbe?

Ha valakinek itt bocsánatot kéne kérnie, az pont az anyós, az eddigi belepofázásai miatt. Ha megsértődött, akor nyilván ez föl se merült benne.

márc. 18. 11:37
 30/39 anonim ***** válasza:
100%
Ne kérj, ő szekálta ki, hogy így reagáltál, most legalább érzékeli, hogy nem húzhat a végsőkig. És jobb még ezt az elején lerendezni, mert a fejedre nő! És baromira a férjednek kéne neki megmondani, hogy anyu: ez az én feleségem az én gyerekem, a mi családunk.
márc. 22. 18:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!